Airbnb nudi besplatan smještaj za tebe i prijateljicu na godinu dana na - Siciliji

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Airbnb nudi mogućnost besplatnog smještaja na Siciliji 
  • Uvjet je da tamo dođeš na 9 mjeseci i iznajmljuješ jednu sobu, a povesti možeš najbolju prijateljicu ili čak i obitelj
  • U vrijeme digitalnih nomada ova ideja uopće ne zvuči nemoguće, a plus je i što ćeš zaradu od iznajmljivanja moći zadržati

Airbnb svojim gostima nudi šansu da odsele na Siciliju i tamo žive bez plaćanja stanarine skoro godinu dana! Ponudili su smještaj za tebe i tvoju prijateljicu, a uz sve to tu je i mogućnost zarađivanja novaca.

Riječ je o smještaju u jednome tradicionalnom selu gdje će dvoje sretnika moći i iznajmljivati sobu pa tako skupiti dodatan novac.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Airbnb (@airbnb)

A ako silno želiš promijeniti okolinu ovo bi za tebe mogla biti idealna odluka! Sambuca je sicilijansko selo koje bi bilo tvoj novi dom, a živjela bi u tradicionalnoj trokatnici i iznajmljivala sobu drugim gostima. Štoviše, obvezala bi se živjeti tamo tri mjeseca, a devet bi mjeseci trebala iznajmljivati jednu prostoriju.

Life&style Od sada na Airbnb-u možeš unajmiti vilu iz filma ‘House of Gucci’, a evo koliko košta noćenje

Sve je to dio politike pomlađivanja tamošnje zajednice, a nama uopće ne zvuči loše upustiti se u avanturu života, osobito u vrijeme digitalnih nomada... Zamisli samo lokalne restorane, predivne zalaske sunca, vožnju kroz malena sela dok se s radija šire najljepše talijanske melodije...Uključila bi se i u život lokalaca, branje maslina, pripremu najukusnijih talijanskih jela... Zvuči li kao život iz snova?

Možeš uključiti i svoju najbolju prijateljicu ili možeš povesti užu obitelj jer vas maksimalno može biti dvoje odraslih i dvoje djece. Zauzvrat ćeš morati samo iznajmljivati jednu sobu, ali prihod ćeš moći - zadržati.

Možda se ovog sela već sjećaš, jer su 2019. godine prodavali kuće za samo jedan euro kako bi potaknuli ljude na doseljavanje. I jednu je od tih kuća talijanski arhitektonski studio Didea pretvorio u primamljivi dom za tebe i tvoje najdraže. Kuća je podijeljena na tri kata.

Na jednom se nalazi dnevna soba i glavna spavaća soba s ugrađenom kupaonicom, na drugom su dnevni boravak, kuhinja, radni prostor i kupaonica te spavaća soba u prizemlju, a jedan od katova ima i dodatnu dnevnu sobu.

Ipak, postoji nekoliko uvjeta - moraš imati više od 18 godina i preseliti trebaš već 30. lipnja ove godine. Ne trebaš pričati talijanski, iako bi to bio bonus, ali zato tvoj engleski treba biti jako dobar.

Osim toga, trebala bi se rado upustiti u način života zajednice kako bi zadovoljila kriterije idealanog kandidata, a prijaviti se možeš ovdje.

"Trebaju biti kao mi, malo ludi. Zaljubiti se u prizore, zvukove i mirise ovog mjesta", rekao je gradonačelnik Sambuce, Leonardo Ciacco, pozivajući ljude da se prijave na ovu jedinstvenu avanturu života.

E sad - iako Hrvatska nije navedena kao zemlja iz koje bi kandidat(kinja) mogao/la doći, vjerujemo da se uz malo truda puno toga može postići, a ako nešto doista želiš i znaš da je baš to za tebe - vjerujemo da ćeš uspjeti. Osim toga, i susjedi smo, znamo se...

Stars Odsad možeš unajmiti kultni stan Carrie Bradshaw iz 'Seksa i grada', a možeš isprobati i njezine cipele!

 

Posjeti Miss7.24sata.hr