Tamni ruževi su nezaobilazni ujesen: kako odabrati pravu boju za svoj ten i kako pripremiti usne

Instagram@narsissist
Vidi originalni članak
  • Jesen je savršeno vrijeme za nošenje tamnog ruža na usnama, no s tamnim ruževima trebamo pripaziti na nekoliko stvari
  • Otkrivamo kako pripremiti usne za tamni ruž i koje proizvode pritom koristiti
  • Pri odabiru tamne nijanse ruža bitno je paziti na vlastiti ton kože - evo kako odabrati koji nam najbolje pristaje

Jednom kada se lišće počne padati vrijeme je da prilagodimo i svoj makeup novoj, hladnijoj sezoni. Odabrati tamnije nijanse ruževa jesenjski je klasik, ali ovaj put govorimo o uistinu tamnim ruževima o crnom ružu za usne, ali i tamno, tamno ljubičastim, bordo i smeđim nijansama. S rastućom popularnošću Y2K i modnih trendova 90-ih na pisti i u medijima i grunge/gothy izgled koji je značajan je dio te ere doživljava svoj trenutak. No, tamni ruževi ne moraju biti samo dio subkulture, mogu biti itekako lelegantni...

Beauty Ovaj Maybelline ruž za 89,90 kuna je sve što od jednog ruža tražimo. Evo zašto...

Tko može nositi tamni ruž?

Ne dopusti da te zastraše vrlo tamni tonovi - izgled može biti univerzalan. Ono što je pozitivno kod ovog trenda je to što pomiče granice u smislu eksperimentiranja s novim izgledom šminke. Na primjer, umjesto da nanovo odabereš svoju nude ili crvenu nijansu, posegni za tamnom bordo bojom ili bojom šljive i u trenu ćeš promijeniti cjelokupni izgled.

I dok su u prošlosti tamni ruž nosili nekoliko hrabrih pojedinaca ili pripadnici gothich subkulture koji su se, na ovakav način, pokušali pobuniti protiv mainstream trendova ljepote, ovaj look postaje sve popularniji i češće viđen na ulicama.

Ruž koji postoji već 50 godina i sada pobire sve pohvale beauty urednica. Klasik koji se isplati kupiti

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M·A·C Cosmetics (@maccosmetics)

Kako pronaći najbolju nijansu tamnog ruža za usne

Kada je riječ o pronalaženju tamne boje koja laska našoj boji kože, potrebno je procijeniti boju tena kako bi odabrali ruž koji daje najbolji kontrast. Kao i kod svake druge nijanse, sve je u podtonovima. A ako nisi sigurna koji su tvoji,  stručnjaci kažu da provjeriš boju svojih vena koje se naziru ispod kože.

“Ako se nazire kao plava ili ljubičasta boja, to obično znači da imatmo hladniji podton; zelenkasta nijansa znači topli podton; ljubičasta ili svijetlozelena znači neutralna,” kaže Carol Park, vizažistica iz Los Angelesa i partner brenda Milani. “Ili biste mogli biti kombinacija podtonova. Pronalaženje boje ruža za usne koja ima nijansu sličnu vašem podtonu i izbjegavanje nijansi koje su suprotne boje u u odnosu na vaš podton je najlakši način da pronađete nijansu ruža za usne koja vam najviše laska.”

Duboka bordo boja najbolje nadopunjuje hladne/neutralne podtonove, dok će se čokoladno smeđa najbolje slagati s toplim, maslinastim podtonovima. Oni sa svijetlim tonovima kože koji žele isprobati tamniju nijansu trebali bi birati tamne boje bordo šljive sa smeđim/crvenim tonovima, dok se onima skroz svijetle puti preporučuju tamne nijanse s plavim podtonom.

Posebno je važno pripremiti usne za tamni ruž

Kvaka s tamnim ruževima je u tome što dodatno naglašavaju teksturu usana pa je potrebno pripremiti usne prije nanošenja, a to će ujedno pomoći i da boja traje duže. Prvo se preporučuje piling usana nakon čega je usne potrebno hidratizirati i vratiti im vlagu. Posljednji korak je primer za usne. Ovo nije obavezno, ali se toplo preporučuje, posebno za tamniji ruž za usne. 

Max Factor Miracle Prep kombinacija je pilinga i balzama za usne. Dok fini, šećerni piling uklanja mrtve stanice kože, središnji rozi dio obogaćen je njegujućim uljem jojobe, kandelila i pčelinjim voskom koji intenzivno hidratiziraju usne.

MAC Prep + Prime Lip Primer je baza za ruž bez boje koja lagano vlaži, zaglađuje i pročišćava, a nakon kojeg će vaše usne biti spremne za sve ruževe.

Miss7 izbor tamnih ruževa

Nemoj se bojati poigrati i s nekoliko nijansi. Možete koristiti i dvije boje zajedno kako biste stvorili veću dimenziju na usnama ili dodati sjajilo na sredini usana za puniji izgled i volumen. 

 Max Factor Colour Elixir ruž obavija usne hidratantnim velom boje koji sadrži vitamin E, a mekana tekstura lako se nanosi i traje čak do 24 sata. 

Revolution Beauty je već dokazao da visoka kvaliteta i niska cijena mogu ići ruku pod ruku.

MACov Retro Matte Liquid je tekući ruž, visoko pigmentiran s baršunastim mat finišem i traje i do 8 sati

 

Posjeti Miss7.24sata.hr