Nakon ruske, sad je beauty svijetom ponovno zavladala japanska manikura! Otkrij o čemu se radi

Instagram @iva_nailcairo
Vidi originalni članak

U svijetu noktiju i manikura stalno se pojavljuje nešto novo ili neki zaboravljeni trendovi ponovno oživljavaju. Ove godine se već pričalo o SNS noktima (prahu koji se nanosi na nokat za kreiranje obojane manikure) te BIAB (poznatom kao “Builder In A Bottle” trendu). Zatim je došla talijanska manikura te trend ruske manikure, a sada vjerojatno najnježnija i prirodno najljepša manikura koju možemo imati - japanska manikura. Beauty entuzijastice su najčešće usmjerene na stvaranje cool dizajna i dodavanje duljine svojim noktima. Rijetko koja od ovih tehnika je zapravo lijek za suhe, lomljive i slabe nokte. No, najnoviji TikTok trend koji dobiva jako puno zaslužene pozornosti je japanska manikura kojoj je cilj da našim prirodnim noktima pruži ozbiljnu dozu njege.

Beauty Ovo je 6 trenutno najtraženijih boja lakova za nokte - dodajemo ih u svoju kolekciju odmah!

Što je japanska manikura?

Japanska manikura je prije svega ritualno iskustvo, a smatra se da metoda potječe iz Japana i stara je oko 400 godina. Ova vrsta manikure ima jedan glavni cilj - poboljšati zdravlje naših noktiju i dati im prekrasan biserni finiš. Radi se o umasiravanju hranjivih tvari duboko u ploču nokta kako bi oni bili prirodno zdraviji i zablistali bez pomoći ijedne kapljice laka. Japanska manikura ne uključuje korištenje lakova za nokte, produljivanje noktiju tipsama, kao ni nail art. Umjesto toga cilj joj je transformirati slabe nokte i učiniti ih prirodno snažnijima, zdravijima i sjajnijima, a posebno one koji su bili podvrgnuti geliranju.

U skladu s korijenima manikure, tijekom cijelog procesa ne koriste se metalni alati ili otapala. Koriste se samo keramičke rašpice za nokte i tradicionalni alati za poliranje te prirodna ulja. Budući da je to vrlo stara metoda, neki saloni koriste rašpice i buffere od jelenje ili teleće kože te štapiće od narančinog drveta. Međutim, danas se mnogi saloni odlučuju za cruelty-free alate, a ako to radiš kod kuće, možeš koristiti jednostavni buffer za nokte. To stvarno vraća rutinu manikure na osnove. Uključuje nanošenje ulja, pomicanje zanoktica (ne i rezanje!) te masažu ruku.

Beauty Okupili smo najljepše (i najprodavanjije!) nježno ružičaste lakove za nokte na jednom mjestu

Što se događa tijekom japanske manikure?

Prvi korak u tradicionalnoj japanskoj manikuri je čišćenje i oblikovanje noktiju rašpicom te pomicanje zanoktica. Zatim se ploča nokta zaglađuje bufferom. Potom se na ploču nokta nanosi zelena pasta koja se obično radi od mješavine vitamina A i E, pčelinjeg polena, keratina (protein koji se prirodno nalazi u noktima) i silicija (mineral iz Japanskog mora). Ima karakterističnu zelenu boju, a sadrži i različita ulja poput jojobe, bambusa, ylang-ylanga i crvenog čaja. Nakon toga se nokti nježno ispoliraju alatom od jelenje ili teleće kože (prirodne kože).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli NAILS | HAIR | EYEBROWS | PERMANENT MAKEUP 𝐀𝐦𝐦𝐚𝐧 | 🇯🇴 (@green_beauty_jo)

Potom se nanosi mineralni prah u svaku ploču nokta i ponovno se poliraju. On je napravljen od takozvane dijatomejske zemlje i pčelinjeg voska, a koristi se za zadržavanje hranjivih tvari iz paste unutar nokta i za davanje laganog ružičastog sjaja noktima koji traje oko dva tjedna, a ponekad i duže. Kada se kombiniraju, ova pasta i puder zadržavaju vlagu i hranjive tvari kako bi noktima dali nevjerojatan sjaj za koji je teško povjerovati da nije kreiran nadlakom. Posljednji korak je masaža ruku gustim kremama i uljima za njegu kože i zanoktica.

Beauty Ako su ti nokti tanki poput papira, ovaj lak će ih navodno tako učvrstiti da će biti "poput kandži"

Može li japanska manikura pomoći slabim noktima i koliko dugo traje?

To je cilj japanske manikure. Naime, sastojci u prahu i pasti izvrsni su za učvršćivanje slabih noktiju. Stručnjaci predviđaju da će tretmani poput japanske manikure samo rasti u popularnosti, a odličan je izbor za nekoga tko se želi odmoriti od gel i trajnog laka. Dobro je znati da prirodni sjajni efekt japanske manikure traje minimalno dva tjedna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Nails & Pedicure in Den Haag (@flamingo.beauty.denhaag)

Posjeti Miss7.24sata.hr