Box bob bit će vrući trend u narednim mjesecima, a već je osvojio srca trendseterica

Instagram @karamilner
Vidi originalni članak
  • Iako nikad zapravo nije izašao iz mode, omiljeni bob će u mjesecima pred nama ponovno postati omiljen izbor trendseterica
  • Omiljen zbog volumena koji daje kosi, lakog održavanja i činjenice da 'briše godine' s lica, bob je unazad nekoliko godina bio najtraženija frizura u salonima
  • Iako postoji nekoliko verzija, stručnjaci vjeruju kako će 2023. obilježiti nova inačica ove popularne frizure - 'box' bob

Bilo bi potpuno pogrešno reći da je bob izašao iz mode. Štoviše, godinama unazad slovi za najpopularniju frizuru, a razloga za to je nekoliko - izgleda chic, pomlađuje i poprilično je nezahtjevan za održavanje

Gotovo svaki frizer reći će nam da se tajna dobre frizure krije u tome da ona u svakom trenutku izgleda besprijekorno bez puno truda. Vjerujemo da je baš zato bob toliko popularan među ženama. No, već smo dosad naučili da postoji nekoliko verzija ove frizure koja je zaludjela trendseterice.

Nakon vladavine stepenastog i oštrog boba, ali i fen frizure u stilu 90-ih i dugih uvojaka koji su privremeno kratku kosu bacili u sjenu, bob se u 2023. ponovno vraća u velikom stilu. Ako je vjerovati nagađanjima beauty stručnjaka, titula najpoželjnije frizure u narednim mjesecima pripast će takozvanom 'box' bobu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Zendaya (@zendaya)

Riječ je bob frizuri koja prema pravilima struke seže do brade, a vrhovi su vrlo tupi i stanjeni, kako bi se stvorila iluzija kutije po kojoj je frizura i dobila ime. Drugim riječima, box bob bi trebao imati što četvrtastiji oblik i što više volumena. 

'Nedavno zamijećen kod Kristen Bell i Christine Ricci, box bob je inačica klasične bob frizure koja predivno pristaje osobama s tankom i rijetkom kosom, dajući kosi koja inače izgleda spljošteno teksturu i punoću', pojasnila je stručnjakinja za kosu Nicole Petty.

Voluminoznost se kod ove frizure postiže stanjivanjem vrhova, čime se skida težina s kose pa je kosa u konačnici lepršavija te ju je lakše stilizirati. Četvrtasti oblik naglašava linije lica, a posebno čeljusti te djeluje vrlo chic, zaigrano i njegovano bez puno uloženog truda.

Box bob idealan je za žene koje nemaju vremena posvećivati previše pažnje stiliziranju kose te pristaje svakom tipu kose i obliku lica.

'Osobe s gustom kosom trebale bi se odlučiti za box bob s puno teksture i slojevitosti za više pokreta i manje napuhnutosti. Ženama s valovitom i ravnom kosom najbolje će pristajati mekši rezovi i duži slojevi koji će naglasiti prirodni val, ali istovremeno pružiti puno volumena. Kovrčava kosa, s druge strane, izgleda sjajno sa zaobljenim slojevima koji uokviruju lice', savjetuje Petty.

Svi je žele Lažna fen frizura osvojila je TikTok, lako ju je postići i izgleda sjajno

Tekstura i volumen su ključni za dobru box frizuru. Najbolji način da to postigneš je pomoću uvijača ili pegle za kosu pomoću kojih ćeš s lakoćom napraviti elegantne valove. Ako imaš prirodno valovitu ili kovrčavu kosu, tim bolje - jednostavno nakon tuširanja na mokre vrhove nanesi preparat za kovrčavu kosu i pomoću fena s difuzorom posuši kosu. Na ravnu kosu najbolje je prije stiliziranja nanijeti pjenu kako bi se valovi lakše oblikovali te kako bi što duže potrajali.

Ako ti još uvijek treba dokaz da je box bob trenutni hit, predlažemo ti da baciš oko na frizure Kourtney Kardashian, Zendaye, Lori Harvey, Kirsten Dunst, Millie Bobby Brown i Gabrielle Union koje su je već prigrlile. 

Beauty 15 bob frizura razdjeljkom sa strane koje pristaju svima, izgledaju chic i pomlađuju

Posjeti Miss7.24sata.hr