Kratka kosa sve je jači trend, a ljeti je još poželjniji. Ipak, žene koje ju nose trebale bi izbjeći 3 greške

Instagram @pixiepalooza
Vidi originalni članak
  • Svako malo isprobavamo nešto novo s kosom, osobito kad se spremamo na godišnji odmor
  • Vrlo brzo se tako dogodi da iz frizerskog salona izađemo s kraćom frizurom nego što smo mislile, jer je kratka kosa vrlo popularna, a naročito ljeti po velikim vrućinama
  • Bez obzira nosiš li već pixie cut ili se tek spremaš drastično odrezati kosu, ovo su najčešće pogreške kod kratke kose 

Kad je riječ o kosi, mišljenja su vrlo različita: mnogi ljudi, a osobito žene, svoju kosu smatraju svetinjom. Nesklone su eksperimentiranju i usuđuju se podrezati samo vrhove. Druge su, pak, puno opuštenije i tu i tamo isprobavaju različite boje i duljine. Ako spadaš među potonje, možda razmišljaš o kratkoj frizuri – koje su i više nego popularne. Ali, otkrit ćemo ti koje pogreške radi većina žena s kratkom kosom.

Možda nekima zvuči poznato: skupiš hrabrosti i oprostiš se od duge kose. Ljudi sami sebi govore da je kratku kosu puno lakše njegovati i brzo oblikovati, ali to se obično pokaže drugačijim već nekoliko dana nakon posjeta frizeru. Kako se to ne bi dogodilo, otkrit ćemo ti koje su najveće pogreške kod kratke kose.

1. Pogrešna duljina kose

Profesionalni frizer zna što ti pristaje, tj. što pristaje tvom obliku lica. Ne pokušavaj odmah radikalno skratiti kosu. Ako prvi put kreneš u avanturu zvanu kratka kosa, polako se privikavaj na nju, do željene duljine.

S vremena na vrijeme napravi odvažniji korak i sukladno tome skratiti kosu. Za prvi put ošišaj kosu na duljinu s kojom još možeš  zavezati kratki rep ili punđicu- dužina do ispod brade idealna je i za pomlađivanje izgleda. Razigrani bob savršen je za početnice u nošenju kratke kose. Ako želiš ići korak dalje, odluči se za pixie cut. Znatno je kraća frizura, ali zahtijeva i intenzivnije stiliziranje.

2. Izbor boje

Baš kao i duljina kose, prava boja i stil također bi trebali biti dobro odabrani. Što se boja tiče, treba se odlučiti za prirodne nijanse koje imaju topli podton. Smeđa boja lješnjaka ili zlatno plava su savršene. Ako odabereš ekstremniju promjenu boje, kao što je jako izbjeljivanje, to često oštećuje kosu. Osobito ćeš s kratkom kosom brže primijetiti da vrhovi izgledaju lomljivo i oštećeno.

Beauty Gigi Hadid je ošišala svoju dugu kosu i dokazala da je bob stvarno najbolja frizura na svijetu

Kratka kosa također često izgleda ravno i nema volumena, osobito s tankom teksturom kose. Za veću dimenziju i puninu kose, pramenovi ili babylights su savršeni!

3. Premalo njege

Kratku frizuru treba paziti i njegovati, jer su na kratkoj frizuri izlomljeni vrhovi uočljiviji, i ne mogu se samo tako odrezati. Odaberi tretman kose jednom tjedno kako bi boji i strukturi vratila glamurozan sjaj. Kod oblikovanja kratke kose potrebna je najveća preciznost: najvažniji i najčešće korišteni proizvod neka bude visokokvalitetna okrugla četka. Bez obzira imaš li šiške ili ne, okrugle četke mogu učiniti čuda i lošu frizuru pretvoriti u suštu suprotnost.

Dakle, nakon pranja kosu posuši prema unutra s okruglom četkom. Okreći četku tijekom feniranja kako bi pramenovi imali volumen. Zatim možeš upotrijebiti peglu i oblikovati pojedinačne dijelove. Trebala bi potražiti peglu s keratinskim slojem, koji će zatvoriti vrhove i učiniti ih zdravijima. Styling završi s malo ulja za kosu.

Beauty Ovo je 10 odličnih ideja za balayage na kraćoj kosi, u predivnim nijansama!

Posjeti Miss7.24sata.hr