3 načina da napraviš lepršave morske valove koji daju volumen i neobavezni glamur tvojoj kosi

shutterstock Lepršavi morski valovi izgledaju savršeno na svim dužinama kose jer joj osiguravaju volumen i glamuroznost na jedan neobavezan način.
Vidi originalni članak
  • Ljeto donosi nove trendove, a kosa voli opušteni, lepršavi ljetni stil - morske valove koji daju neodoljivi volumen sjajnoj kosi 
  • Njegovani, zdravi izgled ovog je ljeta u prvome planu – i na kosi i na licu, a s njim se možeš osjećati senzacionalno i na plaži, ali i na gradskom asfaltu
  • Donosimo tri načina kako uz peglu ili figaro stilizirati savršene morske valove

Jednostavni, razigrani i opušteni, blagi valovi u kosi stvaraju dinamičnu igru pramenova i pritom joj daju uvijek poželjan volumen. Istovremeno dajući dojam neopterećenosti i stvarajući savršeno nesavršeni izgled, takozvana beach waves frizura posljednjih ljeta postala je jedan od najistaknutijih beauty trendova. Lepršavi morski valovi izgledaju savršeno na svim dužinama kose jer joj osiguravaju volumen i glamuroznost na jedan neobavezan način. No za takvu frizuru, kosu treba njegovati i pripremiti za ljeto jer svako izlaganje suncu isušuje vlasi.

Savršeno nesavršena frizura: sirena valovi prizivaju ljeto i veliki su dolazeći trend

Kako pripremiti kosu

Stvaranje beach waves frizure bez napora zapravo znači razumijevanje da je manje više. Korištenjem more proizvoda za stiliziranje stvorit ćeš samo mlitave, masne kovrče - što nije izgled za kojim težimo. "Ako ti je kosa ravna ili valovita, predlažem da pripremiš sprej s morskom soli", kaže Justine Marjan, poznata frizerka i ambasadorica marke Ghd za Instyle. Sprejevi s morskom soli imaju laganu formulu koja dodaje volumen i upija prirodna ulja u kosi. Čestice soli poboljšavaju teksturu, što trenutno čini tanku kosu gušćom. Ovo rješenje pruža savršen temelj za oblikovanje definiranih, prirodnih valova. Za prirodnu kosu ili tipove kose kojima treba puno vlage, sprej s morskom soli može napraviti dehidracijski učinak, pa je najbolje da ga isprobaš prije nego što ga naneseš. Marjan također preporučuje kreme za zaglađivanje kovrča.

VICHY Starenje kože ne možeš zaustaviti, ali ga možeš usporiti - evo kako

Metoda ravnanja

Započni temeljitim sušenjem kose kako bi spriječila oštećenje pramenova. "Kosu odvajam na dijelove od 2 cm i započinjem klizeći glačalom od korijena, a zatim prema dolje dok postepeno uvijam cijeli pramen kose." Za svaki pramen izmjenjuj smjer umotavanja kose. Nakon što se sva kosa uvije, pusti je da se ohladi i poprskaj lakom za kosu. Završi razbijanjem valova češljem širokog zuba.

Ludi trik koji se (možda) isplati isprobati: kako napraviti valove u kosi uz pomoć Coca-Cole?

Valovi na plaži u obliku slova "S" još su jedan jednostavan stil koji se može postići glačalom za kosu. Obuhvati pramen kose u peglu kako bi stvorila prvi zavoj. Zatim oblikuj potez peglom u obliku slova "S". Ponovi ovu tehniku ​​kroz kosu, izostavljajući vrhove, kako bi postigla prirodan izgled. Kako bi omogućila da valovi traju više od jednog dana, pobrini se da uzimaš male dijelove kose i pusti da se kosa potpuno ohladi prije nego što razbiješ valove češljem, predlaže Marjan, koja također preporučuje spavanje na svilenoj jastučnici kako bi kovrče bile još postojanije.

Powered by embedinstagramfeed pt & Embed twitter feed

Metoda pomoću figara

Trik u postizanju beach waves pomoću uvijača je veličina cijevi. Uobičajena je zabluda da što je cijev veća, valovi su kovrčaviji, ali to je pogrešno. Ako ti je kosa kratka i koristiš veliku cijev, koristiš metodu kojoj je suđen neuspjeh. Korištenje velike cijevi na kratkoj kosi rezultirati će velikim kovrčama koje više nalikuju na smotuljke nego na valove.

Lijepa kosa Ležerne ljetne valove u kosi koji svima tako lijepo pristaju možeš postići sama kod kuće - evo kako

Ako imaš kratku ili srednje dugu kosu, odluči se za figaro promjera 2,5 centimetra. Ako imaš dugu kosu ili želiš raspuštenje kovrče, idi na cijev od 3,5 cm. "Da bi stvorila svoje valove, počni uzimati 2 cm kose", kaže Mandee Tauber, slavna stilistica i ambasadorica Oribea. "Držeći pramen okomito, postupno omotaj kosu oko cijevi." 

Powered by embedinstagramfeed &

Metoda pletenice

Još jedan prilično jednostavan način postizanja beach waves je pletenje pletenice. "Podijeli kosu niz središnji dio leđa i podijeli na dva velika dijela", kaže Tauber. "Dalje, nanesi proizvod po svom izboru. Nakon pripreme kose, napravi po jednu veliku pletenicu sa svake strane i prođi fenom. "Ostavi pletenice da se ohlade, otkopčaj ih i razmrsi valove rukama", kaže Tauber. "Završi s nanošenjem malo ulja, poput Oribe Gold Lust njegujućeg ulja za kosu, kako bi zagladila valove i dodala sjaj."

Posjeti Miss7.24sata.hr