Ne slušajte ju! Dermatolozi su zbog ovog savjeta osudili glumicu Gwyneth Paltrow

Instagam
Vidi originalni članak
  • Poznate dame sa svojim obožavateljicama nerijetko dijele savjete vezane uz njegu kože, a mnoge od njih stručnjaci dočekaju na nož
  • Upravo se ova situacija odvila i nakon što je glumica Gwyneth Paltrow odlučila pokazati kako izgleda njezina jutarnja rutina njege kože
  • Kamen spoticaja bio je način na koji 48-godišnjakinja nanosi kremu za sunčanje koji su dermatolozi proglasili pogrešnim

Glumica Gwyneth Paltrow nedavno je za američki magazin Vogue odškrinula vrata svoje kupaonice te podijelila svoju jutarnju rutinu njege kože. Što se preparativne kozmetike tiče, preparati koje koristi su prilično predvidljivi pa su se u njenom ormariću mahom našli proizvodi s potpisom njezinog brenda GOOP.

Stars Gwyneth Paltrow pokazala svoju kuhinju, a jedan detalj je apsolutni favorit kojeg možeš kopirati i ti

Iako proizvodi kojima 48-godišnjakinja gravitira nisu iznenađujući ni problematični, nanošenje jednog od njih je izazvao niz reakcija. Način na koji Gwyneth koristi kremu za sunčanje, tako da je tek razmaže po nosu i obrazima (odnosno kako ona navodi, "mjestima gdje sunce doista udara"), zaradio je kritike dermatologa, stručnjaka za njegu kože i stotine YouTube komentatora. Spomenuti video možeš pogledati ovdje:

"Gwyneth Paltrow kremu za sunčanje koristi poput highlitera. Molim vas nemojte to činiti", javno je upozorila kozmetičarka Sofie Pavitt, dodajući kako SPF nije dodatak, već nužnost ako želimo zadržati mladenački izgled naše kože. S njom se složila i dermatologinja Jessica Weiser koja za Refinary29 ističe kako je zaštitni faktor potrebno nanijeti na cijelo lice, a ne samo na određene dijelove. Pravilo "manje je više" u ovom slučaju doista ne vrijedi.

5 pogrešaka s kremom za sunčanje koje mnoge žene uvijek iznova rade, ali ti više nemoj

Nije dobro Koliko je opasan ovaj dijetni savjet glumice Gwyneth Paltrow?

Prilikom nanošenja kremu je izuzetno važno, osim na lice, nanijeti i na vrat te cijeli dekolte kako se ne bi javile tamne pjege i mrlje na dekolteu. Odabir proizvoda sa zaštitnim faktorom zaista je individualan izbor, kojega valja prilagoditi tipu kože.

Bez obzira odabrala kremu ili sprej uz visinu zaštitnog faktora koji obavlja svoju zadaću, proizvod će biti učinkovit dok god ga pravilno i doista redovito primjenjuješ. Mogli bismo reći da je najbolja krema sa zaštitnim faktorom ona koju doista redovito koristiš. A kako odabrati najbolju kremu prema savjetima dermatologa, provjeri ovdje.

Posjeti Miss7.24sata.hr