14 boja za kosu koje su tako popularne da će ove godine biti posvuda

Instagram @staskaranikolaou boje za kosu 2023
Vidi originalni članak
  • Svi znamo da je i mala promjena na kosi, poput dodatka nježnih pramenova, uvijek dobrodošlo osvježenje
  • Ako si u potrazi za decentnim osvježenjem boje ili pak želiš napraviti drastičnu promjenu, imamo nekoliko ideja
  • Skupa plava, nijanse bakrene i nježne smeđe, samo su neke od boja kose kojima ćemo se moći inspirirati 

Suptilna ili drastična, promjena boje kose uvijek je dobar način da osvježimo i promijenimo look, a kao i svake godine i u 2023. neke će nijanse i kombinacije boja biti popularnije od drugih. Nakon duže vladavine nježnih pramenova i boja koje su lake za održavanje, ove godine mogli bismo vidjeti nešto drastičnije promjene u prekrasnim raskošnim nijansama.

Donosimo opcije za one koji su željni takvih promjena, ali i prirodnije i suptilnije varijante.

1. Skupa plavuša

Hladna, kremasta nijansa plave koja izgleda sofisticirano ove će godine biti pravi hit. Odlično ju već nosi i Paris Hilton.

2. Dvobojna kosa

Ovaj trend uključuje bojenje kose u dvije različite nijanse razdijeljene po sredini - zovu je i "blizanci" boja. Boje mogu biti u potpunosti kontrastne ili pak slične po tonovima, kakvu je kombinaciju odabrala i Doja Cat.

3. Pramenovi na kovrčavoj kosi

Delikatne kovrče ove će godine biti dodatno naglašene predivnim svjetlijim pramenovima koji će kosi dodati formu i dimenziju.

4. Smeđe-crna boja kose

Izrazito duboka i tamna boja iz koje isijava sjaj cilj je kod ove nijanse, a Megan Fox je odličan primjer crne koja na trenutke izgleda poput najtamnije smeđe pune sjaja.

5. Nježno bakrena boja

Nježna i blijeda bakrena boja u kojoj se miješaju plave i bakrene nijanse odlična je varijanta ako već imamo postojeću plavu ili crvenkastu podlogu.

6. Prirodno hladni pramenovi

Jedva vidljivi i strateški smješteni prirodni pramenovi kakve je nosila Hailey Bieber, decentno su i tamnije osvježenje boje od klasičnog balayagea. Tamna boja s tek nekoliko nijansi svjetlijim pramenovima uz lice izgledat će prirodno i svježe.

7. Kosa boje crvenog vina

Trend koji je vladao jesenskim i zimskim razdobljem nastavit će se i u ovoj godini i svojom vibrantnošću naš beauty look učiniti toplijim. 

8. Kontrastni pramenovi

Dramatični pramenovi u vibrantnim bojama poput crvene ili bakrene u kombinaciji s tamnijom prirodnom bojom stvaraju zanimljiv spoj koji izgleda ujednačeno. 

9. Suptilni pramenovi koji uokviruju lice

Nakon kontrastnih, jakih pramenova koji su prošle godine bili izrazito popularni, ove se godine vraćaju suptilnije i prirodnije nijanse koje dimenzionalnim pramenovima uokviruju lice. 

10. Nijanse smeđe i karamele

Bakrene, karamela, kestenjaste i druge tople nijanse ponovno će biti tražene za dodavanje raskošne dimenzije smeđoj kosi te su jedna od stylish frizura koja ne zahtijeva čest odlazak frizeru.

11. Kestenjasta boja

Savršena kombinacija smeđe, crvene i narančaste u toploj i vibrantnoj kestenjastoj boji ove će godine biti veliki hit među brinetama, a predivnu kestenjastu nijansu nosi i glumica Zoey Deutsch.

12. Produženi ombré 

Tradicionalni ombré u ovoj je varijanti produžen do korijena kose te je vrlo zahvalna frizura koja produžuje vrijeme između odlazaka frizeru, a može se postići i na svijetlim i tamnim nijansama. 

13. Meka tamnosmeđa boja

Meka dimenzija dodana je nježnim svjetlijim pramenovima koji kosi daju opuštenu formu i pokret. 

14. Dimenzionalna bakrena boja 

Još jedna dramatičnija boja u kojoj nijanse bakrene i plave imaju glavnu riječ. Bakrena odlično izgleda na svim tonovima kože, a ova posebnija varijanta s pramenovima kroz cijelu kosu i onima koji uokviruju lice svakako će se istaknuti u masi.

Beauty 15 bob frizura razdjeljkom sa strane koje pristaju svima, izgledaju chic i pomlađuju
 

Posjeti Miss7.24sata.hr