Uz ove trikove nikada više nećeš kupiti "krivi" ruž za usne, koji ti zapravo ne stoji

Instagram@drdennisgross
Vidi originalni članak

Ruž za usne je jedan od onih proizvoda koje uvijek imamo sa sobom u torbi, gdje god da idemo. U ponudi je mnogo boja i nijansi ruževa, ali katkad i problema s pronalaskom one prave. U moru raznih boja i formulacija može biti teško pronaći baš onaj ruž koji nam po svemu odgovara. Ili je presvijetao, ili pretaman kada su u pitanju nude nijanse. Kada su u pitanju crvene i narančaste nijanse ruževi nas znaju postarati ili nam učiniti da nam zubi izgledaju žuti, dok ružičaste i ljubičaste nijanse mogu biti #previše" za naš ten. Kako bi pronašla idealnu boju ruža, bez previše muke, otkrivamo trikove koji će ti olakšati kupovinu.

Jedan od najboljih trikova za brz i efikasan pronalazak idealne nijanse ruža svaki put je da prvo odrediš svoj podton kože. Ako imaš "topli" podton kože, onda odaberi i toplije boje ruža, dok ćeš hladnije podtonove ruževa odabirati ako je takav i podton tvoje kože. Što to znači? Podton kože se odredit ćeš promatrajući kakve su boje vene na unutarnjoj strani podlaktice. Ako su tvoje vene plavkaste imaš hladniji podton kože, a ako su ti vene zelenkaste imaš topliji podton. 

Ako ne možeš shvatiti koji podton kože imaš uz trik s venama, pokušaj s nakitom. Ako ti bolje stoji srebrni nakit bolje će ti odgovarati hladniji tonovi ruža za usne, a ako ti bolje stoji zlatni nakit za tebe su topliji ruževi za usne. Možeš biti i treći tip, osoba s neutralnim podtonom, a to znači da ti jednako dobro stoje i srebrni i zlatni nakit, ali onda bi ti trebali odgovarati i svi ruževi.

Beauty 5 ruževa u nježnoj, breskvastoj boji od kojih se nećemo odvajati ovog proljeća

Svijetla koža s toplim podtonovima: Isprobaj nijanse ruževa u toplim ružičastim, koraljnim, breskvastim ili nude s toplim, narančastim podtonom.

Svijetla koža s hladnim podtonovima: Ružičasta, nježno ljubičasti i crveni s plavkastim podtonom su boje ruževa za tebe. 

Srednji ton kože s s toplim podtonovima: Ovoj boji kože najbolje odgovaraju nijanse breskve i koralja.

Srednji ton kože s hladnim podtonovima: Dublje i tamnije nijanse ružičaste i ljubičaste, s naglaskom na boje bobičastog voća.  

Preplanula koža s toplim podtonovima: Nude nijanse s pigmentom breskve, tople smeđe ili karamele, ali i crvena u boji jabuke su tvoje boje.

Preplanula koža s hladnim podtonovima: Ružičasti  i ljubičasti ruževi s podtonovima u plavoj boji odgovaraju ovom podtonu, a ne smijemo zaboraviti ni na bordo ruževe.

Beauty Tražiš ruž koji njeguje usne i savršene je, trendy boje? Ovaj je obožavan od 1971. godine, evo zašto...

Posjeti Miss7.24sata.hr