Rumenilo je spas u zimskim mjesecima: kako ga nanijeti prema obliku lica

Thinkstock / Spencer Davies
Šminka nam može pomoći u tome da izgledamo ljepše, a može napraviti i kontra-efekt ako je ne znamo pravilno koristiti...
Vidi originalni članak

Jedan od kontra-učinaka koje možemo postići nepravilnim nanošenjem šminke svakako može biti zbog rumenila. Iako je rumenilo visoko na listi must have proizvoda u kozmetičkoj torbici, neke ga djevojke nerijetko izbjegavaju. I to iz više razloga - ne znaju gdje ga nanijeti, koju nijansu odabrati, ne žele izgledati umjetno... 

ODBORJAVANJE MOŽE POČETI Beauty odbrojavanje do Nove Godine: počni sad i zablistaj baš kad trebaš

Ono što je najvažnije znati kod ovog make-up proizvoda je to da ga treba nanositi ovisno o obliku lica. Iako sam njegov naziv "rumenilo" upućuje na rumene obraze, osnovna uloga ovog proizvoda nije dobiti pretjerano rumene obraze, nego dati licu svježinu, boju i prirodnost. 

Kada je riječ o rumenilu, potrebno je i pravilno izabrati nijansu koja se slaže s bojom tvog tena. Uz svjetliji ten najbolje pristaju svijetloroza, koraljne i breskvaste nijanse, dok se uz tamniji ten bolje slažu tamnije nijanse koje imaju tonove ljubičaste i tamnije nijanse u boji breskve. 

U nastavku saznaj kako pravilo nanijeti rumenilo prema obliku lica:

Ovalno lice

Ovaj oblik lica zahvalan je za šminkanje jer ne treba puno korekcije. Ovdje je važno pridržavati se samo jednog pravila, a to je nanijeti rumenilo na vrh jagodica, no potrebno ga je proširiti prema gore, u smjeru prema sljepoočnicama.  

Četvrtasto lice

Četvrtasto lice ima grube linije i poželjno ga je učiniti što mekšim i nježnijim. To možemo postići tako da stavimo naglasak na obraze, a ne na čeljust. Prema tome, rumenilo treba nanijeti na sredinu obraza, neposredno ispod vrha jagodica, ali treba pripaziti da nikako ne bude preblizu nosu. 

Okruglo lice

Okruglo lice trebalo bi vizualno suziti i izdužiti, a to također možeš postići rumenilom. Trebaš nanijeti rumenilo tako da povučeš dijagonalu od početka jagodica pa sve do ušiju. Tako ćeš stvoriti vizualnu oštrinu lica. Izbjegavaj sjajna rumenila kako bi izbjegla da vizualno još proširiš lice, a radije biraj matirana rumenila. 

Make-up Nekoliko trikova kako se našminkati ako nosiš naočale (sve ovisi o okvirima)

Dijamantno lice

Kod ovog oblika lica glavni je cilj postići vizualnu proporcionalnost između gornjeg i donjeg dijela lica. Prema tome, rumenilo ne treba nanositi direktno na jagodice jer su one najispupčeniji dio na licu, već ga je poželjno staviti iznad i ispod jagodica - prema sljepoočnicama i usjecima obraza.

Posjeti Miss7.24sata.hr