Ova šarmantna punđica povratnički je trend iz 2000-tih i baš nam se sviđa

Instagram@dayaruci
Vidi originalni članak
  • Punđa je uvijek vrlo ženstvena frizura, no stilovi se mijenjaju s vremena na vrijeme
  • Tako je ova uvrnuta punđica, složena od više malih pramenova povratnica s početka milenija
  • Tada je bila kraljica američkih maturalnih zabava, a sad maštovita frizura koju su prigrlile i poznate trendsetterice

Ova uvrnuta punđica (doslovno uvrnuta) još je jedan povratnički trend s početka 2000-tih. Nekad, kažu, frizura omiljena na američkim maturalnim zabavama, danas se ne nosi uz satenske haljine i duge rukavice već uz traperice i oversize sakoe kako i priliči 2023. godini. Uporište je našla, a gdje drugdje nego na TikToku, a nose je i zvijezde poput manekenke Gigi Hadid i reperice Magan Thee Stallion.

Beauty Ovaj trik za kosu u jednom koraku stvara savršenu neurednu punđu svaki put

Ova se punđa sastoji od više pramenova kose koji su prvo uvijeni oko svoje osi (pa izgledaju kao debeli špageti). U američkim i engleskim beauty magazinima dali su joj ime "funnel cake bun" - apsolutno neprevedivo kod nas. Naime, "funnel cake" je slastica koja se dobiva lijevanjem tijesta kroz lijevak u vrelo ulje. Uvijeni pramenovi asociraju na tu hrpu prženih "špageta" od tijesta. Ove pramenove onda vežemo u više punđica na glavi, a vrhovi im slobodno vijore. 

Ako još nije najjasnije kako napraviti ovu šarmantnu punđicu, u videu je to objasnila TikTokerica Nikita Joy. Ona kaže da sve što će nam za ovu frizuru trebati su lak za kosu, dvije gumice, ulje za kosu i puno običnih špangica. "Sve što će nam trebati"... Hm.

U njezinom videu kreće se od zalizanog repa, no bolje je to pogledati nego objašnjavati:

 

@neoitgirl Reply to @sisiracal #hair #tutorial #grwm #neoitgirl ♬ Lavender Haze - Taylor Swift

 

Look je izazvao mnogo nostalgičnih komentara tipa "imala sam dočno takvu frizuru na maturalnoj 2001. Stvari se stvarno uvijek vraćaju." Otprilke slično reagiraju i frizeri objašnjavajući kako ova punđa može biti vrlo raznolika, možemo je raditi s većim i manjim pramenovima i slagati je na drukčiji način. Kosu je dobro malo "pripremiti". Ako je ravna, možemo joj dodati malo valova ili kovrča da krajevi dobiju više teksture. Ako nam se da...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Polko (@laurapolko)

I uz malo truda, spremna si za maturalnu... Pardon, za novi dan na poslu.

Beauty Punđa u novom izdanju: Ova frizura savršeno zaglađene punđe uskoro će ti postati omiljena

Posjeti Miss7.24sata.hr