Amla ulje za kosu: sve dobrobiti ovog moćnog ulja koje oporavlja kosu

Instagram @justinemarjan
Vidi originalni članak
  • Amla ulje za kosu hranjivo je ulje koje ima snažan njegujući utjecaj na oporavak suhe i lomljive kose
  • U indijskoj tradicionalnoj medicini koristi se već stoljećima, a njegove su dobrobiti kod obnavljanja kose i dokazana
  • Amla ulje može se koristiti na nekoliko načina, a izravno korištenje na kosi kao hranjiva maska smatra se najučinkovitijim

Kosa nakon ljeta može biti suha i oštećena još neko vrijeme, a hladnije jesensko vrijeme koje nastupa nakon ljeta, nikako ne pomažu u njenoj njezi, stoga ju je potrebno pravilno i redovito njegovati kako bi se u potpunosti opravila i bila zdrava i sjajna. Amla ulje za kosu jedno je od moćnih, hranjivih ulja koje može pomoći kod obnove kose i vraćanja sjaja suhoj i lomljivoj kosi.

Što je amla ulje i koje su njegove dobrobiti

Ulje biljke amle već se stoljećima koristi u tradicionalnoj indijskoj i kineskoj medicini za razne potrebe. Najvrjedniji dio biljke amle, odnosno indijskog grozda je njen plod, koji sadrži snažne antioksidanse za koje su istraživanja pokazala kako posjeduju razne protuupalne, osnažujuće i hidratantne čimbenike. Iz ploda amle, dobiva se i amla ulje, koje ima veliki učinak na poboljšanje zdravlja kose, a ponekad se u proizvodima nalazi i u obliku praha.

Amla ulje može hidrirajuće djelovati na suho i osjetljivo vlasište te ojačati vlasi kose, kao i regulirati proizvodnju masnoća na kosi.
Amla ulje obogaćeno je vitaminima C i E, kao i antioksidansima koji mogu pomoći kod obnove stanica, kao i kod poticanja zdrave cirkulacije na vlasištu te zaštititi od vanjskih utjecaja.

Uz korištenje amla ulja, kosa može postati sjajnija i otpornija zahvaljujući vitaminima i mineralima koje ovo ulje sadrži. Također može imati i pozitivan utjecaj na prhuti te svrbež vlasišta i djelovati umirujuće na vlasište.

Beauty Sve o poroznosti kose i kako najbolje njegovati kosu nakon ljeta, saznali smo od omiljene hair influencerice, @virkusic

Kako koristiti amla ulje

Amla ulje može se koristiti na svim tipovima kose, a posebno će koristi od ovog hranjivog ulja imati suha ili lomljiva kosa, kao i osobe s masnim vlasištem i suhom i oštrom kosom. Amla ulje može se nanositi na kosu i vlasište do dva puta tjedno, a prije korištenja svakako je potrebno napraviti mali patch test kako bismo bili sigurni da korištenje neće izazvati alergijsku reakciju, posebno na osjetljivoj koži.

Amla ulje može se koristiti na više načina, kao maska prije pranja kose ili u praškastom obliku, pomiješanom s vodom ili uljem, kao pasta koja se nanosi na vlasište, a zatim umasira.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RANAVAT (@ranavat)

Amla ulje - proizvodi

Olival amla ulje

Olival ulje za kosu Amla obogaćeno vitaminom E, pomaže pri obnavljaju čvrstoće i elastičnosti kose, a hranjivost ulja vraća kosi mekoću i sjaj. Namijenjeno je njezi suhe i oslabljene kose te se može koristiti kao pakung prije pranja kose ili za njegu i zaštitu vrhova oprane kose.

Dabur Amla ulje za kosu

Dabur Amla zlatno ulje za kosu nahranit će vlasište i osnažiti vlasi kose za sjajnu i zdravu kosu kombinacijom moćnih sastojaka, amla ulja, badema i henne. Dabur Amla zlatno ulje kosu jača iznutra te će kosa će biti duža, sjajnija i puna života.

Ranavat Mighty Majesty serum za učvršćivanje kose s ekstraktom amle

Jedan od najpoznatijih seruma za kosu obnavlja zdravlje vlasišta i sjaj kose. Ovaj snažan tretman za kosu djeluje na sprječavanju oštećenja kose te održava kosu živom i lepršavom. Sadrži organsko suncokretovo ulje, organsko jasminovo ulje i organski ekstrakt amle.

Ayugarden Amla ulje za kosu

Amla ayurvedsko ulje za kosu iz Ayugardena djeluje na jačanje volumena kose, a ujedno njeguje i hrani vlasište. Uz amlu, ovo ulje sadrži i druga hranjiva ulja koja će ojačati kosu i učiniti ju zdravijom, poput arganovog, suncokretovog, jojoba i sezamovog ulja.

Life&style 5 savjeta kako njegovati kosu ujesen (i oporaviti je nakon ljeta)
 

Posjeti Miss7.24sata.hr