5 poteza kuharskih velemajstora da od salate načine posebno zanimljivo jelo
- Salata je svestrana i bezbroj je ukusnih kombinacija okusa i tekstura
- Može se upariti s izvrsnom hranom kako bi se dobio najbolji okus
- Otkrit ćemo ti 5 trikova s kojima će svaka salata biti super ukusna
Samo nekoliko listova zelene salate i rajčice? Pa valjda možeš bolje... Uloži još nekoliko minuta u pripremu svoje salate i svaku pretvori u uzbudljivo iskustvo okusa. Ovo zdravo jelo možeš dodatno začiniti sa sljedećih pet trikova…
1. Osnova
Umjesto klasične zelene salate (puterice, kristalke, endvije i sl.), uzmi mladi špinat, radič, maslačak ili rikolu.
2. Povrće
Pomiješaj različite vrste povrća. Možeš probati kombinirati i s tikvicama ili patlidžanom sa žara. Pečeni batat također je izvrstan u salatama i daje dodatni profinjeni okus.
Jednostavan recept: omiljena salata od krumpira Marthe Stewart
3. Orašasti plodovi
Orašasti plodovi daju odličnu aromu i mogu se ubaciti u svaku salatu – svejedno jesu li to bademi, sjemenke suncokreta ili orasi. Ne samo da imaju dobar okus, nego su i izvrstan izvor bjelančevina.
4. Bjelančevine
Ukusne „delicije“ ne bi trebale nedostajati ni u jednoj salati. Trakice od pilećih prsa, tunjevina ili škampi tjeraju nas da još više želimo zdrav obrok i svakako ih treba uključiti u salatu.
5. Dodaci
Nekoliko malih grijeha može se mirne savjesti dodati na inače uzorno jelo. Sir, jaja, pržena kvinoja ili nekoliko kriški baguetta s češnjakom povećavaju nam apetit.