Njega kože u proljeće - 9 proizvoda kojima ćemo skincare rutinu prilagoditi novoj sezoni

Shutterstock skincare rutina za proljeće
Vidi originalni članak
  • Intenzivniju zimsku skincare rutinu u proljeće mijenjamo za laganiju njegu kože
  • Eksfolijacija, obavezan SPF i hidratantni serumi samo su neki od proizvoda koje treba uvrstiti u svakodnevicu
  • Osvježena, hidratizirana i zdrava koža cilj je i ovog proljeća, donosimo proizvode koje možemo koristiti!

Topliji i sunčani dani i svježiji zrak koji nam donosi proljeće polako budi sve oko nas, stoga je vrijeme da osvježimo i našu skincare rutinu za proljeće nakon hladnog zimskog perioda. Određene promjene koje možemo uvesti u našu proljetnu skincare rutinu mogu nam itekako pomoći da postignemo i održimo zdravu i blistavu kožu.

Toplije vrijeme dopušta nam korištenje proizvoda laganije teksturi u našoj njezi kože u proljeće, uz obavezan SPF. Preporučuje se korištenje kreme sa zaštitnim faktorom 30 ili 50, kao i ponovno nanošenje tijekom dana. Odlično rješenje za ponovno nanošenje ako imamo makeup su i SPF sprejevi.

Hidratizirana, meka, čista i sjajna koža nije nedostižna uz pravilne proizvode koji će joj pružiti potrebnu njegu u proljeće. Umjesto gušće hidratantne kreme bogate teksture, s dolaskom proljeća u našu proljetnu njegu možemo dodati gelaste kreme s hidratantnim humektantima i emolijensima ili serume laganije i hidratantne teksture koji će nahraniti i kožu i održati hidrataciju. Proizvodi ovakvih tekstura brzo će se upiti u kožu bez da začepljuju pore.

Beauty Ova maska za spavanje košta 75 eura. Nije ni čudo, kad je patentirana kao prva maska koja uklanja bore

Također, osvježavajuće i obnavljajuće vodice za lice koje će u bilo koje doba dana koži pružiti dodatnu dozu hidratacije, nježnije proizvode za čišćenje lica, kao i lagane eksfolijatore za osvježavanje i pročišćavanje kože koji će koži vratiti sjaj.

U nastavku donosimo prijedloge hidratantnih proizvoda lagane teksture koje možemo uklopiti u svoju skincare rutinu za proljeće!

Spring Revolution Nova kolekcija prirodne Biobaza kozmetike idealna je za oporavak kože od zime i uistinu posebna

Posjeti Miss7.24sata.hr