S ovim trikom ćeš si našminkati 'cut crease' poput profesionalke

Pixabay/kinkates Kako sama jednostavno napraviti cut crease make up
Vidi originalni članak
  • Impresivan make-up ne mora uvijek uključivati impresivnu količinu posla
  • Premda popularni 'cut crease' make up možda izgleda zahtjevno, to uopće nije tako
  • Pokazat ćemo ti jednostavan trik s pomoću kojeg u kratko vrijeme možeš dočarati cut crease poput profi vizažistice 

Među raznim make up-ovima, cut crease tehnika šminkanja je među popularnijim trendovima i obožavaju je mnogi ljubitelji ljepote. U prijevodu s engleskog, „crease“ znači „bora“ ili „nabor“. A upravo se to krije iza izgleda: jasnom linijom odvajaš svjetliju od tamnije nijanse. Linija idealno prolazi duž pregiba kapka – otuda i naziv.

Evo kako ćeš lako našminkati cut crease 

Kako bi trend make-upa doista izgledao impresivno, linije na oba oka moraju biti što čišće te prvenstveno identične. Trebaš malo vježbe, siguran instinkt i pravi savjet kako bi šminku postavila na mjesto. Naime, savršeni cut crease je lakše napraviti nego što misliš!

Beauty Adelin vizažist otkriva trik zbog kojeg su joj oči uvijek tako lijepo našminkane

Za klasični cut crease nanesi temeljni premaz na kapak, a zatim ga popuni osnovnom nijansom. To može biti svijetla boja - u ovom slučaju tamnija boja se nalazi preko pregiba - ili tamnija boja s kojom ćeš ispuniti cijeli kapak.

Cut crease u nekoliko sekundi? Nema problema!

Ovdje ulazi tajni savjet u igru: kako bi stvorila simetričan izgled, uzmi uvijač za trepavice i koristiti ga kako biste kreirala čistu „boru“. Vrlo je jednostavno: stavi zatvorena kliješta na oko tako da gornji luk bude na pregibu kapka. Zatim možeš koristiti kist i obojiti željenu nijansu uz rub.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tarte Cosmetics (@tartecosmetics)

Potom možeš dotjerati „boru“ svojim osnovnim tonom i sakriti male pogreške. I profesionalni make-up je spreman - u samo nekoliko jednostavnih koraka! Svoj cut crease izgled možeš dodatno začiniti: od olovke za oči preko ombré efekata do metalik boja ili svjetlucavih kamenčića: nema granica za tvoju kreativnost.

Beauty Promijeni rutinu šminkanja - ovih 5 beauty trikova s olovkom za usne svakako vrijedi isprobati

Posjeti Miss7.24sata.hr