5 trikova kako našminkati oči da izgledaju veće

Thinkstock / Spencer Davies
Ne možemo mijenjati oblik svojih očiju, ali možemo izabrati kako ćemo ih našminkati – donosimo make-up trikove pomoću kojih će vizualno izgledati veće nego što jesu!
Vidi originalni članak

Cilj šminkanja obično je prekriti sitne nedostatke na licu, ali šminka nam može pomoći i da naglasimo ili "povećamo" određeni dio lica. Prema tome, ako si jedna od onih koja ima sitne oči i želiš da izgledaju veće, imamo rješenje! I u tome će ti, naravno, pomoći šminka. Evo kako!

Trikovi Ovih 5 beauty proizvoda na tajnom su zadatku. I oduševljene smo njihovom novom ulogom!

1. Dobro prekrij podočnjake!

Veliki i tamni podočnjaci učinit će tvoje oči manjima nego što uistinu jesu. Kako bi to izbjegla, trebaš ih dobro prekriti, a to možeš napraviti veoma jednostavno. Potreban ti je korektor koji je za nijansu svjetliji od nijanse pudera koji koristiš. Korektorom prekrij podočnjake i tako ćeš istaknuti oči, a samim tim ih i vizualno povećati

2. Koristi svijetlo sjenilo!

Svijetla (ne nužno bijela) sjenila mogu igrati veliku ulogu u vizualnom povećavanju očiju. Možeš ga nanijeti ispod obrva i tako postići veći vizualni efekt, a osim toga, možeš nanijeti svijetlo sjenilo i u unutrašnje kutove očiju (prema nosu), kao i ispod donjih trepavica. Oči će tako izgledati veće i budnije. 

3. Definiraj pregib kapka!

Idealna nijansa za naglašavanje pregiba kapka je smeđa boja (zemljani tonovi). Ovdje moraš pripaziti na do da dobro izblendaš tamnije sjenilo i "stopiš" ga sa svijetlim ispod obrva i u unutrašnjem kutu oka. U suprotnom će sjenilo izgledati kao velika mrlja na očima. Ovim trikom naglasit ćeš dubinu očiju pa će trenutačno izgledati veće. 

4. Obrati pažnju na trepavice!

Usudile bismo se reći da trepavice imaju najveću ulogu u vizualnom povećanju očiju. Veoma je jednostavno - što su duže trepavice, to oči izgledaju veće. Prije maskare potrebno je uviti trepavice kako bi imale lijep i pravilan oblik. Potom je važno izabrati maskaru koja će ih izdužiti i dati im dodatni volumen. 

BEAUTY 5 beauty-trikova lijepih Francuskinja

5. Oblikuj obrve!

I posljednje, ali ne manje važne - obrve! Lijepo oblikovane obrve automatski će vizualno povećati tvoje oči, a osim toga, one licu daju i okvir. Ako su dlačice preduge, skrati ih. Ako na dijelovima imaš "rupice", popuni ih olovkom ili sjenilom za obrve i na kraju nanesi gel koji će ih "držati na mjestu". 

Posjeti Miss7.24sata.hr