Prva miss ikad s kratkom kosom inspirirala nas je da pronađemo najljepše pixie frizure

Profimedia
Vidi originalni članak
  • Pobjeda Eve Gilles na natjecanju za Miss Francuske izazvala je lavinu bizarnih komentara na društvenim mrežama
  • Naime, Eve je prva žena kratke kose koja je uspjela odnijeti pobjedu na natjecanju ljepote, a što su mnogi doživjeli kao odluku temeljenu na inkluzivnosti, a ne na zaslugama
  • Ako se nas pita, njezina je pobjeda samo još jedna potvrda sve veće popularnosti kratkih frizura koja ide u prilog svim onim predviđanjima o najpoželjnijim opcijama u godini pred nama

Prošle je subote Eve Gilles proglašena Miss Francuske 2024. i to je prvi put u povijesti da je žena s kratkom pixie frizurom pobijedila  na natjecanju ljepote. “Navikli smo gledati lijepe missice s dugom kosom, ali ja sam odabrala androgeni look s kratkom kosom”, poručila je nakon osvajanja titule te dodala: "Nitko vam ne bi trebao određivati ​​tko ste... svaka je žena drugačija, sve smo jedinstvene."

Iako je vijest o prvoj katkokosoj missici zanimljiva crtica u kronikama o natjecanjima ljepote, još su zanimljivije bizarne reakcije na društvenim mrežama koje je njezina pobjeda izazvala pa su tako mnogi, uglavnom muškarci, po X-u (bivšem Twitteru) komentirali i negodovali kako Eve “nije Miss Francuske, nego Miss Woke!!!!” i kako su sretni što nema bradu”. 

Beauty Meko rezana, 'izrasla' verzija klasične kratke frizure novi je trend - slobodno preskoči koje šišanje

Naime, svi oni koji su ostavljali ovakve komentare uznemireni su njezinom pobjedom jer smatraju da je to bila odluka temeljena na inkluzivnosti, a ne na zaslugama, čime impliciraju da je kratka kosa svojevrsni feministički stav i da za nju ne bi smjelo biti mjesta na natjecanju ljepote, već bi sve natjecateljice očigledno trebale imati dugu kosu da bi se smatrale lijepima.

Koliko su takvi stavovi apsurdni, nadamo se, ne treba posebno objašnjavati, budući da je pixie frizura koja ima dugu povijest u francuskoj modi. Leslie Caron je neurednu verziju ove frizure nosila još davne 1951. u poznatom mjuziklu 'Amerikanac u Parizu', Audrey Hepburn također ju je obožavala u istoj dekadi, a Audrey Tatou, najpoznatija po svojoj ulozi Amelie, ali i onoj Coco Chanel, također je poznata po svom chic pixieju. Štoviše, u francuskoj je kulturi ovakav stil toliko važan da je poznat kao 'gamine', a što se definira kao 'atraktivno dječački' i da, iznenađenja li, Francuzi u svojoj povijesti imaju dugi niz potvrda da i žene s tradicionalno 'muškom' frizurom mogu biti itekako privlačne i ženstvene. 

Ako se nas pita, Evina pobjeda samo je još jedna potvrda sve veće popularnosti kratkih frizura koja ide u prilog svim onim predviđanjima o najpoželjnijim opcijama u godini pred nama. Od boba koji je obilježio i godinu koju ostavljamo iza sebe do mikro pixies frizura, predivnih kratkih opcija nam definitivno ne nedostaje. A za sve one koji u 2024. žele uploviti s mini frizurom s maksimalno puno stila, izdvojili smo neke od najšarmantnijih opcija. 

Beauty Nova zvijezda među frizurama je 'old money bob' i u skladu s imenom, izgleda vrlo profinjeno

Posjeti Miss7.24sata.hr