3 genijalna kuhinjska trika za koja će ti od velike pomoći biti zamrzivač

Shutterstock Kuhinjski trikovi sa zamrzivačem
Vidi originalni članak
  • Nikada ne možeš znati dovoljno kuhinjskih trikova
  • Uglavnom su korisni, skraćuju vrijeme i pojednostavljuju stvari
  • Stoga ti donosimo tri genijalna trika koja možeš lako napraviti sa zamrzivačem

Mnogi ljudi koriste zamrzivač isključivo za pospremanje hrane kako bi duže ostala svježa, odnosno, kako ne bi se pokvarila. Međutim, jesi li znala da se zamrzivač može koristiti i za tri genijalna trika koji će ti olakšati svakodnevni kuhinjski život u trenu? Otkrit ćemo ti zašto bi ubuduće trebala češće stavljati luk, prozirnu foliju ili orahe u zamrzivač.

Nareži luk bez suza

Uvijek plačeš kad režeš luk? Onda bi odsad trebala koristiti ovaj jednostavan trik: stavi luk u zamrzivač na 15 do 20 minuta prije rezanja. Zašto? Kad se luk nareže, oslobađa se eterično ulje alicin i to je ono zbog čega plačemo kad režemo luk. Ako luk prethodno staviš u zamrzivač, sokovi će se kratko vezati i možemo rezati luk bez suza.

via GIPHY

Lakše je odmotati prozirnu foliju

Prozirna folija pravi je svestrani kuhinjski pribor, ali ima jedan problem: zbog ljepljivog učinka često ju je teško odvojiti od role. Ali, ovdje također pomaže zamrzivač! Kako bi lakše odmotala prozirnu foliju, prethodno je stavi u zamrzivač na nekoliko minuta. Hladnoća osigurava da se molekule na površini kratko promijene, da film više nije statički nabijen i da se može odvojiti bez ikakvih problema. Ako se zatim ponovno zagrije na sobnu temperaturu, počinje se ponovno lijepiti i tada izvrsno ispunjava svoju svrhu.

Life&style Ovaj trik za 'kuhanje' jaja rijetko tko zna: kako skuhati jaja bez kuhanja

Lakše je razbiti orašaste plodove

Bilo da se radi o orasima ili lješnjacima, neke nije tako lako razbiti - ljuske su im previše tvrde. Ali: nema razloga odmah ih baciti! Umjesto toga, samo ih stavi u zamrzivač na nekoliko minuta. Niske temperature mijenjaju strukturu ljuske i čine da čak i najtvrdokorniji orasi napuknu.

via GIPHY

Life&style 9 kuhinjskih trikova koje možeš glatko zaboraviti jer - ne funkcioniraju

Posjeti Miss7.24sata.hr