Probala sam kontroverzni puder o kojem priča cijeli svijet

miss7
On je mat i pokriva do te mjere da možeš stvoriti savršen porculanski ten, ali ne priča se o njemu zato... Već jer su imali veeeeliki gaf kod prvog izdavanja proizvoda. Kad kažem Shape Tape je li ti poznato?
Vidi originalni članak

Nakon svjetskog uspjeha kojega je Tarte Cosmetics ostvario sa Shape Tape korektorom (ujedno, najprodavanijim korektorom 2017.), tik pred kraj godine najavljen je izlazak Shape Tape pudera, stvorenih kako bi idealno komplementirali popularnom korektoru. U teksturama mat i hidratantni, ovi puderi su veganski, bez ulja i hipoalergeni, a pružaju punu pokrivnost uz laganu teksturu. Svaki dolaze u 12 nijansi, od kojih nijanse nisu iste u oba proizvoda, a upravo tu se dogodio i gaf - naime, predstavljene nijanse su 90% bež! Iako se Tarte ispričao za ovu groznu "pogrešku" i najavio još 5 novih nijansi u izradi, beauty entuzijastima ni dalje nije jasno kako jednostavno nisu mogli pričekati pa izbaciti odjednom prihvatljiviji raspon boja i podtonova. Da ne ulazim dublje u problem - ovo jednostavno ne podržavam.

Prije naručivanja proizvoda ipak sam pogledala 2-3 recenzije ne bi li dobila bolji osjećaj oko izbora boje, ali i same teksture i pokrivnosti - s tim ionako nikad nisi siguran. Krajnje sam se odlučila za Shape Tape Matte Foundation jer je većini bio ljepši na koži, bio je dugotrajniji i s boljom pokrivnosti bez zatezanja. No kako je svaka koža drugačija, pa tako ti ne mogu garantirati da ćeš ti jednako obožavati proizvod koji preporučim, zanimalo me kakvo iskustvo ću ja imati. Čisto da se zna - imam mješovitu kožu, s poprilično masnim nosem i bradom, vrlo suhim obrazima, imam adult acne i vrlo sam podložna stvaranju prištića u globalu. 

MAKE UP Isprobala sam legendarni jeftini puder koji svi hvale, ALI...

Bočicu od 30 ml (čisti prosjek!) krasi prekrasan čep kao i na istoimenom korektoru, a pritom i veliki "doe-foot" aplikator - dakle, ne veliki, nego gigantski! S njim je u stvari jako praktično stavljati puder po cijelom licu, i ako ga sama koristiš to je sasvim u redu, iako i s tim imam higijenski problem jer primjerice, nanosiš li ga preko prištića bojim se da tako samo stavljamo bakterije u bočicu pudera... Najbolje je staviti ga na dlan, pa zatim nanijeti po cijelom licu. Njegova tekstura je vrlo gusta, u jednom potezu prekriva poput kremastog korektora u posudici, a njegovu punu moć pokrivanja vidiš tek kada ga kreneš "blendati" po licu. On pokriva PUNO. Tekstura je apsolutno mat, što se vidi već kod nanošenja, no iako tvrde da se da lijepo rastegnuti preko lica, to baš i nije sasvim točno. Ovaj puder poprilično traži da ga se gusto nosi na licu (čak iako nema nikakav osjećaj težine), što sam ja shvatila na teži način kada sam ga odlučila rastegnuti beautyblenderom, pa sam nakon matiranja bila na mrlje. Kada se zamatira na licu, ovaj puder stoji. Jednostavno se ne miče. Kažu da ga nije potrebno matirati, no za svaku sigurnost nije da odmet proći barem T-zonu s malo pudera u prahu ili kamenu. Trajao mi je cijeli dan, nisam ga osjećala na licu i nije me zatezao, ali sam primijetila da je ton tamniji kada se matira, a ovisno o boji koju izabereš, onda može ići i na jedan topliji ton. 

MAKE UP Probala sam Huda Beauty tekući ruž i OVO mislim o njemu

Puder košta 290 kn i možeš ga naručiti na Tartecosmetics.com, s kojega dođe kroz tjedana dana na kućnu adresu. Bi li ga kupila ponovno? Iskreno, ne bih. Ne mislim da je loš, ali naprosto nemam potrebe za TOLIKO jakim puderom kada je u pitanju pokrivnost. Mislim da je izgledom vrlo sličan YSL All Hours puderu, koji je doduše i skuplji, ali osobno i ljepše, prirodnije i zdravije izgleda na koži i može dati jednaku pokrivnost, no istovremeno funkcionirati i vrlo prorijeđen na licu (pročitaj sve o njemu ovdje!). 

Ocjena: 4/5

Posjeti Miss7.24sata.hr