5 savjeta uz pomoć kojih ćeš ojačati svoj imunološki sustav

Unsplash/Thought Catalog
Vidi originalni članak
  • Sve vijesti vrve izvještajima o koronavirusu koji hara diljem svijeta
  • Međutim, gotovo da se uopće više ne priča o prehladi ili gripi – bolestima koje mogu biti vrlo, vrlo neugodne, a gripa čak i smrtonosna
  • Nema nam druge nego ojačati imunitet koliko je to moguće – ovih pet savjeta će ti pomoći u tome

Svima je poznato da u ovo zimsko doba godine pada imunitet te brzo osjetimo simptome poput šmrcanja… Ako ostanemo nekoliko minuta više na hladnom zraku i evo je – prehlada. Kako bi se obranila od neželjenih virusa, imamo nekoliko savjeta s pomoću kojih ćeš ojačati svoj imunitet.

1. Izbjegavati stres

Da, dobro si pročitala! Stres je jedan od čestih uzročnika raznih bolesti. Pokušaj se odmarati čim više te si priušti opuštanje. Naime, upravo to treba tvom tijelu. Nekoliko dužih stanki trebali bi goditi svakome.

Life&style Imamo tri izvrsna recepta s đumbirom za superimunitet - pomaže u borbi protiv virusa

2. Vitamin C

Pazi na to da u zimsko vrijeme uzimaš dosta vitamina C. Na primjer, ima ga dosta u povrću (poput brokule i kupusa), ali i citrusni plodovi i bobice sadrže puno vitamina C. To ti je potrebno kako bi si ojačala imunitet. Dobar savjet: svaki dan popij veliku čašu vode s istisnutim sokom od jednog limuna.

3. Pij puno tekućine

Općenito je važno piti puno tekućine – to, naravno, vrijedi i za zimu. Naime, ako opskrbiš tijelo s puno tekućine, tako jačaš imunitet. Za vrijeme prehlade je naša sluznica sklona isušivanju pa je jako važno piti puno tekućine. Najbolji su čajevi.

4. Začini s cimetom i čilijem

Oba začina pomažu ojačati imunitet. Također oba imaju „zagrijavajuće“ djelovanje.

5. Dovoljno sna

Nikako nemoj podcijeniti san. Daj svom tijelu dovoljno mirovanja i sna – kako bi se napunilo energijom te kako bi fit krenula u dan. Odrekni se radije maratonskog gledanja televizije te idi ranije u krevet.

 

Prirodni antibiotik Sezona prehlada pred vratima: evo kako ti može pomoći mješavina meda i kurkume

Posjeti Miss7.24sata.hr