6 rečenica prema kojima možeš prepoznati prave prijatelje

Shutterstock Rečenice prema kojima možeš prepoznati prave prijatelje
Vidi originalni članak
  • Većina nas ima i više nego dovoljno poznanika
  • Međutim, koliko imamo pravih prijatelja? Rjeđi su…
  • Ovih šest rečenica obično ćeš čuti isključivo od pravih prijatelja

Sorry, možda zvuči prilično isfurano i pomalo patetično, ali: nema ničega poput pravih prijatelja - jednostavno je tako! Oni su tu za tebe kad ti je srce slomljeno, vole te onakvu kakva jesi, razumiju te kad to nitko drugi ne čini i pružaju ti toliko smiješnih i lijepih trenutaka. Međutim, kako prepoznati prave prijatelje i kako ih razlikovati od poznanika? Između ostalog, zato jer nam govore sljedeće – i, naravno, to misle i ponašaju se u skladu s tim!

6 fraza koje će ti pomoći da prepoznaš prave prijatelje

1. „Sretan/na sam zbog tebe!“

Gotovo svatko može imati suosjećanja prema bilo kome. Ali, iskreno se veseliti zbog nekoga obično zahtijeva duboku dobrodušnost i ljubav. Iskreno suosjećanje vrlo je snažan pokazatelj pravog prijateljstva.

via GIPHY

2. „Ovdje sam zbog tebe.“

Uvijek se možeš osloniti na prave prijatelje: oni ti rade društvo i sjede pored tebe u tišini kad se osjećaš usamljeno, ali ipak ne želiš razgovarati. Odvratit će ti pažnju i izići s tobom na zabavu kad ti je to potrebno i strpljivo će te slušati kad si želiš olakšati dušu. Prijatelji su uvijek tu i ne traže ništa zauzvrat. Naime, ti sama si njima najvrjednija.

"Zločeste" prijateljice koje nemaju dlaku na jeziku su najbolje prijateljice, kaže znanost

3. „Ja to vidim drugačije.“

Naravno, dvije različite osobe ne mogu se uvijek složiti - čak ni kad su prijatelji. Ali, to nije problem u pravom prijateljstvu. Pravi prijatelji vjeruju ti dovoljno da ti proturječe te budu otvoreni i iskreni s tobom. Obogaćujete se kroz različite perspektive i sve se bolje upoznajete.

via GIPHY

4. „Drago mi je da si ovdje.“

Pravom prijatelju ili prijateljici si TI važna. Oni te vide kao bogatstvo u svom životu i slave to što postojiš. Dajete jedno drugome snagu i energiju i osjećate se povezani jedno s drugim –ne osjećate obavezu, nego zadovoljstvo.

Ovih 8 znakova pomoći će ti prepoznati prave prijatelje. Imaš li takvih uz sebe?

5. „Povrijedio si me.“

Čak ni u pravom prijateljstvu nema uvijek samo mira, veselja, ružičastih naočala… ponekad povrijedimo jedno drugo. Ali, umjesto da se pretvaraju da su neranjivi ili se okreću od tebe zbog lažne taštine, pravi prijatelji otvoreno će ti reći da si ih povrijedila i dat će ti  priliku da to nadoknadiš...

via GIPHY

6. „Opraštam ti.“

... i ako iskoristiš ovu priliku, pravi prijatelji će ti oprostiti. Uostalom, oni ne očekuju da budeš savršena, nego očekuju da budeš TI - čak i ako to znači da griješiš.

Life&style 19 ideja za najljepše minijaturne tetovaže - ako razmišljaš da se tetoviraš prvi put

Posjeti Miss7.24sata.hr