Je li vrijeme za promjenu: kakve šiške najbolje pristaju određenom obliku lica?

@juliastegner šiške
Vidi originalni članak
  • Šiške, pogotovo duže, su često opcija na koju se odlučujemo kad želimo napraviti manju promjenu frizure bez da šišamo cijelu kosu 
  • Šiške mogu biti odličan način osvježavanja i promjene frizure, a trenutno su vrlo popularne sitne, „baby bangs“ kao i duže, zavjesaste šiške
  • No, ako se odlučiš na taj potez, svakako trebaš uzeti u obzir kakav bi ti stil šiški najbolje pristajao s obzirom na oblik tvog lica, ali i postojeću frizuru i teksturu kose

Šiške su uvijek prvi izbor za lagano osvježenje frizure, no često su i velika obveza zbog stiliziranja, ali i vremena u kojem čekamo da izrastu kako bismo ih mogle stilizirati na drugačiji način. Stoga je dosta bitno da prije nego što odabereš kakve šiške želiš, budeš sigurna da će savršeno pristajati tvojem obliku lica.

Dodatak šiški može i dramatično promijeniti tvoju frizuru pa će ti tako pune šiške dati više izgled s francuskim šikom, dok će mikro šiške, koje su jako popularne ove sezone, izgledati cool i privlačno. Zavjesa šiške koje su također vrlo tražene dodat će tvojoj frizuri dašak 70-ih. No, uz to koji ti se oblik i stil šiški sviđa, trebaš pripaziti i na to koje bi najbolje pristajale tvojem licu i prema veličini i obliku tvog čela.

Frizeri savjetuju kako osoba s visokim čelom pristaje svaki stil šiški, te ga mogu odabrati više prema obliku lica, dok bi osobe s nižim čelom trebale birati stil šiški koji ne prekriva cijelo čelo, poput zavjesa šiški.

U nastavku ti donosimo primjere stilova šiški i različitih oblika lica kojima najbolje pristaju!

Za srednje i nisko čelo najbolje su duže, zavjesa šiške

Zavjesa šiške najbolje izgledaju na ženama sa srednje niskim čelom, a odlična su opcija i za one koji se ne žele u potpunosti posvetiti održavanju šiški, već žele suptilniju promjenu frizure.

Na visokom čelu najbolje će pristajati francuske šiške te mikro teksturirane šiške

Pomalo neuredne francuske šiške super će ti stajati ako imaš visoko čelo, ali i ako želiš više uokviriti oblik svoj lica. Također, mikro teksturirane jako moderne šiške koje variraju u duljini jednako su dobra opcija za žene s visokim čelom.

Beauty Dianin bob frizura je koju ćemo često viđati ovog ljeta - evo kako se nosi danas

Tanke šiške najbolje će pristajati kraćem čelu

Pramenaste i mekane šiške koje su pomalo razbarušene na krajevima sjajan su izbor za one s niskim čelom koji žele izgled punih šiški.

Ovalnom licu lijepo će pristajati čupave i neuredne šiške

Za ovalno lice koje treba više strukture kako bi ga se uokvirilo, odlična su opcija pomalo neuredne, „shaggy“ šiške koje će osim uokviravanja lica, staviti fokus i na tvoje oči.

Šiške u stilu 60-ih odličan su izbor za četvrtasti oblik lica

Opuštene i laskave, šiške u stilu 60-ih lake su za održavanja i izgledaju nevjerojatno šik dok se razbarušeno nastavljaju u tvoju kosu, a licu četvrtastog oblika daju posebnu mekoću.

Pune šiške najbolja su opcija za visoko čelo ili ovalno lice

Kako se dužim šiškama koje idu uz lice ili tankim koje pomalo odvraćaju pozornost, ne bi sakrila obilježja oblika lica, pune šiške najbolji su izbor ako imaš visoko čelo ili ovalno lice te će se predivno uklopiti.

Beauty Skandi valovi, frizura koju ćemo viđati ovog ljeta jer ne traži puno stiliziranja

 

Posjeti Miss7.24sata.hr