Sva mudrost za volumen u kosi je šišanje u obliku slova "U". Evo o čemu je riječ...

Vidi originalni članak
  • Voluminozna i bujna kosa je i dalje u prvom planu, a svi koji je priželjkuju trebali bi isprobati ovu frizuru
  • Frizura u obliku slova 'U' ona je kod koje se stražnji i srednji dio kose ostavljaju najdulji, dok se strane uz lice postupno skraćuju, dajući kosi zaobljen izgled
  • Odlično pristaje svima, jednako dobro izgleda na gustoj, ali i tankoj kosi, a k tome je i jednostavna za održavanje

Raskošna, bujna i voluminozna kosa ponekad je sve samo ne lako ostvariv cilj. Čak i u slučaju da određeni proizvodi i serumi doista i pomažu da nam kosa bude gušća i čvršća, potrebno je dočekati da takva izraste, a što znači da na rezulate, ukoliko se oni ikada dogode, trebamo čekati barem neko vrijeme, što posebno teško pada svima onima koji su nestrpljivi i koji bi voljeli da su promjene vidljive odmah. A nekima se jednostavno nikada ni ne dogode jer jednostavno imaju tanku kosu koja za volumen ne haje previše. No, čak i za sve takve je rješenje frizura u obliku slova 'U' kao brz i jednostavan način da kosi podarimo više bujnosti, oblika i volumena.

Beauty Ženstvenu i meku varijantu popularne 'divlje' frizure voli i JLo. Kako stvoriti ove slojevite pramenove?

Ova frizura izgleda otprilike onako kako bismo sukladno njezinom imenu i očekivali, a njezina je glavna odlika da se stražnji i srednji dio kose ostavljaju najdulji, dok se pramenovi uz lice postupno skraćuju, dajući kosi zaobljen izgled. Uz nju je lice lijepo uokvireno, s najkraćim pramenovima koji završavaju oko brade, a razlog zbog kojeg ova frizura učinkovito dodaje volumen kosi je što se njome uklanja težina pa je kosa prema licu doslovno lakša i lepršavija. Samim je time frizura manje ukalupljena kada je u pitanju gusta kosa, a uz ovu će frizuru odlično izgledati i tanka kosa jer će je kraći pramenovi uspješno razigrati i dati joj oblik. 

@nothangtw Documenting this just in case I need reference in the future 💇🏻‍♀️ cut + color by @Lana Kurayeva #360haircut #curtainbangs #hair #hairstyles #hairtips #mediumhaircut ♬ 1sis x rowdy rebel sped up - 1sis

Još jedna odlična stvar koja se tiče ove frizure je i to što je poprlično jednostavna za održavanje. Istina, prirodno osušena kosa nikada neće izgledati onoliko dobro kao kada je lijepo isfenirana i oblikovana, no oblik ove frizure i slojevi u njoj svakako bi joj trebali dati volumen, bez obzira na to kako je osušena i oblikovana. 

Što je točno frizura u obliku slova 'U'?

Frizura u obliku slova 'U' slična je frizuri u obliku slova 'V', a razlika je u tome što je kod U-oblika kosa sa strane zaobljena, a što cijeloj frizuri daje zaobljeniji i mekši izgled, dok je 'V' frizura oštrija prema sredini. Oba stila kosu mogu učiniti vizualno voluminoznijom i bujnijom, a glavna je razlika što 'U' oblik pruža nježniji i mekaniji izgled. 

@thelucycao #hairtok take me back imy 😩 #longhair #hairtutorial #hairstyle #longlayershaircut #haircare ♬ original sound - 🧟‍♂️

Je li hype opravdan?

Budući su bujne i lepršave frizure zavladale TikTokom, ne čudi da frizura u obliku slova 'U' sa svakim danom stječe sve više novih obožavatelja, a video koji je podijelio pogled na ovu frizuru iz svakog ugla ispostavio se kao želja gotovo svake korisnice ove društvene mreže, budući je prikupio više od milijun pregleda i mnoštvo oduševljenih komentara.

Beauty 6 frizura za tanku kosu koje će joj s lakoćom dodati volumen. A znamo i nekoliko vizualnih trikova...

Zapravo, gotovo svaki video koji prikazuje ovu frizuru uspio je okupiti hrpu onih koji su spremni otići do najbližeg frizerskog salona po najpopularniju frizuru ove jeseni. 

@alyssastephanie Reply to @grace.mckenzie6 I’ve always been a blunt haired gurl but my stylist made me see the light #longlayers #layeredhaircut #hairstyles ♬ Daydreaming - Harry Styles

Kako u frizerskom salonu objasniti da želiš U frizuru?

Uvijek je najbolja ideja reći ime same frizure i velika je vjerojatnost da će frizeri na temelju toga znati o kakvoj je frizuri riječ. Važno je naglasiti da želite zadržati maksimalnu dužinu kose i nježno njome uokviriti lice, tek toliko da kosa izgubi na težini i dobije na punoći i volumenu. A u slučaju da ni to nije dovoljno, uvijek je opcija pokazati frizeru konkretnu sliku ili video kako bismo bili sigurni da se neće dogoditi nikakav nesporazum.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ariel Hauck (@ariel_hauck)

Posjeti Miss7.24sata.hr