Ovih 5 frizura loše će izgledati na tankoj kosi, no zato predlažemo 5 drugih kojima ih možemo zamijeniti!

Instagram @kristincavallari
Vidi originalni članak
  • Odabir frizure za tanku kosu može biti vrlo zahtjevan jer poneke frizure već tanku teksturu kose mogu učiniti još tanjom
  • Cilj je da kosa izgleda gušće i voluminoznije, što se može postići strateški ošišanom kosom
  • Donosimo koje frizure osobe s tankom frizurom trebaju izbjegavati, ali i koje će im najbolje pristajati

Fina tekstura tanke kose iznimno je delikatna za oblikovanje te oni s tankom kosom uvijek mnogo razmišljaju prije promjene frizure. Razne frizure mogu privući pozornost na tanku kosu i istanjene pramenove, stoga je važno znati koje frizure trebamo izbjegavati ako imamo kosu tanke teksture te koju frizuru izabrati s obzirom na naš tip kose, ali i obliku lica.

Beauty Šiške u stilu Audrey Hepburn moderna su posveta glamuroznom klasiku - i obožavamo ih!

Do odlaska frizeru, uvijek možemo dodatno istražiti koja bi nam frizura mogla najbolje pristajati, zato u nastavku donosimo koje frizure ne pristaju tankoj kosi te koje će umjesto toga na ovoj teksturi odlično izgledati!

Izbjegavaj jako slojevito ošišanu kosu

Mnoštvo slojeva može biti nezgodno kod fine tanke kose, dok će strateški smješteni slojevi tanjoj kosi dati pokret i podići ju. Popularni "nevidljivi slojevi" zato će biti mnogo bolji izbor te će se neprimjetno stopiti s ostatkom kose i dati joj punoću.

Razdjeljak na sredini

Razdjeljak na sredini također može privući dodatno istaknuti da je kosa tanka, posebno će se to vidjeti na vlasištu. Za tanku kosu tako će bolji izbor biti razdjeljak na stranu.

Jako zalizane frizure

Zalizane frizure također mogu pozornost staviti na oslabljeno vlasište, a osim toga su i štetne za tanku kosu jer ju mogu dodatno oslabiti. Stoga će opuštene frizure s laganim pramenovima koji uokviruju lice biti puno bolji izbor. 

Lepršave paperjaste šiške

Iako su lepršave šiške trenutno vrlo popularan izbor frizure, na tankoj kosi neće izgledati toliko laskavo, budući da mogu učiniti da izgleda još tanje. Umjesto tankih paperjastih šiški, ravne pune šiške ošišane do obrva izgledat će mnogo bolje i dati gušći izgled tankoj kosi.

Bob frizure

Iako bob frizura odlično izgleda na većini tekstura kose, prema stručnjacima za kosu, za tanku kosu i nije najbolji izbor, budući da će oštar ili asimetrični rez kakav većina bob frizura ima, neće pristajati vrhovima tanke kose. Ultra kratka, pixie frizura za tanku kosu će biti mnogo bolje rješenje jer će biti lakše "sakriti" tanku teksturu.

Redovito održavanje je najvažnije!

Neovisno o tome kakvu frizuru na kraju odaberemo, najvažnije je ipak redovito održavanje kose šišanjem i oblikovanjem, ovisno o duljini kose. Redovitom brigom i šišanjem izbjeći ćemo ispucane vrhove koji mogu naštetiti izgledu kose s tankom teksturom.

Beauty 8 stvari koje bi svaka brineta trebala znati o smeđoj kosi (kako bi izgledala najljepše moguće)

Posjeti Miss7.24sata.hr