Ovo je trenutačno hit frizura za po doma, a Jen Aniston ju je čak nosila i na crveni tepih

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Ponekad se dogodi da trendovi sustignu nas, kao što je slučaj sa trenutno hit frizurom nazvanom "pernati vrhovi"
  • Zapravo se radi o lagano razbarušenoj valovitoj kosi s izraslim vrhovima, upravo onakvoj s kakvom mnoge od nas ustaju svakoga jutra
  • Svojevremeno je ovakvu frizuru, naravno, izvedenu kod frizera, obožavala Jennifer Aniston pa ju je rado nosila i na crveni tepih

Dok sanjamo o frizuri ili boji kose za koju ćemo se odlučiti kad prakticiranje socijalne distance bude iza nas, zapravo postoji jedan trend koji bi vrlo lako mogla slijediti, a da toga uopće nisi ni svjesna. Riječ je o frizuru nazvanoj "pernati vrhovi", a u suštini je to uljepšani naziv za izrasle slojeve. Budući da kosu nismo u mogućnosti profesionalno stilizirati, ona se lagano kovrča te ostaje lagano razbarušena.

Sam svoj frizer 5 frizura kao stvorenih da prikriju izrast na kosi ili ga učine chic detaljem

Baš kao Jen Aniston

Dok se čini kako je ovaj trend sada nastao iz puke slučajnosti, prije petnaestak godina brojne su dame odlazile u salone kako bi im frizerke kreirale upravo ovakvu frizuru koja se doima kao da se nisi previše trudila, a izgledaš sjajno. Glavna predvodnica toga trenda svojevremeno je bila Jennifer Aniston, a lokne lagane poput perca bile su njezin zaštitni znak u prvom desetljeću 21. stoljeća. Premda danas najčešće nosi ispeglanu ravnu kosu, mnoge je iznenadila kada se u studenome prošle godine ponovno pojavila s frizurom koju je tako rado nosila deset godina ranije. Bio je to pravi #tb, a mi moramo priznati da je i tada izgledala sjajno.

Male tajne velikih majstora Jako koristan video: Frizer slavnih otkriva kako sama možeš najuspješnije oblikovati šiške

Laka kao perce

A što o ovome kažu vodeći svjetski frizeri? Britanski stilist za kosu Adam Jones oduševljen je 'povratkom' ove frizure jer smatra kako sjajno odgovara različitim dužinama kose. "Dugom bobu dodat će mekoću i teksturu te ga ublažiti, dok će dugoj kosi dodati volumen te postići izgled kao da si tek došla s plaže" - otkriva. To što su ti vrhovi izrasli, a išišani slojevi više nisu tako uredni kao prije ne mora nužno biti loša stvar. Dapače! "Ovaj je stil sjajan jer možete iskoristiti prirodnu teksturu kose. Izrasli krajevi mogu vam podariti sasvim novi izgled!" - dodaje Jones. Ipak napominje kako i ovakva kosa zahtjeva brigu kako ne bi izgledala suviše neuredno.

Povratak šezdesetih Možeš je napraviti i sama: Retro frizura dobila je novi moderan izgled, a već je rado nose i slavne dame

Kako je "anti frizura" postale trend?

Njegov kolega Luke Hershenson slaže se s navedenim tvrdnjama te ističe kako u svom radu uvijek nastoji postići upravo "pernate" vrhove prilikom šišanja. "Umjesto ravnog završetka, nastojimo stvoriti fluidniji i zavojiti kraj koji je podložan kretanju, talasanju i osjećaju da se nalazite uz plažu" - otkriva. Zbog toga poziva žene da se u karanteni ne late škara i same odluče ošišati kosu već neka prigrle njezin rast i fluidnost. Ipak, za one dame koje se žele okušati u kreiranju ove frizure trik je vrlo jednostavan - kosu je potrebno osušiti prirodnim putem. "Svaki put kad kosu sušimo bez uređaja na suhi zrak ona dobiva dozu opuštenosti te postaje pernata." - dodaje Hershenson.

Zanimljivo ova frizura se naziva i "anti-frizura" budući da je riječ o izgledu kose moje mnoge dame postižu već samim ustajanjem iz kreveta. Frizeri se nerijetko bore s raskuštranom i nestiliziranom kosom, no po svemu sudeći svijet se uistinu mijenja budući da je upravo ovo jedna od frizura koju zdušno promoviraju kao sjajno rješenje koje omogućuje obnovu kose.

Posjeti Miss7.24sata.hr