5 mjesta na koja nikad NE bi trebala nanijeti svoj parfem

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Svaka od nas ima svoj omiljeni (ili više njih) miris
  • I iako se poželimo okupati u parfemu kako bismo bile mirisne cijeli dan, postoje dijelovi tijela kojima parfem ne bi trebao doći ni blizu 
  • Znaš dobro da parfem ne smije doći u doticaj s očima, a gdje još trebaš pripaziti? 


Nanošenje parfema je vrhunac dotjerivanja. Tko ne bi želio izaći iz stana i mirisati kao proljetni povjetarac u cvjetnom vrtu, zavoditi zanosnim mirisom? No, svi smo mi osjetili što znači kad netko pretjera. Lijepo je zavoditi mirisom, odurno je druge gušiti. Osim toga, svaka žena mora znati gdje se parfem NE nanosi!

Kosa

Kosa sama od sebe prirodno upija mirise i zato se čini kao izvrsna ideja završiti s glavom u oblaku parfema i čekati da ga kosa upije. No, postoji i problem. Alkohol jako suši kosu, pogotovo ako ga naneseš direktno na kosu. Možeš ga nanijeti na gustu četku, ostaviti sekundu da malo ispari pa onda proći četkom kroz kosu. Ili sasvim malo parfema nanijeti na rubove kose.

Dlanovi

Iako je zapešće možda i najčešće mjesto na koje nanosimo parfem da bi ga mogle osjećati čitavog dana, koža ruku je osjetljiva, a parfem kojem je osnova alkohol ne bi smio dospjeti na nježnu kožu dlana. Osim toga, moglo bi ti se dogoditi da nesvjesno protrljaš oči prstima na kojima je ostalo parfema, što bi moglo izazvati neugodno žarenje i iritaciju očiju.

Novi mirisi Kao stvoreni za jesen - osvojila nas je nova kolekcija cvjetnih mirisa

Ispod pazuha

I tu se može lako dogoditi iritacija kože. Spoj alkohola iz parfema i žlijezda znojnica ispod pazuha može dovesti do 'snažne kemijske reakcije', koja će završiti oštećenom kožom i neugodnim peckanjem.

Genitalije

Nemoj se našpricati parfemom s alkoholom u blizini najosjetljijvije kože svojeg tijela. Znamo da želiš upravo na tom mjestu zanosno mirisati, no ne želiš riskirati upalu sluzokože ako ti slučajno parfem završi na vagini. To bi moglo biti itekako bolno. Upotrijebi uljni parfem ili kremu, ali pazi da se zadrži na koži, nikako prelizu sluzokoži. 

Oči

Nikad s parfemom u blizinu očiju. Parfemi su uglavnom na bazi alkohola - većina su 95 posto etilni alkohol - što može uzrokovati iritaciju i snažno peći ako dođe u dodir s osjetljivim dijelovima tijela. Oči su naročito osjetljive na alkohol u parfemu.

A gdje onda nanijeti parfem?

Kao što znamo, parfem treba nanijeti na mjesta na kojima možeš osjetiti puls, dakle na zapešće, ali nikako na dlan. Treba ga nanijeti i na vrat te stražnju stranu koljena. Na tim mjestima tijelo je toplije, koža pulsira i miris će se ljepše širiti, a nećeš izazvati iritacije kože. 

Kod kuće 15 trikova uz koje će tvoj dom - i svaki njegov kutak - divno mirisati

Posjeti Miss7.24sata.hr