4 trika protiv neugodnih tjelesnih mirisa

Thinkstock / Spencer Davies
Došle su vrućine, svi se jače znojimo i zato donosimo jednostavne trikove koji će ti pomoći da i na visokim temperaturama bezbrižno boraviš u blizini drugih ljudi. Kad bi ih barem svi svi u busu znali...
Vidi originalni članak

Nitko nije imun na neugodne mirise. Osobito kad nastupe visoke temperature – počinje se jače lučiti znoj, a time se stvaraju i neugodni miris na raznim dijelovima tijela. Stoga donosimo četiri savjeta s kojima nećeš imati „mirisnih“ problema. 

Znojna stopala

Za čarape je prevruće? Međutim, bez čarapa te u zatvorenoj cipeli – znojne noge i neugodan miris zagarantirani su. Naš savjet: stavi malo dječjeg pudera u svoje cipele i na tabane. Naime, dječji puder upija vlagu te pomaže da miris uopće ni ne nastane. S vremena na vrijeme namači noge u vodi s nekoliko kapi čajevca i crnog čaja – to pomaže protiv neugodnog mirisa. 

Znoj ispod pazuha 

Bez brige – ljeti se svi znoje. Kako bi znoj imao manje neugodan miris, trebaš izbjegavati alkohol, cigarete, kavu i masna jela. Kako bi dodatno smanjila znojenje, možeš svaki dan prati pazuha sljedećom tinkturom: pomiješaj šaku lišća hrasta i preslice, prelij s litrom kipuće vode te ostavi da se ohladi. 

via GIPHY

OPREZ Ovih 5 neugodnih tjelesnih mirisa ne treba zanemariti

Znoj na intimnom području 

I na intimnom području se za vrijeme velikih vrućima može stvoriti neugodan miris. Stoga nosi isključivo pamučno donje rublje. Brijanje ne pomaže protiv znojenja – ali pomaže protiv neugodnog mirisa. 

NEUGODAN ZADAH Neugodan zadah? Ovih 7 stvari će pomoći

Zadah iz usta 

Jučer si previše popila? Ili si jela meso s roštilja s puno češnjaka? Prožvači malo peršina ili paprene metvice te popij šalicu mlijeka. Zvuči bizarno, ali uistinu pomaže! 

via GIPHY

Posjeti Miss7.24sata.hr