Parfemi s notama ruže zahvaljujući kojima ćeš baš svaki put dobiti kompliment na račun mirisa

Instagram @unfragranced Foto: Instagram @unfragranced
Vidi originalni članak
  • Parfemi imaju nevjerojatnu moć prenijeti nas u različite svjetove, evocirati sjećanja i pomoći nam izraziti našu jedinstvenu osobnost
  • Jedna od bezvremenskih i najviše zadivljujućih nota je upravo nota ruže
  • Nježni, očaravajući miris ruže njeguje se stoljećima, a iako nas možda na prvu podsjećaju na baku, važno je znati da danas dolazi u raznim i inovativnim parfemskim formulacijama koje će svakoga ostaviti bez teksta
  • Pročitaj više: Ova 3 parfema trenutačno su najprodavaniji mirisi na Amazonu - nisu svi očekivana imena

Kada isprva pomislimo na parfeme od ruže, najveći broj nas ih povezuje s tradicionalnim cvjetnim mirisima koje su nosile naše bake. Nadmoćan, zagušljiv i zapravo sasvim drugačiji od slatkog, svježeg mirisa koji osjetimo kada smo uistinu okruženi svježe rezanim ružama. Dok se mnogi etablirani i doista kultni mirisi vrte oko nje, ruža je često nota koju izbjegavamo i radije biramo svježe ili trendi drvenaste i mošusne parfeme. Međutim, postoje parfemi s notama ruže koji bi te mogli iznenaditi i natjerati na to da preispitaš sve što si mislila da znaš parfemima s ovim mirisom.

Romantična esencija ruže 

Ruže su se uvijek povezivale s romantikom i strašću. Opojna aroma ruže ima sposobnost pobuditi nježne emocije i stvoriti dojam elegancije i sofisticiranosti. Bilo da se radi o jednoj ruži ili cijelom buketu ruža, njihov miris pruža dozu privlačnosti i senzualnosti svakoj parfemskoj kompoziciji. Od klasičnih cvjetnih mješavina do modernih interpretacija, parfemi prožeti ružama znaju kako zarobiti srca i ostaviti trajan dojam.

Svestrani sastojak u parfumeriji 

Ono što ruže čini zaista izvanrednim mirisom u svijetu parfumerije je njihova svestranost. Note ruže mogu se koristiti u različitim oblicima, a svaki ima svoje jedinstvene karakteristike. Absolut ruže, dobiva se ekstrakcijom uz pomoć otapala, a nudi bogat i koncentriran miris koji se u parfumeriji često naziva "kraljicom cvijeća". S druge strane, tu je i ružino ulje dobiveno destilacijom vodenom parom koje daje blaži, svježiji miris, savršen za one koji vole suptilnije note ruže. Parfumeri imaju slobodu eksperimentiranja i miješanja različitih ekstrakata ruže, što rezultira raznolikim rasponom parfema koji zadovoljavaju različite ukuse i raspoloženja. 

Bezvremenski mirisi prožeti ružom 

Na tržištu su dostupni brojni parfemi prožeti ružama, svaki sa svojom posebnom osobnošću. Jedan takav miris je kultni "N°5" od Chanela. Kreiran 1921. godine, ovaj bezvremenski klasik spaja note ruže i jasmina, što rezultira sofisticiranim i ženstvenim mirisom koji je definitivno izdržao test vremena. Još jedan izuzetan miris prožet ružom je "Portrait of a Lady" Frederica Mallea. Ovaj odvažni i zavodljivi parfem isprepliće ružu s notama pačulija i sandalovine stvarajući zadivljujuću i tajanstvenu mirisnu aromu. 

Za one koji preferiraju svjež i moderan pogled na ružu, "Rose of Man's Land" brenda Byredo je savršen izbor. Ovaj miris spaja ružu s ružičastim paprom i malinom, nudeći suvremeni preokret ove tradicionalne cvjetne note. Isto tako, jednom kad isprobaš “Rose Prick” Tom Forda definitivno će te očarati jer, unatoč svom nazivu, ruža u ovom mirisu te neće nimalo preplaviti. Iako se nalazi u srcu ovog parfema, papar i kurkuma su na vrhu, a bazne note pačulija i začina tonke su mnogo suptilnije, ali daju mirisu impresivnu dugotrajnost. Sve u svemu, “Rose Prick” predstavlja ružu na potpuno jedinstven i istinski osvježavajući način i nećeš ga moći prestati nositi.

Beauty Parfemi Harry Stylesa napokon se mogu naći na policama trgovina – i prodaju se munjevito

Za razliku od tradicionalnih mirisa ruže kod kojih se čini da gornja nota ruže nadjača sve ostale, u modernim mirisima ruža igra sporednu ulogu. Dobro se slaže s citrusnim notama za lagani i svježi ljetni miris ili može tvoriti seksi miris u kombinaciji s mošusom ili oudom. Uz to, ako se ruža kombinira sa slatkim, voćnim notama, to rezultira bogatim, slatkim mirisima. U nastavku smo izdvojili najbolje parfeme od ruža koji nisu samo svježi, zabavni i moderni, već će ti sigurno donijeti i brojne komplimente.

Tom Ford Rose Prick


Byredo Rose of No Man's Land


BDK Parfums Tabac Rose


Frederic Malle Portrait of a Lady


Chanel N°5


Boy Smells Rose Load


Obvious Une Rose

 

Beauty 10 neodoljivih uniseks mirisa: kad je parfem tako dobar da ga stalno međusobno krademo
D.S. & Durga Rose Atlantic


Maison Francis Kurkdjian L'Homme À La Rose


Maison Margiela Replica On A Date


Musicology The Rose

Beauty 10 najboljih muških parfema za zimu: mogu biti idealan poklon dragome, bratu, tati...

Posjeti Miss7.24sata.hr