Obrve više nisu samo lijepo oblikovane, nego i ukrašene - na najnevjerojatnije načine

Instagram @yagirlstar
Vidi originalni članak
  • Posljednjih je godina, čini se, vodeće pravilo u svijetu mode i beauty trendova da pravila nema
  • Od estetike ludih 70-ih do Y2K trendova, nosi se gotovo sve, a generacija Z i TikTokeri redovito nam serviraju neobične i pomaknute makeup ideje
  • Posljednji trend usredotočen je na obrve koje više nisu samo lijepo oblikovane, nego i ukrašene, a za one kojima nedostaje inspiracije, prikupili smo nekoliko najpopularnijih ideja

Ne znamo je li do TikToka ili čega drugog, ali posljednjih je godina, čini se, vodeće pravilo u svijetu mode i beauty trendova da pravila nema. Nosi se gotovo sve, od estetike ludih 70-ih do Y2K trendova, a generacija Z i TikTokeri redovito nam serviraju neobične i pomaknute makeup ideje. Posljednji trend usredotočen je na obrve koje više nisu samo lijepo oblikovane, nego i ukrašene doslovno kako god željeli. 

Moramo priznati da nam se silno sviđa razigranost i hrabrost s kojima ovaj trend dolazi u paketu pa su tako odjednom dobrodošli i biseri, i cirkoni, i neobične kombinacije boja i iscrtane linije, namećući se kao sušta suprotnost mnogim minimalističkim trendovima koji su vladali posljednjih godina. Privlačenje pozornosti na neočekivane načine i više je nego dobrodošlo, a pravilo je da pustimo mašti da nas odvede u kojem god smjeru nam se sviđalo. A za one kojima nedostaje inspiracije, prikupili smo nekoliko najpopularnijih ideja!

Isticanje obrva tušem - u boji

Za one koji su apsolutni početnici kada su neobični makeup lookovi u pitanju, jedan jednostavni potez tušem ispod samih obrva u nekoj vibrantnoj nijansi odlična je ideja za eksperimentiranje. Podcrtavanje obrva tušem, sjenilom ili olovkom u boji može biti zanimljiv i neočekivan način za privlačenje pozornosti na oči i naglašavanje njihove boje. Koju ćemo boju odabrati ovisi isključivo o našim željama, a jedino je važno da se nama sviđa kako izgleda.

Kako postići ovaj look?

Počinjemo popunjavanjem i oblikovanjem obrva kao što bismo to inače radili, a potom odabiremo olovku u boji, tuš ili sjenilo za oči (sjenilo se nanosi ravnim kistom rezanim pod kutom) kako bismo povukli liniju uz sam rub obrva, pazeći da boja ne prijeđe u dlačice. Ukoliko je potrebno, uredimo i/ili stanjimo liniju pomoću šiljatog štapića umočenog u micelarnu vodu ili sredstvo za skidanje šminke, a da bismo naglasili liniju, za kraj je podcrtamo mat korektorom u boji koja odgovara tonu naše kože, a što će liniju učiniti strožom, oštrijom i čišćom. 

Začarane obrve

Jedan od najjednostavnijih, najlakših i najsuptilnijih načina da isprobamo trend ukrašavanja obrva je dodavanjem malenih kamenčića. Gotovo da ne postoji prilika u kojoj će ovaj look biti neprimjeren, a obrve koje izgledaju kao da su posute dijamantima jedan su od najpopularnijih načina ukrašavanja. Ljepota ovog trenda je u tome što ne postoje pravila kako točno, gdje i koliko ukrasa dodati, već ishod ovisi isključivo o našim željama. Dobrodošli su biseri, cirkoni i ostali ukrasi bilo koje boje, oblika ili veličine. 

Kako postići ovaj look?

Jedna opcija je za početak oblikovati i urediti obrve na uobičajeni način, a druga, za hrabriji efekt, prigušiti prirodnu boju obrva korektorom kako bismo stvorili veći kontrast. Aplicirati možemo samoljepljive ukrase koji će se, kako im i samo ime kaže, sami zalijepiti za našu kožu, ili pak one na kojima nema ljepila i na koje je potrebno dodati malenu točkicu ljepila za trepavice, bilo vrhom ukosnice, čačkalicom ili bilo kakvim drugim sličnim alatom. Ukrase je najlakše pozicionirati koristeći pincetu i paralelno dodavati ukrase na obje strane lica. Poželjno je krenuti od početka i kraja svake obrve, a zatim jednostavno slijediti svoj oblik obrva i staviti  jednaku količinu ukrasa na obje strane. 

Beauty TikTokeri su otkrili prednosti bijelog eyelinera. Evo 8 najboljih u koje se isplati uložiti

Igranje s oblikom

Mijenjanje oblika naših obrva još je jedan zanimljiv način kako kreativno naglasiti oči i obrve na neočekivan način, a dobra je vijest da se različitim oblicima možemo igrati bez korištenja pincete. Da bismo se igrali ovakvim lookovima, potreban nam je tek nevidljivi vosak za oblikovanje obrva s fleksibilnom završnom obradom poput Benefitovog voska za obrve Fluff Up kojeg se lako skida sredstvom za uklanjanje šminke pa se možemo igrati oblikovanjem dok ne postignemo željeni rezultat.

Kako postići ovaj look?

Započinjemo češljanjem obrva voskom za obrve kako bismo ravnomjerno rasporedili proizvod, krećući od kraja obrva prema njihovom početku. Zatim ponovno uronimo štapić u vosak i nanosimo još jedan sloj od početka obrva do njihovog kraja, a što će osigurati da naše obrve budu potpuno prekrivene voskom i spremne za kreiranje novog oblika. Obrve prvo nježno četkamo od njihovog početka prema dolje, nježno ih naginjući prema dnu luka, a zatim četkamo ostatak dlačica duž prirodnog oblika obrve, puštanjem prirodno podignutog luka da postane najveći val u liniji obrva.

Biserni niz

Bilo da se radi o našim noktima ili obrvama, biseri su jedan od najpopularnijih beauty trendova ove sezone, a dobra je vijest da je i ovo jedan od onih trendova koje je mnogo lakše postići nego što se možda na prvu čini. Ovi će dodaci obrvama izgledati posebno zanimljivo ako se obrve izbijeli i zatim naglasi svjetlucavim, svijetloružičastim sjenilom, a zbog čega će ostavljati dojam da se rep obrva sastoji od pastelnih nijansi i bisera. Dakako, opcija je i jednostavno posvjetljivanje obrva korektorom i uz malo pudera u prahu.

Kako postići ovaj look?

Nakon što uredimo obrve kako bismo to i inače učinili, i eventualno ih izbijelimo ili posvijetlimo, iscrtamo valovitu liniju olovkom u boji ili tušem da se uvija od unutarnjeg kuta oka do ruba obrva. Kada se linija osuši, dodajemo bisere pincetom, uz sam početak obrve, luk i rep. Obavezno vodimo računa da su biseri pozicionirani duž linije koju smo iscrtali kako bismo postigli efekt 'niske bisera'.

Oči kao platno

Često stavljamo šminku u razne ladice, misleći da je sjenilo rezervirano samo za naše kapke ili rumenilo za obraze, no aktualni trendovi na cijelo lice gledaju kao na prazno platno na kojem možemo koristiti bilo koji makeup proizvod koji želimo. Od iscrtavanja raznih linija, dodavanja boja i ukrasa pa do crtanja šarenih piercinga, mogućnosti je bezbroj, a posebno su dobrodošle na jednako šarenim festivalima. 

Kako postići ovaj look?

Počinjemo tako što na obrve četkicom nanosimo malu količinu korektora, a zatim na četkicu nanosimo setting sprej i prolazimo njome preko obrva kako bismo naglasili pigment koji ćemo zatim dodati. Obrve u idućem koraku prekrivamo sjenilom u boji po našoj želji, a nakon što ih obilato prekrijemo željenom bojom, još jednom ih pošpricamo setting sprejem. Obrve za kraj lagano začešljamo prema gore kako bismo ih dodatno raščupali, a zatim dodajemo elemente po želji.

Beauty Taman kada samo mislili da smo se zauvijek riješili ravnih obrva, generacija Z je postala opsjednuta njima

Posjeti Miss7.24sata.hr