Top 5 šampona za održavanje obojene kose i sprječavanje bakrenih, žutih i narančastih tonova

Instagram @anettehhovland Foto: Instagram @anettehhovland
Vidi originalni članak
  • Korištenje šampona posebno formuliranih za obojenu kosu ključno je za održavanje svježine boje, kao da si taman izašla iz salona
  • Faktori koji uzrokuju blijeđenje boje: Tvrda voda, pretjerano korištenje alata za oblikovanje kose, UV zrake i šamponi sa sulfatima
  • Nemoj dopustiti da se tvoji skupi tretmani bojenja isperu u odvod - umjesto toga prijeđi na ove nježne šampone za pranje obojene kose
  • Pročitaj više: Naši poznati frizeri otkrili su nam koje boje za kosu su najtraženije i vladat će beauty scenom

Redovito farbaš kosu? U tom je slučaju korištenje šampona koji su posebno formulirani za obojenu kosu osnovni korak za osiguravanje da tvoji skupi pramenovi i boja za kosu ostanu svježi, kao da si maloprije izašla iz salona. Bilo da to već godinama radiš ili si kosu tek nedavno obojila prvi put, možda već znaš da neće svaki šampon biti nježan prema obojenoj kosi. Šamponi koji su sigurni za boju učinkovito odstranjuju nakupljene proizvode, prljavštinu i ulja, ali bez uklanjanja pigmenata boje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli OLAPLEX (@olaplex)

Beauty Najbolji tretmani za vlasište za ublažavanje suhoće, ljuštenja i svrbeža

Što uzrokuje izbljeđivanje boje?

Postoji cijeli niz čimbenika koji pridonose blijeđenju boje. Dobro je pripaziti na izlaganje tvrdoj vodi, kao i izbjegavati pretjeranu upotrebu alata za oblikovanje kose te štititi kosu i od UV zraka. Sunce uzrokuje izbljeđivanje boje na svemu, uključujući i kosi, stoga ako provodiš dulje vrijeme vani, obavezno zaštiti vlasište i kosu kapom ili šeširom, ovisno o godišnjem dobu. Također je dobro poprskati malo spreja sa SPF-om na vlasi kako bi bila sigurna da si napravila sve što možeš kako bi ju zaštitila.

Beauty Kakve frizure su u trendu? Domaći frizeri podijelili su s nama što Hrvatice najčešće biraju

Što su sulfati i jesu li loši za obojenu kosu?

Sulfati su čistači koji "zarobe" prljavštinu i ulja kako bi se oni jednostavnije isprali s kože ili kose. Oni su također zaslužni za stvaranje pjene i mjehurića prilikom korištenja šampona, pasta za zube i sapuna. Općenito, stručnjaci se još uvijek nisu usuglasili u vezi toga jesu li sulfati štetni  za kosu ili ne, ali ova je skupina sastojaka definitivno poznata po svojim učincima skidanja boje.

Beauty Najguglaniji: 5 proizvoda za kosu koje ljudi ove godine najviše traže putem Googlea

Ipak, dobro je znati da je i voda jednako štetna kao i bilo koji sastojak za pranje kose. Kad se kosa smoči, ona nabubri, kutikule vlasi se otvore i nešto boje iscuri. Zbog toga mnogi stručnjaci predlažu rjeđe pranje kose i korištenje suhog šampona kako bismo dobile više vremena između bojenja. Međutim, ako želiš biti ekstra oprezna, dobro je izbjegavati i sulfate jer osim što pridonose skidanju boje s kose, oni mogu isušiti vlasište odstranjivanjem njegovih prirodnih ulja, što može dovesti do ljuštenja.

Beauty U Douglasu sada možeš kupiti parfem za kosu - povoljan je, dolazi u velikoj bočici, miriše top i njeguje vlasi!

Po čemu se šampon za obojenu kosu razlikuje od "običnih" šampona?

Upotreba šampona bez sulfata održat će kosu hidratiziranijom, a najbolja opcija, kada je riječ o očuvanju naše boje, je zamijeniti uobičajeni šampon onim koji je posebno formuliran za obojenu kosu. Donosimo neke od najboljih opcija uz koje ćeš izbjeći blijeđenje boje, kao i nepoželjne tonove u svojoj obojenoj kosi poput bakrenih, žutih i narančastih.

K18 Peptide Prep pH Maintenance Shampoo

Beauty 3 beauty tretmana koja nikad ne bi trebala raditi sama kod kuće - a jedan sigurno radiš!

Joico Colorful Anti-Fade Shampoo

Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoo

Beauty Greška br.1 koju žene s obojenom kosom često rade, a da toga nisu ni svjesne

Fekkai Technician Color Shampoo Extended Color Vibrancy

L'Oréal Professionnel Paris Vitamino Color Shampoo

Beauty Ovaj kućni tretman ostavlja kosu svilenkasto mekom i zrcalno sjajnom - pogledaj rezultate u videu!

Posjeti Miss7.24sata.hr