Life&style

Dosadno i pakleno vruće?! 5 genijalnih načina da se tvoji klinci zabave u shopping centru (a i ti s njima)!

  • U tijeku su ljetna sniženja pa su rashlađeni shopping centri odlično mjesto da u miru pronađemo sve za sebe, ali i cijelu obitelj
  • Osim što ćeš ti uživati u kupovini, centri su super mjesto u kojem se mogu zabaviti i tvoji klinci
  • Pronašli smo super načine na koji će maleni moći provesti vruće, ljetne dane

Već tjednima traju sniženja kojima smo se veselili kako bismo po povojnijoj cijeni nabavili super stvari, a kako nam uvijek treba mnogo stvari iz različitih trgovina, shopping centar je najlogičniji izbor. Osim što imamo sve na jednom mjestu, ne moramo se bojati visokih temperatura. A također, ako ideš s klincima, i njima se dan može pretvoriti u pravu zabavu - zato ti donosimo ti nekoliko trikova pomoću kojih će vrući, ljetni dan u rashlađenom shopping centru s djecom postati zadovoljstvo i tebi i njima

1. Osmisli zadatak za djecu

Djeca se vole osjećati, ali i biti korisna pa je ovo odličan način da im zaokupiš pažnju. Prije nego krenete u šoping centar, napravite popis stvari koje morate kupiti te jednu dodatnu listu stvari koju djeca moraju locirati kada tamo stignete. Ako to samo po sebi neće biti dovoljno, dobro je imati plan B. Razmisli o malim nagradama za svaki pronađeni predmet što će im donijeti mini-zaradu koju će moći potrošiti u jednom od dućana ili će za nagradu moći uživati u jedinstvenim sadržajima kao što su razgledavanje Muzeja automobila ili zabava na kuglanju u kuglani.

2. Počastite se ukusnim obrokom

Nakon cjelodnevnog hodanja po trgovinama, nema sumnje kako će cijela obitelj ogladnjeti. Umjesto da žuriš doma i pripremaš ručak, opusti se te se počastite u jednom od mnogobrojnih restorana koji se nalaze u shopping centrima. Ponuda je zaista široka od burgera, palačinki pa sve do roštilja. Zajedno odaberite neki od restorana, a dok čekate hranu možete raditi daljnje planove za šoping. Ako pak niste gladni, a dobro bi vam došlo osvježenje u vidu sokića u kafićima

3. Igraonica

Odabrati shopping centar s igraonicom jedna je od boljih odluka koju možeš donijeti jer tako u miru stigneš obaviti sve što moraš, a djeca su na sigurnom i dobro se zabavljaju. Westgate je poznat po svojoj Family Park dječjoj igraonici, koja je najveća u Hrvatskoj i prostire se na čak 5 000 kvadrata. Možeš biti apsolutno mirna da djeci neće nedostajati zabave jer se tamo nalaze tobogani, vulkan, mini karting, 4D simulator i mini cars staze. Još jedna prednost ove igraonice je i mogućnost da djeca u njoj slave rođendan. 

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Ovdje se mogu zabaviti i manja djeca uz pratnju roditelja te tako unaprijediti svoje motoričke i društvene vještine na raznovrsnim penjalicama, toboganu, tunelu, bazenu s lopticama, a zabave neće nedostajati ni za one nešto veće jer postoje sprave za stolni hokej i PlayStation zona. 

4. Daj djeci malo novaca

Ovo se posebno odnosi na situacije kada se bliži rođendan nekom članu obitelji ili prijateljima tvoje djece. Uz malo novca s kojima će ono moći odabrati i kupiti poklon, osjećat će se važni, a tebi će to ostaviti dosta vremena da u trgovini kao što su Baby Center,  Müller, Pepco pogledaš stvari koje te zanimaju. Postoji mnogo stvari za koje nije potrebno puno novaca pa nakon što odabere poklon, dijete će se osjećati važnim i ponosnim te će steći naviku darivanja i brige za druge. 

5. Daj djetetu mogućnost da si samo odabere odjeću

Dopusti djetetu da samo odabere odjevne komade, obuću i modne dodatke te da smisli odjevnu kombinaciju. Kako bi ovaj šoping kroz igru bio još zanimljiviji, prije odabira ti im možeš odrediti temu po kojoj moraju osmisliti outfit. Dvije ili tri teme će biti dovoljne, a zatim zajedno ocijeniti kombinaciju te onu koja dobije najvišu ocjenu kupite. Dijete će biti zadovoljno te će se osjećati odraslo zato što si je samo izabralo odjeću, a ti ćeš se poštedjeti daljnje muke da ti ne kaže kako im se ne sviđa ono što si ti odabrala. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0