Bajkovita švicarska regija Appenzell nudi nestvarno lijepu prirodu i savršeno je mjesto za proljetno putovanje

Instagram @the.traveller.girl
Vidi originalni članak
  • Selo Appenzell i njegova regija izgledaju kao iz bajke i oduševit će sve one koji žude za mirom, tišinom i nestvarno lijepom prirodom
  • Osim pitoreskne arhitekture ukrašene freskama, ono što ovdje najviše oduzima dah su veličanstveni planinski lanci zahvaljujući kojima se u svim aktivnostima uživa uz najčarobnije kulise
  • Skijanje, skijaško trčanje, zimsko hodanje i paragliding samo su neke od aktivnosti koje se može isprobati, a jedinstveno iskustvo su i staze za bosonogo planinarenje

Švicarsko selo Appenzell i njegova regija doista izgledaju kao iz bajke. Okružena veličastvenim planinskim lancima i brežuljcima, ova je regija poznata po brojnim seoskim običajima i marljivo njegovanim tradicijama poput ceremonijalnog spuštanja stoke u jesen te kulturnih događanja s narodnom glazbom, seoskim plesovima i pješačkim turama, a zbog svojih nam se običaja i nevjerojatne ljepote čini savršenom idejom za neko od sljedećih putovanja. 

U ovom selu bez automobila svaka uličica mami svojom ljepotom, a brojna pročelja zgrada i kuća ukrašena freskama oslikavaju najpitoresknije prizore. U samom srcu sela smjestilo se mnoštvo malih trgovina i butika koji su idealni za kupovinu i razgledavanje, a odmah do njih, u gradskoj vijećnici, smjestio se i Muzej Appenzell koji prikazuje presjek povijesti i kulture ovog šarmantnog mjesta.

Life&style Raj u Alpama: Ovo je jedna od najromantičnijih kućica za odmor koje smo ikad vidjeli

Svi oni koji ni odmor ne mogu zamisliti bez vreve i šušura, Appenzellom najvjerojatnije neće biti pretjerano oduševljeni, ali će se zato oni koji žude za mirom, tišinom i bajkovitom prirodom u njega zaljubiti na prvi pogled. Veličanstveni planinski lanci u zimskim mjesecima doista nalikuju najljepšoj snježnoj bajci pa se u zimskom hodanju, skijaškom trčanju, skijanju i svim ostalim snježnim radostima ovdje uživa uz najčarobnije kulise. Kroz sam Appenzell razgranata je mreža od čak 200 km staza za skijaško trčanje, a u neposrednoj se blizini nalaze skijališta Kronberg, Hoher Kasten i Ebenalp-Schwende, posebno omiljena među destinacijama za aktivne obiteljske odmore.

Iako Švicarska skriva brojne prekrasne kutke, ni u jednom se njezinom drugom dijelu brdoviti krajolici Mittellanda ne transformiraju u alpske masive uz toliko puno iznenađenja kao što ih nudi regija Alpstein. Veličanstvene formacije stijena uzdižu se na više od 2500 metara visine, naizgled niotkuda, slikajući prizore kakve se nigdje drugdje ne može doživjeti. 

Life&style 'Papučki jaglaci': Nezaboravan proljetni izlet u najčarobnijem okruženju rascvjetanog Papuka

Za sve bi posjetitelje Appenzella bila prava šteta da ne iskoriste priliku za istraživanje okolice ovog sela, a posebno zanimljiv prizor je  špiljska kapelica 'Wildkirchli' koja izgleda kao da je dramatično stisnuta uz masivnu stijenu nad njom. Između Wasserauena i Ebenalpa, ulaza u planinarsku regiju Alpstein, prometuje i žičara, što znači da posjeta neobičnoj kapelici nije rezervirana samo za one neupitne kondicije, a u neposrednoj se blizini smjestio i hostel Aescher, čest motiv mnogih razglednica koji je, ugrađen u stijenu, uživo još spektakularniji.

 

Zaljubljenike u adrenalin oduševit će činjenica da je Ebenalp poznat i kao raj za paragliding, a do vrha Säntis također se može doći žičarom iz Schwägalpa. Kao da sve dosad nabrojano nije dovoljno, Appenzell nudi i brojne neobične staze s različitim iskustvima poput one za bosonogo planinarenje koje svi oni koji su ga isprobali opisuju kao jedinstveno iskustvo koje se nipošto ne smije propustiti.

Posjeti Miss7.24sata.hr