Tjedni horoskop: Zahvaljujući Merkuru iznenadna nadahnuća donose prekretnicu koju mnogi čekaju

Instagram Tjedni horoskop
Vidi originalni članak
  • Kako je prošli tjedan završio, tako je započeo i novi
  • S astrološke strane će nam se za tek vikend ponovno dogoditi značajne promjene
  • Možemo se polako početi veseliti Merkuru, njegovoj konjunkciji s Plutonom i promjeni znaka u vodenjaka 

Merkur je planet jezika i misli i stoga je sveprisutan. Astrolozi ga često opisuju kao 'najpodcijenjeniji planet' u osobnom horoskopu. Međutim, trebalo bi pokazati više poštovanja prema Merkuru.

Tjedni horoskop od 6. do 12. veljače 2023. godine

Podcjenjivanje Merkura ovaj nam se tjedan sigurno neće dogoditi. Naime, 10. veljače susrest će Plutona u znaku jarca, te će činiti konjunkciju. Ako si razmišljala o nekim stvarima tijekom proteklih nekoliko tjedana, sada ponovno duboko kopaj i približi se srži. Također nemoj podcjenjivati moć i čaroliju riječi. Konjunkcija Merkura i Plutona sugerira da ono što sada govorimo i mislimo može imati intenzivan, transformativni utjecaj.

Moda Koji je ovogodišnji modni trend kao stvoren za naš horoskopski znak?

Dan kasnije, 11. veljače Merkur će promijeniti znak i ući u vodenjaka. Tada možemo doći do važnih spoznaja, a nove ideje donijet će dašak svježeg zraka. Iznenadna nadahnuća mogu donijeti prekretnicu koju si toliko čekala. Misli su slobodne - to se odnosi na cijeli sljedeći tjedan.

Ovan 

Ljubav: Trebala bi odvojiti vrijeme za ljubav te nemoj odgađati druženje s dragim za kasnije. Poljubaca nikada dosta. Osobito u srijedu, kada se Venera i Uran povežu, na djelu će biti prava energija za proživljavanje uzbudljivih zajedničkih sati. 

Posao: Tvoje ideje su sada toliko jasne da osjećaš golemi pritisak. Osobito u utorak i petak, kada će te Mars razveseliti, može te preplaviti veliki nalet energije. Međutim, budi oprezna i sada nikoga nemoj uvrijediti.

Zdravlje: Tvoje zdravlje moglo bi patiti od tvojih pogrešnih prioriteta. Sebe i svoje potrebe ne shvaćaš dovoljno ozbiljno i previše se zanemaruješ. Poslušaj svoj unutarnji glas i učini nešto dobro za sebe. Zaslužila si.

Bik 

Ljubav: Do vikenda ćeš još imati koristi od Merkurove energije u znaku jarca. Samci će upoznati zanimljive ljude i osjećati duboku želju za zbližavanjem. Također ćeš imati puno vremena za intenzivne razgovore u vezi. Venera sada nježno miluje tvoj libido te osigurava zdravu dozu eksperimentiranja i raznolikosti.

Posao: Moraš uvjeriti svoj tim u svoje ideje? Nema problema! Znat ćeš prave riječi za uključivanje svih. Možda bi trebala pokazati da cijeniš odanost koja ti je iskazana? Počasti ekipu na poslu, jer to jača timski duh i povećava zadovoljstvo u radu.

Zdravlje: U ponedjeljak bi se trebala fokusirati na opuštanje. Bilo da se radi o jogi, pjenušavoj kupki ili šetnji šumom. Navečer mjesec prelazi u znak djevice. Ne poistovjećuj opuštanje s grickanjem raznih slastica. Sada se trebaš hraniti što zdravije i laganije. Čuvaj se infekcija, budi čim više doma na toplom.

Blizanci 

Ljubav: Sve dok je Merkur još u znaku jarca osjećat ćeš se usporeno i teško ćeš ispunjavati vlastita očekivanja. Od toga pate i samci i oni u vezi. U subotu će Merkur prijeći u srodni znak vodenjaka pa bi lako mogla zaploviti novim ljubavnim vodama. 

Posao: Svoje dužnosti obavljat ćeš savjesno. Ako primijetiš da su svi oko tebe loše volje, trebala bi se sabrati. Ako ti se ukaže prilika da pobjegneš od lošeg raspoloženja, svakako je trebaš iskoristiti. Uostalom, dobri radni uvjeti temelj su uspjeha.

Zdravlje: Manje je ponekad više. Nemoj jesti previše obilno i trebala bi držati ruke dalje od slatkih delicija. Vježbanje na svježem zraku čini čuda, ali pripazi na odgovarajuću odjeću kako se ne bi prehladila. 

Rak 

Ljubav: Tvoje privatne obveze opterećuju i tvoju vezu. Nažalost, Venera se pojavljuje samo srijedom i tako unosi malo nježne raznolikosti u svakodnevni život. Mars koji potpiruje sukobe pogoršava stvari. Željena lakoća vraća se tek vikendom kada Merkur prijeđe u znak vodenjaka.

Posao: Čak i kada ispuniš svoj cilj, još uvijek imaš onaj mučan osjećaj da nisi učinila dovoljno. Glava ti je puna i čini ti se da se svijet sastoji samo od nedovršenih zadataka. Nije ni čudo što svojoj frustraciji kad-tad trebaš dati oduška. Ipak, bilo bi lijepo da barem na poslu zadržiš svoju profesionalnost i opustiš se kasnije sportom.

Zdravlje: Što se tiče zdravlja, doista nema razloga za brigu. Ipak, moraš paziti da ne pretjeraš u svojim sportskim ambicijama. Inače, povećana je opasnost od ozljeda utorkom i petkom, kada je Mars osobito aktivan. Pokušaj izbjegavati ugljikohidrate u prvoj polovici tjedna, jer bi ti mogli teško sjesti na želudac.

Lav 

Ljubav: U ponedjeljak te mjesec podržava u tvom znaku. Za kratke flertove najprikladniji su jutarnji sati. Veliki osjećaji imat će priliku jedino u srijedu, jer Venera ima tada svoje jedino ovotjedno gostovanje. S druge strane, vikendom lako može izbiti svađa.

Posao: Mjesec u znaku djevice dat će ti poticaj u prvoj polovici tjedna. Orijentirana si na cilj i dosljedno se probijaš prema naprijed. U četvrtak mjesec prelazi u znak vage. Zbog toga će ti biti teže boriti se. S druge strane, bit ćeš jako dobra u posredovanju i tvoje diplomatske vještine sada postaju adut. Mudro biraj termine.

Zdravlje: Pobrini se da se hraniš zdravo, osobito u prvoj polovici tjedna. Gotova jela i brzu hranu potpuno izbaci iz jelovnika. Što se pića tiče, prednost bi također trebali imati voda ili čaj. Zeleni čaj s gutljajem soka od naranče bio bi baš prikladan. 

Djevica 

Ljubav: Nažalost, Venera je ovaj tjedan aktivna samo u srijedu. Ali, nemoj propusti ovu gozbu radosti za osjetila. Svakako provedi večer sa svojim dragim. Vikend bi mogao biti težak. Mars i Pluton potiču ljude da pokažu svoje neugodne strane.

Posao: Savjesna si i odgovorna. Mjesec u tvom znaku pojačava ove osobine, pa ćeš biti još pedantnija nego inače. Međutim, je li doista sve prihvatljivo jedino ako je 200 posto savršeno? 

Zdravlje: Tijekom vikenda bi mogla eksplodirati bez razloga. Kako bi poštedjela toga svoje najmilije, hitno si priušti odmor. Loše je to da, čim malo odahneš, grize te savjest i počneš razmišljati o brdu neobavljenih obaveza. Pokušaj promijeniti svoju perspektivu.

Vaga 

Ljubav: Razdražljivost će biti na vrhuncu ovaj tjedan. Možda ćeš se osjećati frustrirano, ali važno je da to ne shvatiš osobno. Za vikend će Mars i Pluton podići loše raspoloženje do krajnjih granica. Tvoj  zadatak je s diplomatskom vještinom i malo šarma vratiti sklad. Srećom, imaš talenta za svladavanje takvih ekstremnih situacija.

Posao: Početkom tjedna ćeš biti do grla pretrpana poslom. Ali, nemoj pasti u iskušenje da lupaš šakom o stol. Bolje je pametno delegirati i dati si više slobode. Tada ćeš lakše razviti strategije rješenja i proslijediti ih pravim ljudima.

Zdravlje: Nakon napornog dana će ti masaža dati novu snagu i raspoloženje će ti se popraviti. U petak će te Pluton učiniti previše zamišljenom. Ali, meditacija će te vratiti pozitivnim mislima: nemaš razloga biti tužna.

Škorpion 

Ljubav: Tjedan neće biti lak, jer Mars i dalje stvara razdor, a Venera će pozitivno djelovati tek u srijedu. Raspoloženje kod kuće bit će odgovarajuće mješovito. Ali, i na drugim područjima života ima trenutačno malo lijepih stvari za tebe. Za vikend se preporučuje odmor, jer tada ćeš biti posebno osjetljiva. Ne daj se isprovocirati.

Posao: Kažu da si genijalna kolegica, ali možda si preuzela previše obaveza na sebe. Radije bi radila sve odjednom, ali bi također  istovremeno potpuno promijenila svoj profesionalni život. Vjerojatno bi postigla više da svoje planove podijeliš na manje dijelove.

Zdravlje: Teško ti pada veliko opterećenje i činjenica da među ljudima uvijek postoje trzavice ne prolaze nezapaženo. Ako se u slobodno vrijeme uopće ne odmaraš, vjerojatno nećeš moći dugo izdržati stres i napor. 

Strijelac 

Ljubav: Tvoja će veza ovog tjedna vjerojatno biti prilično neharmonična. Pretjerivat ćeš sa sitnicama, a raspoloženje će se mijenjati između frustracije i ljutnje. Samo u srijedu će ti Venera dati senzualni tračak nade. Možda će ti to pomoći da razmisliš o tome što ti je doista važno te, prije svega, tko.

Posao: Jednostavno prštiš od energije. Ali, što više imaš u planu napraviti, manje ćeš zapravo postići. Naime, mjesec u djevici ne podržava kvantitetu, nego kvalitetu, a to, kao što je poznato, ima svoju cijenu – u tvom slučaju je to vrijeme. Ako si postaviš ograničen broj zadataka, imat ćeš uspješan tjedan.

Zdravlje: Mars je vrlo aktivan ovaj tjedan. Zaražena si zvijezdom moći i doslovno pucaš od želje za osvajanjem i porivom za akcijom. Kad postigneš neki svoj cilj, odmah tražiš nove izazove. Ali pazi, Mars ima i neugodnu stranu: ne dopušta ti da se osjećaš preopterećeno, a rezultat mogu čak biti manje ili veće ozljede.

Jarac 

Ljubav: Veze su ovog tjedna u većoj krizi nego što bi trebale biti. Počevši od četvrtka, Pluton i Mars će se izmjenjivati u poticanju iritacija i uvredljivih riječi. Nastoj manje žaliti za povrijeđenom taštinom, radije se drži onoga što vas povezuje i na to podsjeti i svog dragog.

Posao: Na poslu također moraš računati s užarenim temperamentima. Odgovarat će ti početak tjedna i bit ćeš potpuno zadubljena u posao. Moći ćeš puno postići ako u svoje zadaće uključiš i druge. 

Zdravlje: Puna si energije, što je jako dobro. Ali, ipak malo podrži obranu tijela. Puno vitamina i malo tjelovježbe pomažu u očuvanju zdravlja. Ples i dobra glazba dovoljni su da ostaneš u formi.

Vodenjak 

Ljubav: Srijeda će biti tvoj dan prepun ljubavi. Tvoj vladajući planet Uran povezuje se s Venerom na iskričav način. Vrlo lako ćeš se ponovno zaljubiti, bilo u dotad nepoznatu osobu ili ponovno u svog dragog. Očekuje te i puno eksperimentiranja. Nažalost, ostatak tjedna mogao bi biti prilično svadljiv. 

Posao: Nećeš baš biti sigurna što moraš raditi pa ćeš trošiti previše energije pokušavajući to shvatiti. A budući da je sve trebalo biti gotovo prekjučer, to će biti jako iscrpljujuće. 

Zdravlje: S mjesecom u djevici početkom tjedna, ozbiljno ćeš početi shvaćati svoje zdravlje. Prehrana je tu također bitan sastavni dio. Sada možeš jednostavno promijeniti svoju prehranu te započeti puno zdraviji način života. 

Ribe 

Ljubav: Venera će biti aktivna samo u srijedu, ali taj dan će biti spektakularan. Bez obzira jesi li slobodna ili u vezi, uživat ćeš u koketnim pogledima. Možda čak započneš ozbiljnu, dugotrajnu vezu. 

Posao: Mars i Pluton će te prisiliti da pokažeš svoje pravo lice i nećeš se smiriti dok ne ostvariš svoj naum. Ali, i konkurencija je opaka. Bit će neugodnih situacija, ali budi dosljedna i argumentirana i sve će biti u najboljem redu. Trebaš popustiti jedino ako tvoj 'protivnik' ima bolje argumente.

Zdravlje: Puna si energije i dobro se osjećaš. Ali, budi oprezna na treningu ili sportu. Zvijezde ne samo da uzrokuju bolove u mišićima, nego također značajno povećavaju mogućnost ozljeda.

Horoskop Odnos iz pakla: Ovo su najgore kombinacije svekrva i snaha prema horoskopu

Posjeti Miss7.24sata.hr