Beauty
Nešto je baš neodoljivo u tamnim ruževima: Vrijeme je da ih naučite nositi Nešto je baš neodoljivo u tamnim ruževima: Vrijeme je da ih naučite nositi Nešto je baš neodoljivo u tamnim ruževima: Vrijeme je da ih naučite nositi Nešto je baš neodoljivo u tamnim ruževima: Vrijeme je da ih naučite nositi

Nešto je baš neodoljivo u tamnim ruževima: Vrijeme je da ih naučite nositi

Ako ste do sada baš uvijek dvoumile između tamnog ruža koji oduvijek želite i onoga koji uvijek kupite, vrijeme je za promjene

Priznaj, koliko si puta gledala tamni ruž i misliš si, na što ću to nositi? Da, baš nas mame sve te predivne, blistave zagasite teksture koje donose jedan seksi-gothic look i vladaju scenom čitave jeseni i zime te se upravo spremaju brzopotezno osvojiti i proljeće. S tim tamnim ruževima i općenito jačom šminkom zapravo je kao sa crvenim ružem – treba naći odgovarajuću nijansu, ton. Žana Kožul, naša iskusna vizažistica, ističe da je važan i stav: - ključna stvar kod tamnijih ruževa je ženino samopouzdanje. No, to nekako ide ruku uz ruku; ako je žena samopouzdana htjet će nanijeti uočljiviji, tamniji ruž i to će odgovarati njenom stanju. Isto tako, primijetila sam da se nanošenjem takvih ruževa ženama nekako automatski podiže samopouzdanje, iako su prije nanošenja bile povučenije i sramežljivije. Čak je i predivna glumica Monica Bellucci izjavila da je ruž najmoćnije oružje u make-up torbici svake žene jer mijenja njeno raspoloženje, a istovremeno izaziva divljenje drugih ljudi.     

 | Autor: arhiva arhiva Ruž, MAC, 168 kn

Uz trendove koji se brzo mijenjaju i teško ih je pohvatati, tamni i crveni ruževi ostaju prvi izbor žena za večernje izlaske, a onim od važnijima i za svakodnevne varijante. Nije tajna da jake boje privlače pažnju, a upravo taj efekt dobivamo kada nanesemo tamni ruž na usne. Posebno je važno da su ti ruževi precizno i ravnomjerno naneseni jer se kod njih vidi i najmanja pogreška i nejednakost. Kombinacije make up-a na očima beskrajne su i variraju od osobnog ukusa svake žene. Ako usne stavljamo u apsolutni fokus tamnim ili crvenim ružem, onda bismo, uz savršenu podlogu, oči trebali naglasiti samo maskarom ili umjetnim trepavicama.

 | Autor: arhiva arhiva Tuš u gelu, Chanel, Muller, 248 kn

Dodavanjem crnog tuša dobit ćemo klasičniji stil pedesetih, a laganim sjenčanjem pregiba oka sjenilom koje je za dvije nijanse tamnije od boje kože – dubinu oka. Ako je preferencija žene naglasiti oči, ona se nikako ne mora odreći tamnih i crvenih ruževa! Tamnom smokey eye-u jače usne daju dašak seksipila, a tamniji ruž pomalo darkerski look. Ono što je također bitno, posebice kod jakih ruževa, jest da žena nosi ruž, a ne ruž ženu. U prijevodu, tamnije i crvene ruževe nosite samo kada se s njima osjećate dobro jer ćete ih u tom slučaju uspjeti isfurat na bilo kakav make-up look, ali kod njih nema mjesta za nesigurnost. Također, valja imati na umu da je takve ruževe potrebno uvijek nositi sa sobom jer su popravci tokom dana ili večeri ponekad nužni kako bi usne cijelo vrijeme izgledale savršeno kao kad ste ga tek nanijeli - kaže.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Tamna šminka zahtijeva savršeno kreiran ten, korektori su ovdje nezaobilazni. Naime, podočnjaci, konturiranje, strobing i slične tehnike vole crni ruž jer sve je u ovoj priči snažno i definirano. Par slojeva itekako je dobrodošlo jer tamni ruž vizualno naglašava nepravilnosti... Prirodnost smo malo ostavili po strani, za neki drugi look. Dark šminka, naročito na očima, često se teže skida – predlažemo formule s micelima koji vrijedno skupljaju nečistoću i masnoću s površine kože lica.

 | Autor: arhiva arhiva Serum za lice, Kiehls, 350 kn

Kod nas su dostupne varijante micelarne za sve tipove kože, i onu najosjetljiviju, stoga je možda vrijeme da isprobate ovu osvježavajuću varijantu. Jače podloge znaju iscrpiti lice i oduzeti mu prijeko potrebnu hidrataciju, no nema frke, stvar će spasiti kvalitetna maska za lice koja regulira nivo vlažnosti. Prije spavanja, ona je spas, daje nam mekoću i ugodnost. Ovako tamna šminka nema problema s kosom, ionako je lice u prvom planu... stoga je jednostavnost ključ za dobar stil. Naime, super-zalizana kosa ovdje bi mogla izgledati previše strogo, malo mekoće dat će cijeloj priči ravnotežu. Simpatične će ovdje biti razne punđe i pletenice koje se motaju nisko ili na vrhu glave. Par nježnih, spontanih pramenova lijepo će u uokviriti lice i pustiti make-up neka govori za sebe. Istina da je ovaj današnji trend inspiriran grunge, punk i rock stilovima koji su se definirali i rasli kroz drugu polovicu prošloga stoljeća i djelomično oblikovali scenu glazbe, mode i općenito umjetnosti.

Photo: Danijel Berković/Pixsell

Komentari 0