Kako kod kuće postići Barbie fen frizuru kao kod Nicole Peltz Beckham otkriva njezin frizer

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Voluminozna i dugotrajna frizura savršena je za posebne blagdanske prilike koje nam se bliže, a inspiraciju smo pronašli u Nicoli Peltz Beckham
  • Glamurozna i puna volumena, ova će frizura pristajati uz sve svečane modne kombinacije
  • Celebrity frizer otkrio je nekoliko savjeta za postizanje predivne Barbie fen frizure

Vrijeme je blagdanskih partyja i lijepih svečanih prigoda koje želimo iskoristiti za posebne modne, ali i beauty trenutke. U to se uklapa i naša frizura, a uz uobičajene valove ili visoku zalizanu punđu, ove sezone posebno nam se sviđa voluminozni look i frizura baš poput Barbie, kakvu je nosila i Nicola Peltz Beckham.

Savjete kako postići ovu frizuru za Glamour je podijelio celebrity frizer Adir Abergel u svojoj kolumni, a mi ih donosimo u nastavku kako bi kod kuće mogla napraviti predivnu Barbie fen frizuru punu volumena! Adir je inače poznati frizer kojem svoju kosu povjeravaju i Kristen Stewart i Anne Hathaway, a upravo je on bio zaslužan za vjenčanu frizuru Nicole Peltz Beckham.

Voluminozna i prozračna frizura popularna je već desetljećima, još od 1960-ih, a nakon verzija prepunih volumena kakve su nosile supermodeli poput Cindy Crawford u 90-ima, danas ponovno dobiva na popularnosti. Barbie kultura, odnosno 'Barbiecore' također je trenutno vrlo popularan, a svi znamo da Barbie uvijek ima savršenu fen frizuru punu volumena!

Ovaj stil frizure je prilično jednostavan te će odlično izgledati na svim teksturama kose. Savjete frizera Adira Abergela za postizanje ove frizure donosimo u nastavku!

Temelji za savršenu frizuru započinju pranjem kose

Kad je riječ o kovrčavoj kosi, potrebno joj je pružiti dodatnu hidrataciju te umiriti odbjegle kovrče šamponom i regeneratorom koji će iz zagladiti, dok je na valovitoj i ravnoj kosi potrebno koristiti proizvode za volumen, kako bi dali živost i formu kosi.

Stiliziranje kose

Nakon pranja kose, papirnatim ručnikom ili ručnikom od mikrovlakana potrebno je nježno ukloniti višak vode te zatim prema tipu kose, koristiti proizvode poput pjene ili kreme za volumen ili zaglađivanje kose. Višak vode uvijek je potrebno ukloniti prije korištenja proizvoda za stiliziranje. 

Kosa nakon nanesenih proizvoda za stiliziranje može biti razdijeljena na skladne dijelove te pričvršćena kako bismo ju lakše mogli sušiti i nastaviti stilizirati. 

Beauty 'Predah od bojenja' je vrlo vrući trend! I dalje malkice farbamo kosu, ali se ona puno laše održava

Stvaranje forme i kovrča u kosi

Kad je riječ o sušenju kose te uvijanju pramenova u kovrče, jednaka pravila vrijede za sve tipove kose, a to je da kosu kovrčamo od lica, na van, a Abergel savjetuje kako uvijek treba početi s pramenovima na vrhu glave. 

Za kovrčavu kosu, celebrity frizer savjetuje korištenje manje okrugle četke i viklera, što će omogućiti stvaranje više valova i kovrča u kosi. Kod valovite i ravne kose, preporučuje sušenje korijena kose suprotno od smjera u kojem kosa prirodno pada, kako bi se kosa odigla već od korijena i stvorila voluminozan izgled. Naglašava i kako se prilikom sušenja ostatka kose, uz okruglu četku, kosa ne treba prejako vući, kako bi se stvorio željeni lepršavi efekt i forma. 

Nakon sušenja i stiliziranje kose sušilom za kosu i okruglom četkom, svaki se dio treba zamotati u vikler ili od krajeva do korijena te pričvrstiti malom kopčom, kako bi se kovrče ohladile te bile što postojanije. Za valovitu kosu preporučuje se korištenje okrugle četke od veprove dlake dok je za ravnu kosu potrebna okrugla keramička četka, kao i uvijač za kosu kako bismo bile sigurne da će kovrče biti postojane. Nakon što su svi dijelovi kose pričvršćeni, na kosu možemo nanijeti i sprej za kosu, za dodatnu postojanost.

Hlađenje kose nakon stiliziranja i završni koraci u stvaranju fen frizure

Puštanje kose da se ohladi te da forma koju smo napravili ostane jedan je od najvažnijih dijelova svake Barbie fen frizure. Nakon što se kosa ohladi, možemo ju raspustiti te kao završni dodir za sjaj i podatnost dodati ulje za kosu, a za dodatni volumen, možemo i lagano natapirati kosu kod korijena!

Uz malo strpljenja i volje te pažljivo praćenje ovih koraka, modernu i chic Barbie fen frizuru baš poput Nicole postići ćemo u tren oka!

Beauty TikTok ima novi hit proizvod od kojeg kosa nikada nije bila ljepša. Istražili smo u čemu je fora

Posjeti Miss7.24sata.hr