Puder obrve - popularna tehnika uljepšavanja obrva s kojom obrve izgledaju sasvim prirodno!

Your browser doesn’t support HTML5 video

Your browser doesn’t support HTML5 video

Your browser doesn’t support HTML5 video

Your browser doesn’t support HTML5 video

Studio Kallos @martinakallos Puder obrve - Studio Kallos @martinakallos
Vidi originalni članak
  • Puder obrve tehnika je polupermanentnog make-upa koja je postala svojevrsna alternativa microbladingu, odnosno japanskom iscrtavanju obrva
  • Puder obrve trenutno se iznimno popularne, a rezultati ove tehnike na obrvama izgledaju nevjerojatno prirodno
  • Sve detalje o tome što su puder obrve, koja je cijena puder obrvi i koliko traju puder obrve, donosimo ti u nastavku!

Obrve su već mnogo godina u centru pažnje zbog novih tehnika uljepšavanja koje ih raznim metodama transformiraju u savršeno oblikovane i uredno popunjene obrve.

Oblik obrva svakako treba biti prilagođen crtama lica pojedine osobe, budući da izgled obrva utječe i na izgled cjelokupnog lica. Među nama sigurno ima onih koje su previše počupale svoje obrve u tanke linije ili ih jednostavno pogrešno oblikovale, no puder obrve mogle bi biti odlično rješenje kod takvih situacija.

Puder obrve jedna su od najpopularnijih i najprirodnijih metoda površinskog sjenčanja obrva, odnosno polutrajne šminke te sadrže brojne prednosti. S tehnikom puder obrva, obrve izgledaju gušće, punije i prirodnije, nisu prejake boje ili oštrih crta, već ostavljaju suptilan dojam kao da su uređene sjenilom za obrve.

Što su puder obrve?

Puder obrve su dakle vrsta polupermanentnog make-upa koji obrvama pruža prirodan, osjenčan izgled. Puder obrve nastaju tako što se pigment unosi u površinski sloj kože pomoću mašinice, odnosno tanke iglice koja onda na koži ostavlja tisuće tragova pigmenta koji naposljetku stvaraju boju i oblik obrva.

Na tehniku puder obrva možeš se odlučiti ako želiš naglasiti svoje prirodne obrve, malo ih podebljati ili potamniti.

Također, važno je naglasiti da su pogodne za sve tipove kože, a metoda puder obrva je bezbolna i nježna te ne iritira kožu. Puder obrvama skratit ćeš vrijeme uređivanja, a one će izgledati prirodno osjenčane olovkom ili sjenilom za obrve!

Koliko traju puder obrve?

Tretman puder obrva, koji je bezbolan, traje oko dva sata, a obrve su nakon postupka dosta tamnije. Ta boja, doduše posvijetli nakon što obrve zacijele, što je period koji traje od četiri do sedam dana, a tijekom kojeg se obrve moraju njegovati posebnom kremom. Nakon toga, boja puder obrvi stopi se s prirodnom bojom tvojih obrva.

Koliko traju puder obrve ovisi o nekoliko individualnih čimbenika, u koje spadaju dob, tip kože, kao i njega kože. Puder obrve tako mogu trajati od godine i pol do tri godine, ovisno o navedenim čimbenicima.

Your browser doesn’t support HTML5 video

Puder obrve - Instagram @browmakeup_yusupova

Nakon prvog tretmana, nakon otprilike mjesec dana postupak puder obrva je potrebno ponoviti nakon što se koža oporavi, budući da se tijekom ljuštenja i zacjeljivanja puder obrva izgubi određeni dio pigmenta.

Nakon drugog tretmana, puder obrve ponovno prolaze kroz proces zacjeljivanja, no nakon toga postupak je završen, a boja, oblik i pigment trebali bi biti postojani. Daljnja osvježavanja pigmenta puder obrva također su moguća, a njihova ponavljanja ovise o ranije navedenim individualnim čimbenicima.

Your browser doesn’t support HTML5 video

Puder obrve - Studio Kallos @martinakallos

Beauty Što obrve otkrivaju o poznatim damama: Gigi je lukava, Britney ranjiva, Kate rođeni vođa

Puder obrve – prije i poslije

Iskustva s puder obrvama mogu se vidjeti u salonima diljem Hrvatske, a iznimno je važna i priprema prije tretmana puder obrva. Puder obrve u Zagrebu, kao i u Splitu iznimno su tražene.

Kako bi puder obrve što dulje trajale, a tretman bio što uspješniji, bilo bi dobro prije tretmana pridržavati se nekoliko pravila, poput izbjegavanja tjelovježbe, alkohola, kofeina i aspirina, kao i umjetnog sunčanja, odnosno solarija. Također, vrlo je važno da prije nego što se odlučiš podvrgnuti metodi puder obrva, dobro istražiš brow artista i pregledaš njihove prijašnje radove!

Na fotografijama i videima u nastavku možeš pogledati predivne rezultate puder obrva prije i poslije!

Your browser doesn’t support HTML5 video

Puder obrve - Studio Kallos @martinakallos

Your browser doesn’t support HTML5 video

Puder obrve - Ket Crnolatac - Beauty Concept @_k_e_t

Puder obrve - cijena

U hrvatskim salonima cijena puder obrva kreće se od 1500 do 2000 kuna. Svaki ponovni dolazak, odnosno korekcija puder obrva dodatno se naplaćuje, a cijene korekcija ovise o vremenskom razdoblju kad je napravljen prvi tretman, kao i individualnom salonu gdje se odlučiš za tretman puder obrva.

Beauty Sakriveno u nekoliko sekundi: znamo najbolji trik protiv sijede kose i neobojenog korijena
 

Posjeti Miss7.24sata.hr