5 beauty trikova s TikToka koji nam stvarno mogu olakšati make up rutinu

Instagram @amelia0livia beauty trikovi s TikToka
Vidi originalni članak
  • Na TikToku se svakodnevno susrećemo s novim beauty i trikovima koje TikTokerice osmišljavaju i isprobavaju
  • Mnogi od tih trikova trebali bi nam olakšati beauty rutinu i učiniti naš makeup ljepšim, ali nisu svi jednako dobri
  • Budući da je teško ići ukorak s trendovima koji nastaju velikom brzinom, prikupili smo nekoliko koji su se pojavili na TikToku ove godine i koje stvarno vrijedi isprobati!

TikTok je društvena mreža na kojoj se trendovi svakog dana stvaraju i šire munjevitom brzinom, a posebno u beauty zajednici. Kako brzo dođu, tako brzo i nestanu, no neki od beauty trikova ipak se zadrže među beauty TikTokerima, iako se ispočetka čine neobičnima, poput highlightera na nosu u obliku srca ili korištenja kremastog rumenila kao korektora za ujednačavanje boje tena.

Svi ovi beauty trikovi postali su viralni, a prateći kratka videa, isprobati ih i uklopiti u svoju beauty rutinu sad možeš i ti. U nastavku pronađi nekoliko beauty trendova s TikToka koji ti mogu olakšati make up rutinu i podići tvoje lookove na novu beauty razinu!

Olakšano konturiranje

TikTokerica iz Houstona, Megan Lavallie, iznenadila je beauty zajednicu svojim jednostavnim, no učinkovitim savjetom za konturiranje lica. „Na obrazu postoji jedna točka kroz koju biste, da ju probodete, dotaknuli zube“, objašnjava Megan u videu.

Megan u videu demonstrira gdje točno nanijeti konture na tom području lica. No, razlika je u tome što umjesto da normalno blenda nanesene konture uz obraz, dok se ne stope s kožom, Megan ne raznosi proizvod, već ga stapa s kožom samo u toj točki gdje ga je nanijela. Objasnila je kako to dodaje iluziju viših jagodica.

@meganlavallie sometimes a straight line from your ear can look a little intense #contourhacks #contour #makeup ♬ Elevator Music - Bohoman

Kremasto rumenilo kao korektor u boji

Korištenje makeup proizvoda za više od jedne stvari prilikom nanošenja šminke, štedi nam vrijeme, ali i novac. Na TikToku se tako pojavio i praktičan trend korištenja kremastog rumenila umjesto korektora u boji za ispravljanje neujednačene boje i vraćanje licu potrebnog osvježenja!

@amelia0livia Blush as concealer??? Video ib @ALISSIA #blushtrend #concealerhack #pinkconcealer ♬ original sound - Amelia Olivia

Beauty Top lista 12 Maybellineovih maskara koje obožavaju i vizažisti

Precizno konturiranje nosa eyelinerom

Još jedan trik za konturiranje dolazi u obliku korištenja eyelinera za konturiranje nosa. Ako nisi najspretnija s korištenjem klasičnih kremastih ili puderastih proizvoda za konturiranje, možeš isprobati eyeliner, koji će biti posebno precizan, ali i dovoljno decentan za postizanje željenog looka.

@wahmeko underlined kajal eyeliner @Kulfi #nosecontour ♬ original sound - Esteve

Pogled pun boja uz trepavice obojene eyelinerom

Trepavice u boji bile su veliki beauty trend prije nekoliko sezona, a sad je taj trend dobio novu šarenu verziju. Ove godine, TikTokerice svoje trepavice boje u razne boje uz pomoć eyelinera za posebno upečatljiv make up look.

@glamwithsuzan #makeup #fypシ #fyp ♬ original sound -

Bijeli korektor za ultra svijetlo područje ispod očiju

Korektor je još jedan makeup proizvod koji se može koristiti na nekoliko načina, za prekrivanje podočnjaka i akni, za naglašavanje posvjetljivanje i naglašavanje pojedinih dijelova lica, ali i kao podloga kad ne želiš stavljati puder. Korektora tako ima vrlo mnogo nijansi s različitim podtonovima kako bi se ispravna nijansa našla za svaki ton kože.

No, postoji i bijeli korektor koji također možeš koristiti za prekrivanje podočnjaka, a ovaj trik obožavaju mnoge beauty TikTokerice. Uz bijeli korektor, možeš koristiti i nešto tamniju nijansu, koja je bliža tvom tonu kože kako bi se sve savršeno izjednačilo.

@alissajanay1 Bright under eyes @L.A. Girl Cosmetics @elfcosmetics #brightundereye #makeuptutorial #fyp #fypシ #whiteconcealer ♬ original sound - Alissajanay

Highlight na nosu u obliku srca

Zadnji beauty trik na našem popisu više je za dodavanje kreativnosti u tvoj makeup look, no svejedno je zabavno isprobati ga. Uz highlighter u obliku srca na vrhu tvog nosa, tvoj će make up look izgledati doista posebno!

Kako bi oblik srca ostao netaknut, potrebno je izblenadati samo vanjske obrise, a za dodatnu postojanost, preko rubova možeš nanijeti korektor kako bi ih lijepo naglasila.

@emxlydavis Kinda #makeup #heartnosehighlight #fyp ♬ deja vu - Olivia Rodrigo

Beauty Neonski makeup: 9 odvažnih lookova za ljeto puno boja!
 

Posjeti Miss7.24sata.hr