Za bujnu i zdravu kosu: izdvojili smo 6 odličnih šampona koji potiču njezin rast

Foto: Instagram @ginemargrethe Foto: Instagram @ginemargrethe
Vidi originalni članak
  • Šamponi za rast kose obogaćeni su aktivnim sastojcima koji stimuliraju folikule dlake i potiču cirkulaciju vlasišta
  • Najčešći sastojci u takvim šamponima uključuju biotin, kofein, keratin, ekstrakte ginsenga, arganovo ulje i različite kombinacije vitamina
  • Primjerice, biotin igra ključnu ulogu u jačanju folikula i poticanju rasta kose, dok kofein poboljšava cirkulaciju krvi u vlasištu, što doprinosi stvaranju hranjivih tvari u folikulima vlasi

Vjerujemo da ćeš se složiti s nama kada kažemo da je zdrava i njegovana kosa jedan od najljepših ukrasa koje žena nosi. Ipak, katkad se kao posljedica brojnih tretiranja, kosa ne ponaša onako kako želimo, ali beauty industrija i za to pronalazi rješenja.  

Vrlo učestali problem s kojim se susreće velik broj žena tiče se sporog rasta kose. Bez obzira na to je li riječ o genetskom preduvjetu ili vanjskim faktorima, odabirom adekvatnih šampona ovoj situaciji može se doskočiti. Naime, šamponi za rast kose pomoću svojih aktivnih sastojaka jačaju folikule dake, a samim time vlasište čine zdravim. To posljedično dovodi do bržeg rasta kose, smanjenja otpadanja vlasi i bujnijeg sveukupnog izgleda. Redovitom upotrebom spomenutih šampona, tvoja kosa će dobiti sve hranjive tvari, a njezina tekstura bit će svilenkasta i podatna na dodir. 

Ipak, važno je znati da je za takve rezultate potrebna upornost. Nekima će se prve pozitivne promjene pokazati već nakon mjesec dana, dok će drugi čekati više mjeseci, ali to ni u kojem slučaju nije znak da od nekog proizvoda odustaneš. Također, na rast kose utječu i dugi čimbenici, poput hrane ili dodataka prehrani, koliko učestalo kosu izlažeš kemikalijama i agresivnim načinima stiliziranja… Tijekom procesa u kojem radiš na tome da ti kosa postane gušća te da brže raste, pokušaj maksimalno izbjegavati sve ono što je na tom putu sputava.

Beauty Vlaga u kosi lako će pokvariti frizuru - imamo nekoliko trikova kako pobijediti ovaj problem

Što se tiče korištenja šampona za rast kose, proces je isti kao i kod klasičnih varijanti. Sadržaj proizvoda je bitno dobro umasirati u vlasište, a zatim kosu temeljito isprati. Isto tako, većina šampona za rast kose ima i regenerator iz iste linije, pa svakako predlažemo korištenje istog. 

Ako imaš kosu koja sporo raste, tanka je i beživotna, ideja o bujnoj kosi ti se možda u ovom trenutnu čini kao daleka budućnosti, ali uz ključne proizvode, malo truda i ustrajnosti, već za nekoliko mjeseci možeš uživati u stiliziranju predivne kose koja će privlačiti sve poglede.

Posjeti Miss7.24sata.hr