Frizerka otkriva koje frizure najviše laskaju ženama starijim od 40 godina, a koje baš i ne

Shutterstock Frizura ze žene u 40-tima
Vidi originalni članak
  • Jesi li već u klubu za starije od 40 godina? Kakva sjajna dob, zar ne? 
  • Neizvjesnosti 20-ih su gotove, kao i užurbani tempo 30-ih
  • A za tebe danas imamo nekoliko odličnih savjeta profesionalne frizerke iz Münchena

Vizualno, žene u svojim 40-ima (suprotno onome u što te neki mediji često navode na vjerovanje) mogu lako pratiti svoje kasne dvadesete. Dvije male bore oko očiju više nisu značajne. Bore također predstavljaju određeno životno iskustvo i zrelost – to ti daje prekrasnu karizmu na kojoj ti zavide tvoje srednje dvadesete.

Dakle, što je puno važnije od mlade kože? Naravno, prava frizura. Jer kosa se mijenja tijekom života. Prava boja kose i kroj presudni su za svjež izgled, kaže frizerka i stručnjakinja za boje Julia Kratz, kreativna direktorica Pony Cluba u Münchenu. Postoje i neke stvari koje ne bismo trebali raditi nakon 40. godine…

Beauty Sjećaš li se bixie frizura iz 90-ih? Kažu da će ovaj spoj boba i pixieja biti it trend 2022.

1. Savjet: Kraće je slađe

Što smo stariji, to nam je kosa tanja – nažalost, ali tako je. Zato Julia Kratz ne savjetuje dugu kosu. Ovisno o tipu, kosa nam može izgledati nezdravo i slomljeno, zbog čega izgledamo starije.

To se također odnosi i na ekstremne stepenaste frizure, koje također prorjeđuju kosu i stoga nisu prednost. Osobito kod sijede kose, duljine izgledaju vrlo brzo zanemarene: „Struktura sijede kose je jako nemirna, kosa voli stršiti kao male antene iz glave“, objašnjava profesionalna frizerka.

Bolje: cool kratka frizura. Kratka kosa izgleda gušće pa stoga i zdravije. To te čini mlađom. Čak i prve sijede vlasi izgledaju cool uz kratku frizuru.

Lijepa kosa 6 velikih pogrešaka kod frizera: Kako te loš odabir frizure može prilično postarati

2. savjet: Kada je u pitanju boja kose, idi na svjetlije nijanse

Ovdje vrijedi sljedeće: što je tamnija boja, toliko izgledaš starije. To je zato što se kontrast s kožom povećava, a bore postaju izraženije.

Još jedan nedostatak: nakon samo nekoliko tjedana ponovno se može vidjeti donji dio kose prirodne boje, zbog čega se moraš stalno nanovo bojati. Julia Kratz stoga preporučuje da kosu ne bojiš tamnije od srednje smeđe boje.

Konačno, Julia Kratz ima savjet za sve koji vole samouvjereno nositi svoju sijedu kosu: na primjer, UV zrake ili nikotin mogu uzrokovati da bijela kosa dobije žutu nijansu koja izgleda ružno. Što pomaže protiv toga: sjajilo.

Posjeti Miss7.24sata.hr