Stvoreni za ljeto: 10 očaravajućih parfema kojima je teško odoliti

PR/WhatsApp
Vidi originalni članak
  • Svi mi volimo na sebi imati fini parfem, ali ga volimo osjetiti i na drugima
  • Ljeti uglavnom prevladavaju lagani i prozračni mirisi koji djeluju osvježavajuće
  • Čak i ako nismo na odmoru, miris parfema nas tamo može odvesti ili nam probuditi uspomene

Ovih, a i idućih mjesec dana temperature će samo rasti, a s time i naša želja da što bolje mirišemo, bilo da se radi o danu ili večeri. Nema nam ništa draže nego nakon tuširanja nanijeti omiljeni osvježavajući ljetni miris koji nas u trenu napuni dobrom energijom. Ljeti se najčešće odlučujemo za prozračnije i laganije mirise, a i same bočice ljetnih parfema izgledaju kao da obećavaju osvježenje... 

Beauty 5 trikova koji će ti pomoći da se spremiš i izgledaš svježe kad si u žurbi

Izdvojili smo deset parfema koji su idealni za ovo ljeto, a ujedno ti mogu biti i inspiracija za poklon. 

s.Oliver Follow you soul

U prvom trenu ova toaletna voda donosi kombinaciju mirisa limuna, ribiza i ružičastog papra koji mu daju razigranost, a kasnije se miris produbljuje i osjeti se miris ruže, jasmina i magnolije. Nakon nekog vremena počinje se osjećati očaravajuća cedrovina i sandalovina, a upravo kombinacija svega toga daju na posebnosti mirisa ljeta.


s.Oliver Follow your soul, 30 ml, 185 kn
 

Guerlain Aqua Allegoria Coconut Fizz

Uz ovu toaletnu vodu osjećat ćeš se kao da si zakoračila u tropski vrt, a svi će se okretati za tobom jer ćeš mirisati po ljetu, točnije svježem voću i kokosu. Čak i ako odmor još nije blizu, uz ovaj miris imat ćeš osjećaj da si u tropskim krajevima.


Guerlain Aqua Allegoria Coconut Fizz, 75 ml, 575 kuna (Douglas)

Dolce & Gabanna Light Blue

Ovo je jedan od kultnih parfema koji se nosi cijele godine, no ljeti nam je nekako posebno prirastao srcu. Mješavina je cvjetnog i voćnog mirisa koji je veoma osvježavajuć, a ako si se sada odlučila za njega, toliko će ti se svidjeti da sigurno neće godinama izlaziti iz tvoje torbice.


Dolce & Gabbana Light Blue, 100 ml, 600 kn (Müller)

BEAUTY Parfemi s ovim sastojkom totalni su hit ovog ljeta

Tom Ford Costa Azzurra

Ovaj parfem je odličan odabir zbog svoje uniseks namjene pa ga možete koristiti i ti i on. Donosi prozračne, osvježavajuće i slane mirise koji te vode na Azurnu obalu pa možeš maštati, obnoviti sjećanja ili planirati put tamo. Miris vjetra i morskog zraka pomiješan je s mirisom šumske svježine i borovih iglica pa slobodno možemo reći da je pravi miris morske obale u bočici. 


Tom Ford Costa Azzurra, 50 ml, 1.819,00 kn (Douglas)

Chloé Fleur de Parfum 

Kada staviš ovaj parfem, svi će znati da si prošla ulicom. Još jedan parfem iz skupine klasika koji nas oduševljava iz sezone u sezonu. Lansiran je prije 12 godina, a i dalje ne silazi s liste omiljenih ljetnih parfema. Posebno zbog svoje kombinacije cvjetnih mirisa koji uključuju božur, liči, ružu, magnoliju i freziju, no osjeti se i nota cedrovine i jantara.


Chloé Fleur de Parfum, 30 ml, 549 kn (dm)

 Lancôme Idôle

Otkad je u kolovozu prošle godine predstavljen, ovaj miris nam ne izlazi iz glave i nosnica. Osim što sam proizvod poziva na osnaživanje žena te potiče mlade da osmisle svoju uspješnu priču, nalazi se i na ormarićima velikog broja ljubiteljica finih mirisa. Kombinacija je ruža i ružinih latica koje su se savršeno uklopile uz note bergamota, kruške i španjolskog jasmina. 


 Lancôme Idôle, 25 ml, 435 kn (Douglas)

Elizabeth Arden Green Tea

Ovaj osvježavajući i ljetni miris već nakon prvog nanošenja daje nam neku mirnoću. Osjećaju se mirisne note rabarbare, narančine kore, ali i jasmina i karanfila, a to su tek neki od mnogobrojnih nota koje se osjete u ovom prozračnom parfemu koji toliko volimo. Očaravajući miris koji ćeš i nakon ljeta nastaviti koristiti.


Elizabeth Arden Green Tea, 100 ml, 99,90 kn (Bipa)

Moschino Light Clouds

Miris poznate talijanske modne kuće predstavljen je još 2009. godine, no i dalje može stajati uz bok novim parfemima. U njemu ćeš osjetiti note breskve, ciklame, cvijeta lotusa, jasmina, ruža, ambreta, cedra i mošusa te će biti pravi izbor za ljetni večernji izlazak ili za obavljanje dnevnih obaveza u gradu jer je dovoljno blag da se fino stopi s kožom. 


Moschino Light Clouds, 30 ml, 189 kn (dm)

Novi mirisi Kao stvoreni za jesen - osvojila nas je nova kolekcija cvjetnih mirisa

Jo Malone Waterlily Cologne

Ovaj vodenkasto-cvjetni miris pripada novoj, limitiranoj kolekciji Blossom, a miris orošenih cvjetova lopoča asocira na čistoću i jednostavnost. Njegova svježina pojačana je notama jasmin sambaca i nerolija. A njegov miris u nama budi smirenost, jednostavno, baš sve što on sam predstavlja. 


Jo Malone Waterlily Cologne, 100 ml, 1 005 kn ( Jo Malone dućan; Douglas)

Hermes Un Jardin en Méditerranée

Kao što i sama bočica izgleda, ovaj parfem nas podsjeća na pravi ljetni koktel. U njemu su sadržane prekrasne note limuna,
cvijeta naranče, čempresa kao i još drugih nota. Uz njega ćeš osim ljeti, i tijekom cijele godine imati osjećaj kao da na predivnoj jadranskoj plaži uživaš uz šum valova ispijajući koktel.

Hermes Un Jardin en Méditerranée, 100 ml, 845 kn (Douglas)

Posjeti Miss7.24sata.hr