Frizeri su otkrili trik s regeneratorom i maskom koji će kosu učiniti prelijepo blistavom

Vidi originalni članak
  • Samo nahranjena i njegovana kosa može zablistati punim sjajem
  • Način na koji smo do sada koristili proizvode za njegu kose možda nisu bili dostatni kako bi ljepota kose doživjela puni potencijal
  • Doznali smo savjet kojim možemo postići sjaj kose koji neće proći nezapaženo, a uključuje i regenerator za kosu i masku

Najveći stručnjaci za kosu davno su sugerirali – ne postoji loša kosa postoji samo loše njegovana kosa. Njega i prehrana naših vlasti presudna je dobru kvalitetu i zdrav izgled kose, a najbolje savjete mogu mogu nam dati frizeri. 

Life&style Frizeri otkrivaju 8 trikova da kosa duže ostane čista, ali i zadrži volumen

Tako smo doznali super savjet za ultimativan sjaj i zdravlje kose koji ćemo što prije isprobati. Iako smo naviknuli određene proizvode za kosu koristiti na određen način, masku tu i tamo, regenerator uvijek nakon šamponiranja, sada frizeri preporučuju režim koji će spasiti i najoštećeniju kosu i dugotrajno osigurati njezinu kvalitetu. Riječ je o korištenju i maske i regeneratora: 

Koristi regenerator poslije maske

Maske su idealne za dubinsku prehranu vlasi. Međutim, ne mogu osigurati visoki sjaj kose, zato se ovaj savjet odnosi na to da nakon djelovanja i ispiranja maske obavezno upotrijebiš i regenerator kako bi ljepota tvoje kose dosegnula puni potencijal.

Našamponiraj kosu dva puta

Prvim šamponiranjem uklonit ćeš samo masnoću i ostatke proizvoda za oblikovanje kose. Drugim šamponiranjem osigurat ćeš još čišću kosu, ali i to da hranjive tvari iz šampona prodru u vlasi. Pri tom izbjegavaj trljati kosu i ne diraj vrhove već samo nježno umasiraj šampon u vlasište. Vrhovi kose obično su samo prašnjavi dok su masnoća i prljavština koncentrirane na tjemenu.

Zdravlje kose Pomoću testa s čašom vode provjeri je li ti kosa zdrava ili oštećena

Vlagu iz kose ukloni pomoću ručnika

Ponekad smo u žurbi i najbrži način je da višak vode ukloniš trljanjem ručnikom. Međutim, ovo je siguran način za oštećenje kose. Umjesto toga ručnikom lagano tapkaj od korijena do vrhova kose.

Izbjegni sušiti kosu odmah nakon pranja

Ako imaš vremena pusti da se kosa djelomično osuši na prirodan način. Za završno oblikovanje možeš upotrijebiti sušilo za kosu, najbolje na hladno puhanje.

Uz peglu za ravnanje kose koristi i četku

Za savršen rezultat pegla za kosu trebala bi slijediti poteze sa četkom. Teko ćeš izbjeći eventualna zapetljanja i dobiti besprijekorno glatku i sjajnu kosu.

Beauty savjeti Sve si isprobala, no kosa ti je i dalje suha, oštećena i tanka? Ovih 6 savjeta bi ti moglo pomoći

POGLEDAJ ČETVRTU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": CVIJEĆE I TORTA
 

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti Miss7.24sata.hr