8 jednostavnih savjeta koje će tvojim očima dati mlađi, svjež izgled

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Oči su možda ogledalo duše, ali istodobno su i ogledalo koji vrlo lako otkriva prve znakove starosti
  • Trikovi i tehnike koje smo naučili u šminkanju u svojim 20-ima ne moraju nužno biti primjenjive u starijoj dobi
  • Donosimo ti određene savjete koje možeš primjeniti kako bi svojim očima podarila mladenački i svjež izgled

Način na koji pristupamo šminkanju očiju uvelike može odrediti njihov izgled. Odabir sjenila, smještanje sjenila pa čak i priprema kože mogu uvelike odrediti razliku između očiju koje izgledaju umorne i malene te onih koji se doimaju svježima i mladenačkima. Za oči se kaže da su ogledalo duše, no ujedno su i područje na kojem se najlakše uočavaju prvi znaci starenja. Stoga tehnike koje smo naučile u našim 20-ima neće djelovati na isti način kad ostarimo. Kako se naša koža mijenja, tako i mi moramo prilagoditi tehnike koje koristimo ako želimo postići jednako sjajan rezultat. A na ovih osam stavki bi trebala obratiti pažnju...

Life&style Plave, zelene, smeđe? Kažu da ljudi iste boje očiju imaju i neke druge sličnosti

1. Pripremite se maskom za oči

Šminka će se uvijek bolje nanositi na glatku i hidratiziranu kožu. Specijalizirane maske za područje ispod očiju umirit će nadutost te trenutačno zategnuti lice. Otprilike 20 minuta prije šminkanja postavi masku ispod očiju i ostavi je da učini svoje 10-15 minuta. Nakon što je ukloniš, umasiraj višak seruma i pričekaj da se on potpuno upije prije nego što započneš šminkanje.

2. Koristi svijetli korektor

Kad želiš prikriti tame, vrećice i crte u blizini očiju najbolja je formula korektor s iluminirajućim česticama koje reflektiraju svjetlost. To će ti pomoći osvijetliti područje oko očiju te pružiti cijelom licu svjež izgled budući da će se svjetlost odbijati od nabora, umjesto da se stapa u bore i izravnava područje.

Za lijepu kožu Kako umanjiti tamne podočnjake i riješiti se dosadnih borica oko očiju?

3. Iskušaj trokut metodu

Ova metoda često se naziva i "trokut mladosti", a sastoji se od toga da korektor naneseš od donje linije trepavica prema vrhu obraza u obliku trokuta okrenutog naopako. Kada naneseš tu liniju nemoj je ispuniti već samo izblendaj obris. Ideja je da tako popraviš tamne podočnjake, istovremeno naglašavajući jagodice. To je zasigurno bolja opcija nego polukružno nanijeti kolektor ispod oka jer ćeš efektnije postići svježi izgled.

4. Uvij trepavice

Ravne ili viseće trepavice mogu pridonijeti tome da oči izgledaju manje i zatvorenije no što to uistinu jesu. Uvijanje trepavica ne samo da će otvoriti oko prema gore, već će vam pružiti iluziju dužine nakon što naneseš maskaru.

5. Strateški potezi eyelinerom

Nekoliko je načina rada s e u tvoju korist, a koji ti omogućuju da definiraš oko bez sjenčanja te tako smanjiš mogućnost da ćeš ga vizualno umanjiti. Prvi je uska podloga, gdje se eyeliner nanosi izuzetno tanko, točno duž linije trepavica. Ili u nekim slučajevima, čak i na gornjoj vodenoj liniji radi postizanja oblika bez žrtvovanja prostora za kapke. Drugi je zamjena crne boje smeđim ili sivim eyelinerom kako bi se ublažilo njegov učinak. I treće je nanošenje eyelinera samo na vanjsku trećinu oka kako bi se stvorila iluzija većih očiju.

Life&style Ako imaš ovu boju očiju, velika je vjerojatnost da si inteligentnija od drugih

6. Podigni oči sjenilom

Kada je riječ o sjenilu, dobro je pravilo koristiti najsvjetliju nijansu koju po cijelom kapku, dok najtamniju boju trebaš nanijeti u vanjski kut oka. To će nacrtati oblik očiju prema gore, otvarajući unutarnji kut i produžujući vanjski.

7. Ne podcjenjuj malo osvjetljenja 

Highlighter je jednako dobar odabir za tvoje oči koliko i za tvoje jagodice. Dodavanje sjaja u unutarnjem kutu oka i uzduž kostiju obrva dodatno će podići i osvijetliti oči.

8. Ispuni obrve

Ispunjavanje obrva odrazit će se i na izgled tvoga oka. Dodatna definicija povući će pogled prema gore, upotpunjavajući tvoj mladenački pogled.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr