Hladni balayage novi je hit za brinete i crnke

Pinterest/AlbionFit
Balayage je jedan od najvećih trendova kad je u pitanju sjenčanje kose, no ipak se pretpostavlja da je naprikladniji za plavuše. Sada imamo i njegovu "tamnu" inačicu
Vidi originalni članak

Hladni balayage nastao je kao idealna verzija popularne tehnike sjenčanja kose za brinete i crnke. U čemu je fora? Dok balayage pretpostavlja tople, najčešće zlaćane tonove u kosi, pa time cjelokupni dojam kose neizbježno postaje svjetliji, hladni balayage daje dimenziju hladnim i tek djelomično svjetlijim pramenovima koji se u biti dobro stapaju s ostatkom kose jer oponašaju njen pod ton i ne posvjetljuju je.

Ova tehnika koloracije je idealna za djevojke koje žele naglasiti lice, ali to žele učiniti skoro neprimjetno. Uz ovakve "pramenove" dobit ćeš dubinu i dinamiku pokreta kose, umjesto da je samo jednoličan i najčešće beživotan ton boje. Uz to, hladni balayage idealan je za djevojke koje ne vole sjediti u frizerskom salonu, tako da na obnovu možeš doći i do šest mjeseci od bojanja. 

BEAUTY Tanka kosa? S ovim savjetima ćeš lako složiti pristojnu frizuru

Kako frizeri izvode ovu tehniku? Najbolje je kada se direktno bojom slika po kosi, bojanjem kistom prema gore jer se tako pramenovi najbolje stope s ostatkom kose, dok se unutrašnjost kose ostavlja tamnom. 

Bi li se usudila isprobati ovaj trend? 

BEAUTY Staklena kosa novi je celebrity trend koji obožavamo!

Posjeti Miss7.24sata.hr