6 sjajila s efetkom 'punjenja usnica' koje obožavamo: lijepe usne samo su nekoliko poteza kistom daleko

Instagram @gina19_makeupartist Lip plumper
Vidi originalni članak
  • Fileri za usne jedan su od najtraženijih kozmetičkih tretmana posljednjih godina, no pune, senzualne usne možemo postići i puno manje invazivnim metodama
  • Lip plumpersi su proizvodi koji svojim sastojcima kao što su mentol, đumbir i kapsaicin blago iritiraju kožu i povećavaju protok krvi u području na koje se nanose dajući tako punije usne
  • Iako svaki brend svoje lip plumperse hvali na sva zvona, neki su puno bolji od drugih, a mi smo izabrali one stvarno dobre

Pune, napućene usne posljednjih su godina izrazito popularne, a među brojnim opcijama kako ih postići poput uređaja za punije usne, sjajila i tretmana dostupnih kako kod kuće tako i u profesionalnim salonima, ponekad se čini kao poprilično zahtjevan zadatak odabrati onu pravu opciju. Svi oni koji tragaju za minimalno invazivnim metodama, trebali bi isprobati proizvode s ovom funkcijom, a kako bismo svima olakšali potragu za onim najboljim, istražili smo koji su trenutačno najbolji lip plumplersi koji se nude.

Beauty Svi savjeti i najbolji ruževi za stvaranje dojma punih usana na jednom mjestu!

Lawless Forget the Filler Overnight Lip-Plumping Mask, 157,71 Kn, lawlessbeauty.com

Kada kupujemo lip plumperse, važno je pogledati etiketu sa sastojcima jer su usne (i područje oko njih) vrlo osjetljive. Najbolji su proizvodi oni koji sadrže hijaluronsku kiselinu i kolagen jer oba sastojka pomažu bogato hidratizirati usne, a preporuča se izbjegavanje grubih sastojaka poput ulja paprene metvice, pčelinjeg otrova i ekstrakta papra jer oni čine usne punijima nadražujući kožu i povećavajući protok krvi na površini pa, iako će dati željene rezultate, mogu oštetiti i nadražiti kožu. Proizvodi koji uzrokuju vazodilataciju (otvaranje krvnih žila) zbog povećane cirkulacije često mogu izazvati iritaciju, crvenilo, trnce ili čak neugodan osjećaj.

Koliko će trajati sam efekt, ovisi o proizvodu. Neki proizvodi se mogu pohvaliti 24-satnom izdržljivošću, dok drugi djeluju samo kada se nanose u redovitim razmacima. Obično, što dulje učinak traje, to je bolje, jer ne moramo brinuti o ponovnom nanošenju, a proizvodi u boji možda su također lošija opcija od onih bezbojnih jer će se također trebati nanositi češće kako bi boja izgledala ujednačeno.

Mali trikovi velikih majstora Usne pune volumena: Tehnika i genijalni noviteti uz koje ćeš ih postići

Essence WHAT THE FAKE! sjajilo za usne s plumping efektom, 25,40 Kn, Notino

Za slučaj da nekoga i to muči, lip plumpersi su sigurni za svakodnevnu upotrebu, a još su bolji u kombinaciji s emolijensima poput ceramida i okluzivima poput skvalana i vazelina. Koliko bismo ih često trebali koristiti ovisi prvenstveno o samom proizvodu i njegovoj formulaciji, no u pravilu je proizvode koji se oslanjaju na hidratantne sastojke dobro koristiti redovito jer s vremenom mogu poboljšati kožu usana. Ono što pak treba koristiti umjereno su kreme za povećavanje usana koje imaju učinak oticanja.

Bilo da se radi o balzamu, sjajilu, maski ili kremi, lip plumpersi obično sadrže hidratantne sastojke te one koji povećavaju protok krvi u području na koje se nanose, a iako se mnogi brendovi hvale svojim proizvodima za povećanje usana, neki su definitivno puno bolji od drugih. U obzir smo uzeli sve, od osjećaja ugode na usnama, snage samog efekta do hidratacije, a ovo su naši apsolutni favoriti!

La Mer The Lip Volumizer Balzam za usne, 619,00 Kn, Douglas

Too Faced Lip Injection Extreme Sjajilo za usne, 235,00 Kn, Douglas

Patrick Ta Major Volume Plumping Lip Gloss, 285,38 Kn, Amazon

Dior Addict Lip Maximizer, 261,90 Kn, Notino

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr