Kako izabrati parfem za vjenčanje i 10 najboljih parfema za taj veliki dan

Instagram@theperfectwedding_nl
Vidi originalni članak
  • Miris ima moć izazvati snažna sjećanja, zbog čega je važno pažljivo odabrati parfem koji će tebe i njega uvijek podsjećati na dan vjenčanja
  • Kad god osjetiš dašak tog mirisa, vratit će te u slavljeničke trenutke koje si podijelila sa obitelji i prijateljima
  • Ali kako odabrati pravi parfem pokraj to mnoštva prekrasnih mirisa i bočica? Evo prijedloga

Vjenčanje je jedan od najvažnijih događaja u životu, pa se svaka mladenka želi sjećati svakog trenutka. Srećom, formiranje pamćenja snažno je povezano i s osjetilom mirisa pa je tvoj parfem savršen medij za sačuvati uspomenu tijekom vremena. Parfem koji biramo za dan vjenčanja ima puno veze prvenstveno s nama, mladenkom - mnoge žene odlučuju nositi miris koji nikada prije nisu nosile i taj miris postaje njihov novi prepoznatljivi miris zbog svih sretnih uspomena povezanih s danom vjenčanja.

Life&style Neodoljivi kao svježe pečeni kroasani: Parfemski mirisi koje obožavaju Francuskinje

Razmisli o osobnosti

Bilo da si odabrala klasičnu balsku haljinu ili jednostavniju vjenčanicu, tvoj osobni stil ti je pomogao pri odabiru vjenčanice. Slično, uvijek je najbolje odabrati i miris imajući na umu svoj ukus. Na kraju krajeva, želiš se osjećati potpuno svojom na veliki dan, tako da je najbolje uskladiti svoj parfem sa svojom osobnošću.

Odaberi središnje note

Imajući to na umu, odaberi nekoliko ključnih nota koje želiš u svom vjenčanom mirisu. Jan Ahlgren, iz Vilhelm Parfumerie, predlaže mošus za jesen, kožu za zimu (s dozom meda), mimozu i jorgovan za proljeće, a bosiljak za ljeto. Zatvori oči dok isprobavaš mirise - otkrit ćeš koje su to note u mirisu s kojima ćeš osjetiti povezanost. Njuh je intuitivniji nego što misliš.

Odaberi nešto poznato, ali s obratom

Dobar je odabir miris koji već voliš i nosiš, ali s malim "twistom" za posebniji osjećaj. Tako ćeš, dok stojiš uz dragog, i dalje mirisati poznato, a dodavanjem nečeg drugog, stvoriti jedinstven miris koji će te podsjećati na baš taj dan. 

Spoji prave note

Određene note se posebno dobro slažu. Na primjer, ako voliš bijelo cvijeće, poput nerolija, jasmina, tuberoze ili ruže, spoji te mirise s nečim svježim i citrusnim, poput pomela ili verbene. Ti spojevi neće prenaglašeno mirisati.

10 parfema koji su dobar izbor za tvoj veliki dan

Jedan dašak mirisa koji si nosila na svoj veliki dan može te vratiti u prošlost - ako tražiš savršem parfem, evo nekoliko vječnih mirisa koje predlažemo. Između njih samo trebaš odabrati koji je najbolji za tebe.

Hermes: Un Jardin Sur Le Nil

Ako tražiš parfem koji je lagan, čist, prozračan i svjež, Hermesov Un Jardin Sur Le Nil je fantastična opcija. Savršeno prikladan za proljetno ili ljetno vjenčanje tijekom dana, posebno ono vani. Recimo u vrtu jer "jardin" na francuskom i znači vrt.

Ovo je citrusni miris s cvjetnim, zelenim i začinskim notama. Ovdje se osjećaju i mrkva, rajčice i zeleni mango s notama grejpa, naranče, božura, mošusa, irisa i privlačnog cimeta. Ovo je lagan miris, ali dugotrajan je što ga čini savršenim za sve radosti i zadatosti dana vjenčanja.

Chanel: Chance Eau Tendre

Chanel je još jedan brend koji se odabire kada su u pitanju vjenčani parfemi, a Eau Tendre je izvrstan odabir. Lagan i nježan voćni i cvjetni miris koji brend opisuje kao “nježni vrtlog sreće, fantazije i sjaja”.

Dobar je za proljetno ili ljetno vjenčanje i sadrži divnu mješavinu grejpa, dunje, jasmina i bijelog mošusa.

13 vjenčanica za mladenke kojima je jednostavna elegancija draža od raskoši

Burberry: Touch 

Ovaj Burberry miris jedan je od najboljih svadbenih parfema jer je seksi, a pritom nije nametljivo jak. Elegantan je i topao, a ne ti ežak što ga čini izvrsnom mirisnom opcijom tijekom cijele godine. Fantastično je dugotrajan i ako planiraš tulumariti do jutarnjih sati, to je prekrasan vjenčani parfem.

Gornje note crvene paprike, kupine, brusnice, ružinog ulja i naranče vuku tna plesni podij. Srednje note božura, breskve, jamina i maline obavijaju vječnim zagrljajem. Suhi dašak cedra, vanilije i tonke, mahuna, dodaju dubinu i slatkoću. Ovo je općenito vrlo raznolik, jedinstven i složen miris koji će se razvijati kako tvoj poseban dan bude odmicao. 

Christian Dior: Miss Dior

Voćni i gurmanski miris, Miss Dior od Diora ima pravu količinu slatkoće. Miss Dior je svadbeni parfem koji lako može postati prepoznatljivi miris tijekom cijele godine. Prikladan je za gotovo svaki scenarij sa ružom i jasminom.

Donje note pačulija, sandalovine, jantara, hrastove mahovine i vetivera daju dašak seksipila. Za ravnotežu, Miss Dior ima voćni početak, ujedno je koketan i ženstven, što ga čini jednako prikladnim za mladenke svih dobnih skupina.

Tom Ford: Tobacco Vanille 

Ako si buntovna mladenka koja traži netradicionalan, ali luksuzan svadbeni parfem, parfem Tom Ford Tobacco Vanille je izvrstan izbor. To je uniseks jantarno-začinski miris, a slatkoća vanilije stvata savršenu ravnotežu ženstvenog i muževnog, bogatog i laganog.

Kao i kod većine mirisa Tom Forda, manje je više, a miris će trajati dobrih 12 sati na koži većine ljudi. Također ima izvrsnu projekciju, tako da ćeš ostaviti dojam kada ga nosiš šetajući niz prolaz. 

Dolce & Gabbana: The One

Dolce & Gabbana se smatra prilično seksi brendom za žene - osobito žene koje vole pokazati malo kože i istaknuti obline. Ipak, The One jedna je od najboljih parfemskih opcija za mladenke. Posebno ako tražiš sofisticirani, zreli miris.

Orijentalan, voćni i cvjetni miris čini ga lakim za nošenje. Izvanredne note u početku bergamota, breskve i liša napreduju do mirisa ljiljana i jasmina prije nego što se sretnu s vanilijom, jantarom, mošusom i vetiverom.

Jimmy Choo 

Ako želiš ostaviti dojam, ovaj prepoznatljivi vjenčani parfem Jimmy Choo pruža impresivnu dugovječnost, kao i nevjerojatnu projekciju. Snažan je i jak, ali na opojan i okrepljujući i ne prenapadan način.

Ti detalji su važni jer će ti trebati puno energije na dan vjenčanja! Ovaj miris najbolje djeluje za večernja vjenčanja, nakon zalaska sunca i kada malo zahladi zbog zelenih, drvenih i začinskih nota. 

La Perla: In Rosa 

La Perla je jedan od najpoznatijih brendova luksuznog donjeg rublja koje je otmjeno više nego provokativno, a to slijedi i njihov miris. 

La Perla In Rosa je senzualan, ali profinjen miris što ga čini izvrsnom opcijom tijekom cijele godine za večernja vjenčanja. Dobro je izbalansiran sa slatkim, voćnim, začinskim i drvenim notama uključujući ružičasti papar, malinu, krušku, ružu, ljubičicu, pačuli, sandalovinu i jantar. Dakle, natoč tome što je senzualan, jedan je od najboljih parfema za dan vjenčanja.

Vera Wang: Flower Princess 

Od Kim Kardashian do Victorije Beckham, gotovo svaka slavna osoba prošetala je do oltara u jednoj od zapanjujućih haljina Vere Wang. Ako se na svoj poseban dan želiš osjećati kao princeza, Flower Princess - nastavak vrlo popularnog Princess mirisa - prekrasna je cvjetna opcija.

Jedan od najboljih parfema za vjenčanja, oduševljava voćnim cvjetnim notama lotusa, zelene jabuke, marelice i mandarine. Miris se razvija sa srcem cvijeta tiare, guave, tuberoze i kakaa prije nego što se zatvara ukusnom vanilijom i jantarom. U skladu s temom princeze, bočica je u obliku srca, parfem je svijetloružičast, a na vrhu je krunica s ružičastim kristalima. Možda najbolji parfem za dan vjenčanja ako se želiš razmaziti.

Beauty Kako mirišu kraljice i princeze? Ovo su najdraži parfemi pripadnica kraljevskih obitelji

Elizabeth Taylor: Passion

Ne možeš pogriješiti sa Passionom Elizabeth Taylor. Kao dokaz svoje bezvremenosti, ovaj miris je prvi put lansiran prije više od tri desetljeća, a njegova mješavina drvenih, puderastih, začinskih, jantarnih, bijelih cvjetnih i mošusnih nota i dalje ga čini bezvremenskim, omiljenim parfemom za vjenčanje tijekom cijele godine.

Kad pomislimo na Elizabeth Taylor, mislimo njene filmove, naravno, ali i romanse, strast, vjenčanja i dijamanti, a sve su to fantastični sastojci za svadbeni parfem. Taylor je bila pionir u svijetu parfema slavnih i mnogi od njezinih mirisa i danas su populari, desetljećima nakon što su lansirani.

Posjeti Miss7.24sata.hr