Pomirisali smo ih gomilu i imamo pobjednike! 10 najboljih parfema za zimu 2022.

Promo
Vidi originalni članak
  • Najčešći odabir većine, kada su parfemi za zimske mjesece u pitanju, jesu oni koji sadrže tople začinske note
  • Ipak, ima i onih koji se nešto svježijih mirisa ne odriču čak ni tijekom hladnih mjeseci jer ih u mislima vraćaju u tople (pro)ljetne dane
  • Među mnoštvom noviteta, probrali smo najljepše mirisne kreacije za ovu zimu

U hladnim zimskim danima objeručke prihvaćamo sve što nam pruža osjećaj topline - od tople odjeće do još toplijih mirisa koji nas grle svojim začinskim i drvenastim notama na potpuno drugačiji način od onoga kako to čine puloveri, šalovi i kape. S druge strane, znamo da ima onih koje mirisi mentalno u trenu vode negdje drugdje pa im svježi, cvjetni mirisi mogu poslužiti kao ohrabrujući podsjetnik da će se duži, sunčani, proljetni dani uskoro vratiti. U kojoj se god mirisnoj priči prepoznali, odabrali smo najljepše olfaktorne kreacije ove zime među kojima će svatko lako pronaći svog novog favorita!

Byredo Eyes Closed Eau de Parfem

Baš na vrijeme za sezonu manžeta stiže Byredo Eyes Closed, miris koji teško da može biti elegantniji. Sastoji se od neočekivanih kombinacija nota, uključujući pačuli i papirus s maslacem irisa, đumbirom i mrkvom te začinima poput kardamoma i cimeta koji zaokružuju gornje note. Jako, jako fino!

Krigler Good Fir 11 Eau de Parfum

S notama ružičastog papra, gorke naranče, lista banane, tuberoze, đumbira, muškatnog oraščića, minerala, mahovine i bijelog mošusa, ovaj oštar, svjež i drvenast miris inspiriran borovima Colorada definitivno možemo opisati kao zimski krajolik u bočici.

Elizabeth Arden White Tea Eau De Parfum

Lako je završiti uhvaćen u vrtlog kaosa blagdanske sezone, a ovaj miris utjelovljuje smirenost i užitak prepuštanja jednostavnim radostima pa je idealan za nošenje u svim onim trenucima i danima kada konačno nađemo nešto vremena za sebe. Note uključuju prerađenu ružinu vodicu, absolut matea i mahune tonke.

Beauty 20 najboljih parfema po kategorijama: koji je miris najsenzualniji, najnježniji, najluksuzniji...

Jimmy Choo I Want Choo Forever Eau De Parfum

Najnovija kreacija Jimmyja Chooa posebno će dobro sjesti obožavateljima gurmanskih mirisa. Ovaj je parfem mješavina cvjetnih i toplih, začinskih nota poput sočne ruže, ružičastog papra, bademovog ulja, likera od crne višnje, jasmina, vanilije i mahune tonke.

Diptyque Eau Rose Eau De Parfum

Prekrasna bočica parfema komotno može poslužiti kao divna dekoracija, no ovo limitirano izdanje Diptyque parfema poželjet ćemo zauvijek ostaviti na komodi. Ova verzija klasičnog cvjetnog mirisa dolazi u bočici s ugraviranim cvjetovima ruže, a što je znak njegove glavne note.

Oscar de la Renta Bella Bouquet Eau De Parfum

Ljepota ove kreacije je u tome što ovo cvijeće neće 'umrijeti' za tjedan dana. Inspiriran rascvjetanim vrtom, miris se sastoji od nota lišća bambusa, sočne kruške, absoluta jasmina, eteričnog ulja magnolije, absoluta ruže, sandalovine, eteričnog ulja cedrovine i mahune tonke.

Loewe Earth Eau de Parfum

Izaći van i dotaknuti mekanu travu opuštajući je ritual koji zvuči privlačno kad god svijet postane previše, a jedino što nam staje na putu do toga su zimski hladni dani. No, raspršivanje Loeweovog najnovijeg mirisa Earth lako može poslužiti kao sljedeća najbolja opcija. Drveni miris spaja tartuf, krušku, elemi, mimozu i ljubičicu u božanstvenu kreaciju.

Life&style Za sve rođene sanjare: Mirisna kreacija TikTok zvijezde Charlie D'Amelio stiže u Douglas parfumerije

Vyrao The Sixth Eau De Parfum

Dok mnogi mirisi imaju za cilj umiriti osobu koja ga nosi, ovaj je miris razvijen u suradnji s vidovnjakom i biokemičarom koristeći protokole iz programa Science of Wellness pri International Flavors & Fragrance kako bi, koliko god je to moguće, pružio osjećaje uravnoteženosti i prizemljenosti. Dakle, kad god osjetimo da smo izgubili kontrolu, bit će dovoljno poprskati ovu mješavinu ulja bobica smreke, ulja komorača, jabuke, ekstrakta hrastovine, absoluta hrastove mahovine, absoluta balzama i ulja cedrovine kako bismo se trenutno osjećali smirenije.

Chloé Rose Naturelle Intense Eau de Parfem

Iako trenutno nismo u sezoni ruža, još uvijek možemo zastati i mirisati ih tijekom cijele zime zahvaljujući Chloéovom najnovijem dodatku obitelji Rose Naturalle mirisa. Napravljen od 100% prirodnih sastojaka, ovaj parfem doista miriše kao da smo u vrtu.

Aesop Eidesis Eau de Parfem

Svjež, ali topao i drvenast u isto vrijeme, teško da parfem može mirisati ugodnije od ovog Aesopovog mirisa. Note petitgraina, crnog papra, tamjana, kumina, cedra, sandalovine i vetivera čine ga idealnim parfemom za hladne zimske noći.

Posjeti Miss7.24sata.hr