Beauty

Doznajte kako nositi tamni ruž za usne

Dolaskom jeseni vratili su nam se i tamni ruževi u modu i to kao jedan od najomiljenijih proizvoda ove sezone. Prije nego zgrabite najtamniju boju koju ste našli u parfumeriji, morate znati kako ne pristaje svaka boja svakome, te kako konačan dojam itekako može varirati.

Vrlo je važno dobro pripremiti usne, odabrati pravu nijansu i prilagoditi cjelokupan makeup, jer u suprotnom od tamnih ruževa možete imati više štete nego koristi. Ako ste do sada mislili da tamni ruževi nisu za vas, to samo znači da niste pronašli nijansu koja odgovara vašem tonu kože.

Priprema

Za tamne ruževe usne moraju biti jako dobro pripremljene jer svaka nepravilnost na njima još više dolazi do izražaja. Vrlo važno je skinuti mrtvi sloj kože s usana i dobro ih navlažiti balzamom ukoliko su suhe. Kako bi vam ruž ostao postojan što duže na usne stavite malo pudera. Time ćete također izjednačiti boju usana i dozvoliti ružu da pokaže svoju punu boju. Prije nanošenja ruža, usne ocrtajte olovkom za usne. Tekstura olovke držati će ruž na mjestu. Nemojte to pokušavati napraviti u jednom potezu jer nećete uspjeti, umjesto toga radite više manjih linija.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Taj korak je vrlo bitan za osobe koje imaju manje usne. Tamni ruž može usne vizualno smanjiti i zato ih je važno ocrtati kako bi ih vizualno povećali. Nakon što ste ocrtali usne, olovkom popunite i ostatak usana. Olovka za usne trebala bi biti iste ili bar približne nijanse kao ruž. Tamni ruž ćete puno preciznije nanijeti ako koristite kist. Krenite od vanjskih kuteva prema unutra. Lagano naslonite papirnatu maramicu na usne, otisnite višak i zatim nanesite još jedan sloj ruža. Tamni mat ruž izvrsna je opcija no, kod osoba s manjim usnama savjetovala bi da na sredinu prstom utapkaju tanki sloj sjajila. To će im također pomoći u vizualnom povećavanju.

Odabir nijanse

Prilikom kupnje ruža obratite pažnju odgovara li njegov podton vašem podtonu kože. Ukoliko imate hladni podton kože odaberite ruž čiji je podton također hladan, npr. plav (točnije, ruž bi trebao biti više ljubičast). Većina ljudi ima topli podton kože pa neka u tom slučaju i ruž ima topli podton (smeđa ili topla nijansa boje vina). Lakše ćete vidjeti kakav točno podton ima ruž ako ga stavite ispred bijelog papira.

Cjelokupan make up

Tamni ruž dovoljno govori sam za sebe. Ostatak lica trebalo bi ostaviti što je prirodnije moguće, stoga stavite tekući puder i matirajte lice. Dodajte malo rumenila boje breskve ili ružičastog, ovisno o boji ruža. S make upom na očima nemojte nikako pretjerivati. Lagani eyeliner i dva sloja maskare bit će sasvim dovoljni.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Treba napomenuti da kosa odmaknuta od lica također može pomoći da ruž  još više dođe do izražaja. Ako vam se čini da vas s dignutom kosom ruž zasjenjuje, raspustite je i tako će on biti manje upečatljiv.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0