5 koraka kako spriječiti otapanje šminke na visokim temperaturama

Instagram @haileybieber
Dolaskom ljeta i visokih temperatura naš make up skloniji je topljenju i razmazivanju, a mi znamo trikove kako to spriječiti i izgledati besprijekorno
Vidi originalni članak

Vrući ljetni dani odličan su saveznik za postizanje željenog preplanulog tena, ali su i neprijatelj za naš make up. Naime, +30°C nikako ne pogoduje njegovoj postojanosti jer se nerijetko otopi i razmaže, a to je ono što nikako ne želimo. Zar ne? Kako bi u potpunosti spriječila da se to dogodi ili barem ublažila topljenje (dok je vani pakleno), donosimo ti nekoliko jednostavnih trikova koji će ti u tome pomoći:

1. Koristi minimalnu količinu šminke

Prvo i najvažnije ljetno beauty pravilo glasi: "Što manje make upa, to bolje!". Ljetne vrućine nikako ne podnose nekoliko slojeva šminke na licu i očima. Osim što ih je prilično teško nositi, ne izgledaju privlačno i s vremenom se počinju otapati. Kako bi izbjegla taj scenarij, tijekom ljetnih mjeseci biraj proizvode prozračnih i laganih tekstura i ne nanosi ih u velikim količinama. 

2. Ne zaboravi na primer

Ovaj beauty proizvod poznat je po tome da matira i sprječava šminku da izgleda kao masni sjaj na licu. Prije šminkanja na lice nanesi odgovarajuću hidratantnu kremu i primer koji će se pobrinuti da tvoj make up bude otporan na vanjske utjecaje, a samim time spriječit će i neželjeno otapanje. 

Life&style Brzo i lako: Zaštiti svoju kosu od ljetnih vrućina u 3 koraka

3. Koristi vodootpornu maskaru, tuš za oči i olovku

Vodootporni make up proizvodi neophodni su tijekom ljetne sezone. Kao što im i samo ime govori, vodootporna maskara, tuš za oči ili olovka neće se otopiti i razmazati po tvom licu

4. Matiraj T-zonu

Izraz T-zona koristi se za područje oko usana, brade, nosa i čela, a upravo na tom dijelu lica povećana je proizvodnja sebuma koji kožu čini masnijom i daje joj sjajan površinski izgled. A upravo to je ono što želimo spriječiti! Prilikom šminkanja obraze premaži hidratantnom kremom, a čelo, nos i bradu premaži serumom koji matira kožu. Odlično će ti poslužiti i transparentni puder u prahu. 

BEAUTY 4 najveća ljetna trenda u manikuri

5. Koristi papiriće za matiranje lica

Papirići za matiranje ili blot papirići neizostavan su dio kozmetičke torbice dok je vani pakleno vruće. Oni će ti pomoći da u trenu popraviš svoju šminku, obrišeš kapljice znoja i ukloniš neželjeni masni sjaj. Prilikom njihovog korištenja pazi da ih ne trljaš po licu jer ćeš tako obrisati šminku. Najbolji rezultat postići ćeš laganim tapkanjem. 

Posjeti Miss7.24sata.hr