6 frizura zbog kojih gotovo uvijek požalimo - ako ne prije, za koju godinu svakako

Profimedia/Instagram
Vidi originalni članak
  • Odabreš li "krivu" frizuru, mogla bi je popravljati godinama
  • Platinasta kosa je divna, no znaš li koliko je to hidrogena na tvojoj kosi?
  • S nekim je frizurama problem što izgledaju dobro samo kad ih frizer napravi...

Oh, sve smo imale svojih trenutaka kod frizera i frizura koje smo kasnije, a neke i odmah, zažalile. Sviđala nam se u nekom trenutku, vidjele smo je na nekome i zaljubile se, željele smo napraviti promjenu u životu, malo smo eksperimentirale... Da, sasvim razumljivo. Evo 6 frizura koje nam se lako mogu obiti o glavu. Ne zato što nisu dobre, nego zato što je održavanje istih slično pravoj noćnoj mori...

Parfemi Što kaže horoskop, koji parfem najviše odgovara tebi, a koji tvom muškarcu?

1. Ravni bob

Ova frizura doista ne čini puno dobra tvojem obliku lica niti čini kosu vizualno atraktivnijom. Oštri rezovi lice čine oštrijim te dodaju godine, dok će šiške pomaknute u stranu izdužiti lice i neće mu laskati. Ovakvu frizuru treba pustiti da naraste, no uz dobre proizvode za njegu kose koji dodaju i teksturu, ravno odrezanom bobu ima spasa.

2. Baby šiške

Neravne i kratke šiške su prije koju sezonu bile hit frizura, a sad se vraćaju. Što je problem s njima? Kao što im i ime govori, baby šiške izgledaju kao da je dijete uzelo škare u ruke - mogu odlično izgledati nakon što ih napravi frizer, no kad ih sama stiliziraš mogla bi se lupati po glavi. Jer ove šiške se mogu kovrčati, neravno padati, u čudnim naletima dizati... Imaju svoj karakter koji malo tko može obuzdati. Spas za baby šiške je da ih što prije pustiš da narastu i začešljaš na stranu. I izbjegavaš fotografiranje za dokumente. Sumnjamo da ćeš dvaput poželjeti ovako nestašno odrezati šiške.

SUPER TRIKOVI 5 kućanskih poslova uz ove ćeš trikove obaviti neočekivano brzo

3. Shag - slojeviti valovi

Frizura koja se popularizirala 70-ih godina među hipijima postala je sinonim današnjeg pariškog neopterećenog i chic looka. Razdijeljena po sredini i lagano uvijena u stranu, ovakva frizura odlično izgleda na zvijezdama poput Alexe Chung i Emme Stone. No, u stvarnom životu nije sve tako idealno. Ova kosa dobro izgleda tek nakon odlaska frizeru ili je vrlo stručno stilizirana kod kuće. Lako se masti (šiške na pola čela), iz namjerno neuredne prelazi u neuređenu i zapuštenu, a i vrhovi su skloniji pucanju jer su više izloženi uređajima poput figara, fena i pegle te štetnom djelovanju sunca. 

4. Platinasto plava boja

Znamo da je super, ali dugoročno može izgledati njegovano samo ako si prirodna plavuša nordijskih korijena. Moramo li po tisućiti put ponoviti da hidrogen jako oštećuje kosu, a za dobivanje jake platinaste kose potrebna je velika količina hidrogena i to često. Nakon skoka u platinastu boju, kosa će ti se obnavljati godinama...

Life&style Kriterij je čudan, ali postoji 6 osobnosti frajera. Koji je tvoj?

5. Jako stepenasto ošišana kosa

Ako je jako stepenasto odrezanu kosu nosila i sama Jennifer Aniston čije frizure obožavamo već stoljećima, pretpostavljamo da bi i nama dobro stajao ovaj tip frizure. I to je baš velika greška. Kada kosa počne izrastati dobit ćeš puno pramenova nepravilne dužine zbog kojih možeš postići neuredan izgled. A i izgledati starije. 

6. Under cut i side cut - obrijano 

Iako sve manja žena hoda gradom s dopola izbrijanom glavom nekima je ovaj tip frizure i dalje najseksi. Nećemo poreći, pogotovo ako se sjetimo Rihanne s undercutom... No, kada ti održavanje undercuta prestane biti zabavno, sjeti se samo koliko će vremena proći prije nego što taj obrijani dio izraste. Uostalom, kosa će izrastati u neobičnim repovima koje će biti teško stilizirati. Ovo je definitivno frizura s ove liste zbog koje ćeš najviše požaliti.

Posjeti Miss7.24sata.hr