Video: Ova frizura košta nevjerojatnih 7 tisuća kuna, pogledaj zbog čega

Screenshot/aperolspritzofficial
Vidi originalni članak
  •  Ako želiš da tvoju kosu oblikuje frizer kojem rado odlaze Kate Moss i Celine Dion za to ćeš morati izdvojiti oko 7.000 kuna
  • A kako to izgleda šišanje u salonu Juliena Farela te je li uistinu vrijedno ove paprene cifre odlučila je otkriti producentica Emily Christian
  • Cijeli proces, kao i vlastito razmišljanje, prikazala je u videu koji ti donosimo u nastavku teksta

Francuski stilist za kosu Julien Farel zahvaljujući svom umijeću baratanja škarama nadaleko je poznat u slavnim krugovima, a među njegovim klijenticama našle su se i Kate Moss, Ivanka Trump i Celine Dion. No, njegov salon u New Yorku postao je široj javnosti poznat nakon što se proširila vijest da se ondje između ostaloga može uplatiti i tretman šišanja po cijeni od 1.000 dolara, što je iznos nešto manji od 7.000 kuna.

Mnoge je zaintrigiralo što je točno uračunato u ovu cijenu, a tu je misteriju odlučila razriješiti producentica Emily Christian, koja je za portal Insider posjetila njegov salon. Već po samom nazivu salona "Julien Farel Restore Salon, Spa & Fitness" može se uvidjeti kako to nije običan frizerski salon, a njegov vlasnik ponosno ističe kako je jedan od prvih poduzetnika koji je wellness iskustvo spojio s frizerskim zanatom.

Super kosa Video: Frizerka poznatih Hrvatica pokazala je kako doma možemo napraviti dvije popularne frizure

Zlata vrijedne ruke

"Zašto šišanje kod mene iznosi 1.000 dolara? To je zato što kao prvo, imam vrlo malo vremena. Broj dva je zato što kad ošišam tvoju kosu, ne trebaš dolaziti svaka dva tjedna na korekcije. Osim ako ne želiš. Žena može biti mirna narednih šest mjeseci, a kosa će biti ošišana od A do Ž i uvijek će postojati linija za volumen koji raste zajedno." - otkrio je Julien razloge kojima opravdava paprenu cijenu šišanja u svom salonu.

Lijepa kosa Frizeri su nam otkrili koja frizura pristaje većini žena, bez obzira na oblik lica i godine

Baš poput filmske zvijezde

Za Emily je cjelokupno iskustvo započelo detaljnom analizom kose i određivanjem načina šišanja koji će se najbolje prilagoditi obliku njezina lica. No, to nije bio jednini tretman na koji se odlučila već je prihvatila tzv. "Power Hour" tretman koji se sastoji i od bojenja kose te manikure i pedikure, a za ove dodatne usluge je izdvojila još 475 dolara, odnosno oko 3.300 kuna. Ovime se ukupna cifra popela na nešto više od 10.300 kuna!

Riječ je o tretmanu na koji se najčešće odlučuju poznate dame, a Emily je priznala da se osjećala kao u filmu budući da je na njezinom izgledu istovremeno radilo nekoliko ljudi. "Osjećala sam se poput princeze. Nikad se ovoliko ljudi nije brinule za mene. Mora da je zvijezdama ovako svaki dan!" - oduševljeno je priznala. Naravno, bile su tu i čaše ispunjene vrhunskim šampanjcem te masažne stolice za potpuni užitak.

Obnova kose Ova se žena nije 3 tjedna približila šamponu za kosu - evo što je zaključila

Bitno je postići osjećaj zadovoljstva

"Moja je želja da svoju novu frizuru voliš i sutra" - poručio joj je Julien te dodao sljedeće: "Sretna si kada izađeš iz salona jer kosa izgleda voluminozno. No, onda dođeš kući i oduševljenje splasne i pitaš se što sada. Stoga je vrlo važno razumjeti kako napraviti slojeve i kako ih pravilno prilagoditi kako bi bili sigurni da ste kreirali volumen, a pritom ne samo uklonili duljinu s vrhova." Ujedno joj je otkrio kako je njegova želja da klijentice nakon tretmana mogu same uspješno održavati istu frizuru nekoliko mjeseci.

Rezultat: apsolutno oduševljenje

Otkrio joj je i trik kako je prilikom šišanja važno u nekom trenutku ustati kako bi se držanje ispravilo te uvidjelo trebali li gdje što ujednačiti. Također, napomenuo joj je da pri oblikovanju šiški fenom to radi prema van i stavi ih sa strane kako bi postigla željeni volumen. Emily je bila oduševljena konačnim rezultatom i nije mogla sakriti svoju radost. "Osjećam se tako živo! Moje lice se promijenilo. Imam osjećaj kao da se tek sada vidim" - otkrila je neposredno nakon tretmana. A kako je cjelokupni proces izgledao možeš i sama provjeriti u videu:

Lijepa kosa Prave šiške za svaki oblik lica - frizure ove 4 slavne ljepotice mogle bi te nagnati da se ošišaš

Vrijedi li ovo iskustvo tih novaca?

No, što je o svojoj 7.000 kuna vrijednoj frizuri mislila nakon mjesec dana? "Mislim da je ovo šišanje izvuklo najbolje iz moje kose. Ujutro se probudim i ona tako prirodno pada. Premda su promjene suptilne, napravile su značajnu transformaciju i ponovno volim svoju kosu, a prije to nisam mogla reći." - otkriva Emily.

Priznaje kako joj je nakon proživljenog iskustva jasno zbog čega poznati izdvajaju ovoliko novca budući da s vrlo suptilnim promjenama mogu izgledati potpuno drugačije, odnosno kao najbolje verzije sebe. Premda je uživala u tretmanu, na iduće šišanje će se ipak zaputiti u svoj uobičajeni salon, a Juliena nije poslušala samo u jednoj stvari - šiške ipak radije nosi ravne.

Posjeti Miss7.24sata.hr